Σε πτωτική τροχιά παρέμειναν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα οι λιανικές πωλήσεις στη Βρετανία, αποτέλεσμα της πίεσης που υφίσταται η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών.

Ο όγκος των λιανικών πωλήσεων μειώθηκε 1,4% σε μηνιαία βάση τον Σεπτέμβριο, έναντι προηγούμενης υποχώρησης κατά 1,7% τον Αύγουστο, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Συνολικά μέσα σε 11 μήνες, τους 10 οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν μείωση, επισημαίνεται.

Διαβάστε επίσης: Βρετανία: Σεμνά και ταπεινά τα φετινά Χριστούγεννα – Υπό πίεση οι τρεις στους πέντε Βρετανούς

Μάλιστα, το ποσοστό της μείωσης ήταν σημαντικά υψηλότερο από το 0,5% που προέβλεψαν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal.

Ο υψηλός πληθωρισμός και το ταχέως αυξανόμενο κόστος δανεισμού των νοικοκυριών αναμένεται να επηρεάσουν περαιτέρω τον όγκο των λιανικών πωλήσεων τους επόμενους μήνες, εκτιμούν οι οικονομολόγοι.

Σύμφωνα με τη βρετανική στατιστική υπηρεσία, ένα μέρος της πτώσης του όγκου των λιανικών πωλήσεων αποδίδεται και στην αργία των τραπεζών για την κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ, όταν έκλεισαν και πολλά καταστήματα λιανικής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή