Τη λίστα υπουργών που θα συνθέσουν τη νέα ιταλική κυβέρνηση παρουσίασε η Τζόρτζια Μελόνι στον πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, η κ. Μελόνι, που είναι η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιταλίας, ανακοίνωσε τα ονόματα που θα απαρτίζουν το νέο υπουργικό συμβούλιο.

Διαβάστε επίσης: Μελόνι: Ευρωπαϊκή υπόθεση η ενεργειακή κρίση

Το νέο υπουργικό συμβούλιο

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Αντόνιο Ταϊάνι, της Φόρτσα Ιτάλια και πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το υπουργείο Οικονομικών ο Τζανκάρλο Τζορτζέτι από τη Λέγκα, το υπουργείο Εσωτερικών ο πρώην νομάρχης Ματέο Πιαντεντόζι, ενώ ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, εξασφάλισε το υπουργείο Υποδομών.

Την ίδια ώρα για το υπουργείο Άμυνας επελέγη ο Γκουίντο Κροζέτο, από το κόμμα της Τζόρτζια Μελόνι και το υπουργείο Δικαιοσύνης ο πρώην δικαστικός Κάρλο Νόρντιο. Στο υπουργείο Γεωργίας επικεφαλής θα είναι ο Φραντσέσκο Λολομπρίτζιντα, σύζυγος της αδελφής της Ιταλίδας πρωθυπουργού και υπουργός Περιβάλλοντος ο Πάολο Τζανγκρίλο.

Σαλβίνι και Ταϊάνι θα είναι και αντιπρόεδροι της κυβέρνησης.

Το Σάββατο η ορκωμοσία

Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί του Σαββάτου και την προσεχή εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει η Βουλή προκειμένου να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα