
Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, ο Μπόρις Τζόνσον, κι ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησής του, ο Ρίσι Σούνακ, δυνητικοί αντίπαλοι στην κούρσα για τον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, συναντήθηκαν χθες Σάββατο το βράδυ, κατά πληροφορίες μέσων ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων του BBC και της Sunday Times.
Ο κ. Τζόνσον και ο κ. Σούνακ, η παραίτηση του οποίου οδήγησε εντέλει σε αυτή του πρώην πρωθυπουργού, δεν έχουν ακόμη ριχτεί επίσημα στην κούρσα-αστραπή των Συντηρητικών για την ανάδειξη νέου ηγέτη του κόμματος, έπειτα από την παραίτηση της Λιζ Τρας, που έμεινε μόλις 44 ημέρες στην εξουσία. Ο κ. Τζόνσον επέστρεψε χθες το πρωί στο Λονδίνο μετά τις διακοπές του στην Καραϊβική, εξέλιξη που ενέτεινε τη σεναριολογία για την ενδεχόμενη υποψηφιότητά του. Συνάντησε τον κ. Σούνακ για να συζητήσουν σχετικά με τον αγώνα για τη διαδοχή της κυρίας Τρας, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου του BBC.
Διαβάστε επίσης: Der Spiegel: Ακόμη δεν έχει πληρωθεί ο λογαριασμός του Brexit
Κατά το ρεπορτάζ της συνήθως καλά πληροφορημένης Sunday Telegraph, συζήτησαν το ενδεχόμενο «κοινής» υποψηφιότητάς τους για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο «εμφυλίου πολέμου» των Τόρις.
Πέραν των κ.κ. Σούνακ και Τζόνσον, το μοναδικό άλλο όνομα που έχει ακουστεί ως τώρα είναι αυτό της Πένι Μόρντοντ, που επισημοποίησε την πρόθεσή της να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος και τον πρωθυπουργικό θώκο την Παρασκευή.
Ο Τζέιμς Ντάντριτζ, σύμμαχος του κ. Τζόνσον στη Βουλή των Κοινοτήτων, δήλωσε την Παρασκευή πως ο πρώην πρωθυπουργός του είπε «θα το κάνουμε, είμαι έτοιμος».
Αποχωρώντας από το κοινοβούλιο την 20ή Ιουλίου, ο Μπόρις Τζόνσον είχε πετάξει τη φράση «Hasta la vista, baby!».
Ο επόμενος πρωθυπουργός θα είναι ο πέμπτος από το 2016, όταν το Ηνωμένο Βασίλειο ψήφισε υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Latest News

Ο Ερντογάν ζητά από Τραμπ F-16, F-35 και τερματισμό των κυρώσεων στην Τουρκία
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε τηλεφωνικά με τον Ντόναλντ Τραμπ για την Ουκρανία, την Συρία και τις επιδιώξεις της Άγκυρας

Βαλκάνια, ξανά μια «τέλεια πυριτιδαποθήκη»;
Από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και τη Σερβία, έως τη Ρουμανία, στα Βαλκάνια δημιουργείται ένα εκρηκτικό μείγμα πολιτικής αστάθειας και έξαρσης του εθνικισμού

Αντίστροφη μέτρηση για τη θερινή ώρα - Πότε γυρνάμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου η θερινή ώρα διαδέχεται τη χειμερινή «κλέβοντας» λίγη από τη βραδινή μας ξεκούραση

Τραγωδία στη Βόρεια Μακεδονία: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από φωτιά σε νυκτερινό κέντρο
Οι αρχές της Βόρειας Μακεδονίας κατέθεσε αίτημα για να μεταφερθούν τραυματίες από την πόλη Κότσανη σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Deliveroo: Επιτέλους ανακοινώνει κέρδη - Τέλος στο «Flopperoo» (;)
Η εταιρεία ανακοίνωσε τα πρώτα κέρδη από την έναρξη λειτουργίας της, μετά τα δύσκολα χρόνια, που της έδωσαν το παρατσούκλι «Flopperoo»

Οι δημοσκοπήσεις, ο «κανένας» και ο κώδωνας «κινδύνου» στα κομματικά επιτελεία
Οι δημοσκοπήσεις φαίνεται πως δημιουργούν «φουρτούνες» σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Οι εσωκομματικές «μουρμούρες» αυξάνονται

Σαρωτικοί ταξιδιωτικοί περιορισμοί από τον Τραμπ -Καταργεί τις βίζες για δεκάδες χώρες
Το σημείωμα του Ντόναλντ Τραμπ απαριθμεί συνολικά 41 χώρες χωρισμένες σε τρεις ξεχωριστές ομάδες.

Ποιες είναι οι δύο νέες πλατφόρμες που ανοίγουν για το ευρύ κοινό
Πρόκειται για τον Κόμβο Παρακολούθησης Επιδόσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς

Καιρός: Κύμα αφρικανικής σκόνης και ζέστη την Κυριακή – Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες
Από το απόγευμα της Κυριακής η αφρικανική σκόνη θα περιοριστεί στα νοτιοανατολικά – Ο καιρός έως και την ερχόμενη Πέμπτη σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ

Ειδικές αποστολές για επτά στελέχη - Η επομένη του ανασχηματισμού
Ο πιο βαθύς ανασχηματισμός από το 2019, που ανακοινώθηκε χθες, συνοδεύτηκε από άγριο παρασκήνιο με καραμπόλες, διλήμματα και… δύσκολες ζυμώσεις έως την τελευταία στιγμή