Να κατακτήσει και τα επίπεδα των 860 μονάδων επιχειρεί σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο έρχεται με φόρα από τις τρεις συνεχόμενες ανοδικές εβδομάδες για να αλλάξει την τάση του, όπως συμβαίνει με το “πέρασμα” πάνω από τον κινητό μέσο των 200 ημερών. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,95% στις 863,14 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 25 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Αδύναμος ο FTSE 100, κέρδη στην Ευρώπη

Με το κλίμα στην Ευρώπη να είναι κάτι παραπάνω από υποστηρικτικό, το ΧΑ καταφέρνει να αρχίσει την εβδομάδα με την καλύτερη δυνατή εικόνα, καθώς διευρύνει το ανοδικό σερί από τα χαμηλά των 783 μονάδων, μόλις ένα μήνα πριν. Το παράδοξο είναι ότι η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα για την οποία είναι φημισμένος ο γενικός δείκτης λειτουργεί πλέον θετικά, καθώς δεν εμφανίζονται τόσες πιέσεις που να μην μπορούν να απορροφηθούν. Και όπως επισημαίνει και η Trader24, την Παρασκευή, οι επενδυτές κατάφεραν κυριολεκτικά στο 90 να κλείσουν τον Δείκτη σε θετικό έδαφος, όντας καθ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης κόκκινος.

Συμπέρασμα

Αν και δεν μπορούμε να οδηγηθούμε σε ασφαλές συμπέρασμα για τη συνέχεια, καθώς η έλλειψη τζίρου δεν βοηθάει, ωστόσο είναι πασιφανές ότι καταφέραμε να κρατήσουμε τη ζώνη 785-800 μονάδων, που οριοθετεί εξάλλου και την ανοδικότητα των τελευταίων 2μιση ετών. Και μάλιστα, μπορούμε να φανταστούμε τις 870 μονάδες, καθότι το momentum είναι θετικό και οδηγεί εκεί, εν είδει αντίστασης, ενώ και τα αποτελέσματα των εταιρειών δίνουν πόντους σε αυτό το σενάριο.

Διαβάστε επίσης: Ασιατικά χρηματιστήρια: Κλυδώνισε τις αγορές σε Χονγκ Κονγκ και Κίνα ο Xi

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, τα ηνία έχει πάρει η ΔΕΗ, με κέρδη 3,43%, με τον Μυτιληναίο να την ακολουθεί με το δικό του +2,07%. Σημαντικά είναι και τα κέρδη σε Coca Cola, Motor Oil, Βιοχάλκο, Εθνική, Aegean, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια και Alpha Bank, ενώ θετικά λειτουργούν και οι ΑΔΜΗΕ, ΕΥΔΑΠ, Jumbo, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΛΧΑ, Πειραιώς, ΟΠΑΠ και Eurobank. Από την άλλη, ο Σαράντης χάνει 2,45%, ενώ πτωτικά κινούνται και οι ΟΛΠ, Ελλάκτωρ, Λάμδα και Τέρνα Ενεργειακή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών