Στη ζώνη των 860 μονάδων αναρριχάται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο βρίσκει νέα στηρίγματα στον ενεργειακό κλάδο για να επιβεβαιώσει την πλήρη αναίρεση της πτωτικής πορείας του Σεπτεμβρίου. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,71% στις 861,09 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 4 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης – Ασιατικά χρηματιστήρια: Κλυδώνισε τις αγορές σε Χονγκ Κονγκ και Κίνα ο Xi

Μπορεί οι αγοραστικές δυνάμεις να παραμένουν επιλεκτικές, όμως η απουσία των πωλητών έχει δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος για την κυριαρχία των πρώτων στις συναλλαγές. Η ελληνική αγορά εισέρχεται σταδιακά προς το τελευταίο δίμηνο του έτους από πλεονεκτική θέση σε σχέση με τις ξένες αγορές, καθώς όχι μόνο δεν καταγράφει τα διψήφια ποσοστά πτώσης των άλλων, αλλά υπολείπεται λιγότερο από 5% για να κλείσει το 2022 θετικά. Μια επίδοση που φαίνεται τιτάνια εάν αναλογιστεί κανείς τα όσα συνέβησαν μέσα στο έτος, και το κυριότερο πόσες ανησυχίες υπάρχουν για το επόμενο.

Διαβάστε επίσης – Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Αδύναμος ο FTSE 100, κέρδη στην Ευρώπη

Ο μεγάλος φόβος

Βέβαια, ο μεγάλος φόβος της εγχώριας αγοράς δείχνει να είναι οι εκλογές και η συνέχιση ή όχι της πολιτικής από την κυβέρνηση που θα σχηματιστεί. Ωστόσο, μέχρι τώρα αυτός ο φόβος είναι υπό έλεγχο, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις που μπορεί να περιορίσουν τα αρνητικά πολιτικά σενάρια για τη χώρα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η μεταβλητότητα και η επιλεκτικότητα δεν θα φύγουν γρήγορα από την αγορά.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Aegean, Μυτιληναίος, ΔΕΗ, Coca Cola, Alpha Bank, Quest και ΟΤΕ ηγούνται της ανόδου, ενώ θετικά κινούνται οι ΕΛΧΑ, Motor Oil, Πειραιώς, Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ, Jumbo, Λάμδα, Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα και ΑΔΜΗΕ. Στον αντίποδα, ο Σαράντης χάνει 2,75%, με τις ΟΛΠ, Ελλάκτωρ, Τέρνα Ενεργειακή και Eurobank να βρίσκονται σε αρνητικά εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών