Σε περικοπές θέσεων εργασίας κατά 5% σχεδιάζει να προχωρήσει ο νέος CEO της Philips επιδιώκοντας με αυτό τον τρόπο να αντιμετωπίσει την πτώση των πωλήσεων του πολυεθνικού κολοσσού.

Συγκεκριμένα, ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Philips ανακοίνωσε τη Δευτέρα σχέδιο μαζικών απολύσεων 4.000 εργαζομένων ως απάντηση στην πτώση πωλήσεων της εταιρείας και μετά από μια μαζική ανάκληση αναπνευστήρων που μείωσε περίπου το 70% της αξίας του ολλανδικού κατασκευαστή ιατρικού εξοπλισμού το περασμένο έτος.

Διαβάστε επίσης – Philips: Η μαζική ανάκληση αναπνευστήρων έβαλε στην… εντατική τις πωλήσεις

«Είχαμε τώρα πέντε τρίμηνα μείωσης πωλήσεων, μείωσης κερδών και τώρα… (το τρίτο τρίμηνο) γίναμε, επιπλέον, ζημιογόνοι», δήλωσε ο CEO Ρόι Τζέικομπς μόλις μια εβδομάδα μετά την ανάληψη των νεών καθηκόντων του. «Πρέπει πραγματικά να εργαστούμε στη βάση του κόστους ώστε να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί… Εξετάζω επίσης την απλοποίηση του οργανισμού», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης – Το πρότζεκτ λιθίου που ίσως λύσει το πρόβλημα μπαταριών στην Ευρώπη

«Κακοτυχία»

Χαρακτήρισε τις απολύσεις ως «κακοτυχία» αλλά και ως «αναγκαίες», ενώ αναμένεται να επικεντρωθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ολλανδία και να επηρεάσουν πρωτίστως τους επιχειρηματικούς τομείς που καταγράφουν πτώση πωλήσεων.

Πρόσθεσε ότι η εταιρεία βλέπει τη ζήτηση να επιβραδύνεται με ταχείς ρυθμούς στην Κίνα και σε μικρότερο βαθμό στη Δυτική Ευρώπη λόγω του πληθωρισμού, με τη Βόρεια Αμερική να «παραμένει ισχυρή».

Ο Τζέικομπς ανέλαβε την κορυφαία θέση στην εταιρεία σε μια περίοδο όπου είναι έντονες οι συνέπειες της δαπανηρής ανάκλησης αναπνευστικών μηχανημάτων και των συνεχιζόμενων προβλημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας που χτύπησαν «καμπανάκι» στα κέρδη και τις πωλήσεις.

Οι περικοπές αντιπροσωπεύουν λίγο περισσότερο από το 5% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας με βάση το σύνολο των 78.000 εργαζόμενων πέρυσι.

Η εταιρεία είπε ότι αναμένει η αναδιοργάνωση να κοστίσει περίπου από 300 εκατομμύρια ευρώ στα επόμενα τρίμηνα.

Ζημιές 1,3 δισ. ευρώ

Ανέφερε καθαρή ζημία 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ για το τρίτο τρίμηνο λόγω της απομείωσης της αξίας της δραστηριότητάς της για τον κλάδο Ύπνος & Αναπνευστική Φροντίδα που κατασκευάζει τα μηχανήματα που ανακαλούνται.

Η Philips βρίσκεται σε συνομιλίες με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για μια διευθέτηση μετά την ανάκληση.

Οι συγκρίσιμες πωλήσεις μειώθηκαν κατά 6% στα 4,3 δισεκατομμύρια ευρώ τον Ιούλιο-Σεπτέμβριο, καθώς η Philips ανακοίνωσε ότι τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας ήταν χειρότερα από τα αναμενόμενα και θα συνεχίσουν να επιβαρύνουν τις πωλήσεις τους τελευταίους μήνες του 2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή