Ισοπαλία… έληξε το «ματς» μεταξύ αγοραστών και πωλητών που διεξήχθη σήμερα στη Λεωφόρο Αθηνών, με το ελληνικό χρηματιστήριο να κλείνει σε οριακά αρνητικά εδάφη, με τα πρόσημα σχεδόν μοιρασμένα. Ο γενικός δείκτης σημείωσε απώλειες 0,07% στις 862,76 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 57 εκατ. ευρώ.

Η αγορά δείχνει να έχει δημιουργήσει ισχυρά αναχώματα στη ζώνη των 860 μονάδων, και σε κάθε περίπτωση πάνω από τις 855 μονάδες, τον εκθετικό μέσο των 200 ημερών δηλαδή. Έτσι, το ΧΑ διατηρεί τη θετική μεσοπρόθεσμη τάση του, χωρίς μάλιστα να αναλώσει σημαντικά κεφάλαια από τη φαρέτρα, προκειμένου να έχει ισχυρά πυρομαχικά για την δοκιμασία της επόμενης αντίστασης των 870 μονάδων.

Διαβάστε επίσης: Jefferies: Γιατί παραμένει «bullish» για την Ελλάδα

Στάση μετά από ισχυρή ανάκαμψη

Βέβαια, η «στάση» έχει γίνει μετά την ισχυρή ανάκαμψη, ενώ κατά πολλούς αναλυτές αυτή είναι μια συνετή κίνηση, την ώρα που η δοκιμασία της επόμενης αντίστασης απαιτεί δυνάμεις και κεφάλαια που ενδεχομένως να μην είναι ικανά ακόμη να ενεργοποιηθούν.

Πάντως, η επίδοση του ΧΑ μέσα στον Οκτώβριο μόνο αρνητική δεν είναι, αν αναλογιστεί κανείς ότι στις τελευταίες οκτώ συνεδριάσεις έχει καταγράψει μόνο δύο πτωτικές. Έτσι, σύμφωνα με την Trader24, η υφιστάμενη κίνηση που έχει ξεκινήσει από τη ζώνη των 785-800 μονάδων δείχνει να οδηγεί στις 890, εν είδει αντίστασης, όπου και θα κριθεί η μεσοπρόθεσμη συνέχεια και πάντα σε συνάρτηση με τις διεθνείς αγορές και κυρίως την ευμετάβλητη Wall Street.

Σε επίπεδο τίτλων, Motor Oil, Aegean και Σαράντης πρόσφεραν σημαντικές στηρίξεις, όπως και οι Βιοχάλκο, Jumbo, ΕΛΧΑ και ΑΔΜΗΕ. Ανοδικά έκλεισαν οι Εθνική, Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, Eurobank και Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ πτωτικά οι ΟΠΑΠ, Alpha Bank, Quest, Μυτιληναίος, ΕΥΔΑΠ και Ελλάκτωρ. Οι πιέσεις εντοπίστηκαν σε Πειραιώς, ΔΕΗ, ΟΛΠ, Coca Cola και ΟΤΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών