«Η ευελιξία αποτελεί πλέον το κλειδί» στους χώρους εργασίας όπως τόνισε ο Χρήστος Μισαηλίδης, Chief Strategic Partnerships Officer & Head of APAC Blueground και Board member IWG PLC, μιλώντας στην 23η Prodexpo, στο πλαίσιο της συζήτησης για τις αλλαγές που συντελούνται στο είδος και το μέγεθος των γραφειακών χώρων λόγω του διαφορετικού μοντέλου εργασίας που άνθισε κατά την πανδημία.

Όπως εξήγησε ο κ. Μισαηλίδης, αυτή η ευελιξία δεν έχει να κάνει μόνο με το στοιχεία της εργασίας αλλά και με εκείνα της διαβίωσης. Επισήμανε ότι υπάρχουν διάφορες κατηγορίες ευέλικτων χώρων εργασίας και η πιο value for money επιλογή για μία επιχείρηση είναι να δημιουργήσει το κατάλληλο μίγμα αξιοποιώντας πλήρως την ευελιξία. Ήδη στο εξωτερικό οι βασικοί επενδυτές θέλουν να έχουν στις εγκαταστάσεις τους τουλάχιστον έναν όροφο ευέλικτου χώρου εργασίας.

Διαβάστε επίσης – Γιατί οι ευέλικτοι χώροι εργασίας είναι πιο ανταγωνιστικοί στην ESG εποχή

Παγκόσμια τάση

Σύμφωνα με τον κ. Μισαηλίδη, πρόκειται για μία παγκόσμια τάση, που όμως δεν έχει ακόμα εισέλθει εκτεταμένα στην ελληνική αγορά. Υποστήριξε ότι στην χώρα μας βρισκόμαστε ακόμα στα αρχικά στάδια και υπάρχουν πολλά περιθώρια ανάπτυξης τόσο για το Co-working όσο και για το Co-living, προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή η εταιρεία του είναι η μόνη που παρέχει το συγκεκριμένο προϊόν.

Διαβάστε επίσης – Γιατί δουλεύουμε;

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, που συντόνισε η Paula Booras, Real Estate Advisor και Member, Advisory Board RICS in Greece, η Έρη Μητσοστέργιου, πρόεδρος της ULI Greece & Cyprus υπογράμμισε ότι υπάρχει ζήτηση από εργαζόμενους και επιχειρήσεις για Co-working, με αρκετούς ιδιοκτήτες να παρέχουν πλέον τα ακίνητά τους για ευέλικτη εργασία. Σημείωσε πως η ζήτηση για ευέλικτους χώρους εργασίας αυξάνεται όπου υπάρχουν πολλές start ups, εκτιμώντας ότι σε μερικά χρόνια το 20% των γραφειακών χώρων θα το διαχειρίζονται εταιρείες διαχείρισης ευέλικτων χώρων εργασίας. Η κυρία Μητσοστέργιου συμπλήρωσε πως η Ελλάδα έχει ελκυστικά χαρακτηριστικά για ανθρώπους που εργάζονται εξ αποστάσεως, διαβλέποντας σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης.

Το νέο μοντέλο διαβίωσης Co-living

Από την πλευρά του, ο Haz Memon, Co-Founder, Coliving Hub | Greek Escape, αναφέρθηκε στο Co-living, ένα νέο μοντέλο διαβίωσης μιας κοινότητας ανθρώπων που μοιράζονται πολλούς κοινούς χώρους και υπηρεσίες συγκεντρωμένες σε ένα σημείο. Περιγράφοντας το προφίλ των ψηφιακών νομάδων, είπε πως είναι άνθρωποι από 25-50 ετών, κυρίως από τους κλάδους του μάρκετινγκ και του προγραμματισμού υπολογιστών, αλλά και ψυχολόγοι, συγγραφείς και καθηγητές.

Όσον αφορά στην επιλογή του να αναπτύξει ένα τέτοιο μοντέλο εγκατάστασης στην Κρήτη, ο κ. Memon είπε ότι πρόκειται για έναν προορισμό που έχει δραστηριότητα όλο τον χρόνο κι όχι μόνο την τουριστική περίοδο, ενώ διαθέτει και τις κατάλληλες υποδομές. Προσέθεσε πως το Co-living αποτελεί αυτή τη στιγμή την τρίτη μεγαλύτερη τάση στο real estate παγκοσμίως.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Executive
Εργασία: Οι αλλαγές συνθηκών τα τελευταία χρόνια «απομακρύνουν» τους εργαζόμενους
Executive |

Μόλις ένας στους πέντε είναι ικανοποιημένος από την εργασία του στις ΗΠΑ, λέει έκθεση της Gallup

Στην εργασία τους πολλοί εργαζόμενοι δεν είναι ευχαριστημένοι και οι περιορισμένες επιλογές τους για μια νέα συμβάλλουν σε μια εποχή που η Gallup αποκαλεί «Η μεγάλη αποσύνδεση»

Παραπληροφόρηση: Η «καταιγίδα» που πλήττει τώρα περισσότερο τις εταιρείες
Executive |

Η καταιγίδα της παραπληροφόρησης πλήττει τώρα περισσότερο τις εταιρείες

Οι κυβερνήσεις διαμαρτύρονται εδώ και καιρό για την παραπληροφόρηση που υπονομεύει τις εκλογές, υποκινεί αναταραχές και βαθαίνει τις κοινωνικές διαιρέσεις - Οι επιχειρήσεις βρίσκονται τώρα επίσης στο στόχαστρο