
Η μετοχή της Corning υποχώρησε περισσότερο από 4% σήμερα Τρίτη μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι αναμένει χαμηλότερα των προσδοκιών οικονομικά αποτελέσματα, λόγω της επιβράδυνσης της αγοράς smartphone η οποία μοιραία παρασύρει και τα εξαρτήματα που η ίδια παράγει.
«Αναμένουμε ότι οι πωλήσεις smartphone θα υποχωρήσουν κατά 12% το 2022, ενώ αναμένουμε ότι η ζήτηση για φορητούς υπολογιστές και tablet θα μειωθεί κατά 15%», δήλωσε ο CEO της Corning, Γουέντελ Γουίκς.
Η Corning είναι εταιρεία που κατασκευάζει μία ποικιλία εξαρτημάτων και προμηθεύει κορυφαίους κατασκευαστές καταναλωτικών ηλεκτρονικών προϊόντων, όπως η Samsung και η Apple, με την τελευταία να αναμένεται να ανακοινώσει κέρδη εντός της εβδομάδας αλλά εν μέσω ανησυχιών για την επιβράδυνση των πωλήσεων της συγκεκριμένης κατηγορίας προϊόντων.
Διαβάστε επίσης: Η Apple έτοιμη να μπει και αυτή στον κόσμο του metaverse
Ωστόσο, σύμφωνα με το CNBC, υπάρχει αισιοδοξία ότι οι πωλήσεις ηλεκτρονικών ειδών θα επιβραδυνθούν μεν αλλά αυτή η εξέλιξη δεν θα επηρεάσει το high-end κομμάτι της αγοράς, τουλάχιστον όχι όσο τις λιγότερο ακριβές συσκευές.
Η Corning προέβλεψε πωλήσεις ύψους 3,55 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το δ’ τρίμηνο, χαμηλότερα από την πρόβλεψη της εταιρείας αναλύσεων FactSet που κάνει λόγο για 3,75 δισεκατομμύρια δολάρια.
Διαβάστε επίσης: Η Apple επενδύει άλλα 45 εκατ. δολάρια στην Corning
Τα αποτελέσματα του γ’ τριμήνου
Για το τρίμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο η Corning είχε υποχώρηση πωλήσεων 14% στον τομέα κινητών τηλεφώνων, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ενώ η ζήτηση υλικών για ταμπλέτες και φορητούς υπολογιστές είχε μείωση κατά 17%, ανέφερε ο Γουίκς στην ενημέρωση των επενδυτών.
Πρόσθεσε επίσης ότι η ετήσια παραγωγή υλικών για την αυτοκινητοβιομηχανία είναι και αυτή μειωμένη, σε σχέση με τον προγενέστερο ρυθμό παραγωγής.
Παρόλα αυτά, ο μεγαλύτερος επιμέρους κλάδος με τον οποίο ασχολείται η Corning, η παραγωγή καλωδίων και εξαρτημάτων για συστήματα οπτικών ινών, αναπτύχθηκε κατά 16% στα 1,31 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια του τριμήνου.
Ετήσια μείωση της τάξης του 28% (στα 686 εκατομμύρια δολάρια) είχε ο τομέας οθονών της Corning που κατασκευάζει ανθεκτικό γυαλί που καλύπτει τις οθόνες κινητών και υπολογιστών.
Οι πωλήσεις για το γ’ τρίμηνο ήταν στα 3,79 δισεκατομμύρια δολάρια, τη στιγμή που η FactSet εκτιμούσε ότι θα ανέλθουν στα 3,66 δισεκατομμύρια δολάρια.


Latest News

Οι Big Tobacco πολιορκούν τον Τραμπ - Τι ζητούν για τους κινέζους ανταγωνιστές τους
Οι μεγάλες εταιρείες καπνού και ατμικών ειδών - Big Tobacco- θέλουν η διαδικασία έγκρισης του FDA να είναι ταχύτερη και σαφέστερη

Πόσο μπορεί να εμπιστεύεται η Γερμανία τις ΗΠΑ; - Τα αποθέματα χρυσού στη Ν. Υόρκη
Η ιδέα ότι μπορεί να μην είναι ασφαλείς θα θεωρούνταν γελοία από το 1945... μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες

Γιατί η «συμφωνία του αιώνα» για την UBS αρχίζει να...τρίζει
Η ενσωμάτωση της Credit Suisse από την τράπεζα UBS δείχνει να πηγαίνει καλά - Όλα τα υπόλοιπα δείχνουν να αποτελούν το πρόβλημα

Οι ΗΠΑ σαμποτάρουν συστηματικά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου
Η Ουάσιγκτον χρωστά τις εισφορές της για το 2024 και το 2025 στο διεθνή οργανισμό

Αγοράζουν... καναδικά - Στραπάτσο αμερικανικών εταιρειών μετά τους δασμούς
Το κίνημα «Αγοράστε από τον Καναδά» προκαλεί τριγμούς και μεγάλη ανησυχία στους CEO καταναλωτικών εταιρειών με έδρα τις ΗΠΑ

ΕΚΤ: Στο τραπέζι ο «πάγος» στα επιτόκια στη συνεδρίαση του Απριλίου
Μέλη του δ.σ. που ανήκουν και στα δύο στρατόπεδα, των γερακιών και των περιστεριών φαίνεται να εξετάζουν το ενδεχόμενο να διατηρήσουν αμετάβλητα τα επιτόκια, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg

Φεύγει ο επικεφαλής εμβολίων της FDA και οι μετοχές φαρμακοβιομηχανιών γίνονται... συντρίμμια
Ο Μαρκς επέβλεψε την έγκριση των εμβολίων κατά της COVID-19 ως επικεφαλής του Κέντρου Βιολογικής Αξιολόγησης και Έρευνας του FDA
![Goldman Sachs: Μέχρι το τέλος του 2025 το μεγάλο πλήγμα των δασμών Τραμπ στην ΕΕ [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/ot_TRUMP_world_stocks_2025-600x352.png)
Μέχρι το τέλος του 2025 το μεγάλο πλήγμα των δασμών Τραμπ στην ΕΕ - Η ανάλυση της Goldman Sachs [γραφήματα]
Πλέον η Goldman Sachs προβλέπει μικρή ανάπτυξη για το υπόλοιπο του 2025, με ετήσια ανάπτυξη 0,1%, 0% και 0,2% στο δεύτερο, τρίτο και τέταρτο τρίμηνο, αντίστοιχα

Συναγερμός για το οικοσύστημα από τον Εμανουέλ Μακρόν
Την ώρα που το Εφετείο καταδίκαζε τη Μαρίν Λεπέν, ο γάλλος πρόεδρος δημιουργούσε Συμβούλιο Οικολογικού Σχεδιασμού

Στο 2,3% ο πληθωρισμός στη Γερμανία - Προσδοκίες για μείωση επιτοκίων
Τα νέα δεδομένα έρχονται σε κρίσιμο σημείο για την Γερμανία, καθώς οι δασμοί του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ είναι προ των πυλών