Σε αρνητικά εδάφη βρίσκεται και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αποτυπώνει και αυτό με τη σειρά του τη νευρικότητα εν αναμονή της απόφασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα επιτόκια. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,32% στις 860,03 μονάδες με τον τζίρο να είναι στα 2,6 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Αν και λίγο έως πολύ είναι αναμενόμενη η απόφαση της ΕΚΤ, για αύξηση επιτοκίου κατά 75 μονάδες βάσης, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η καθοδήγηση της διοίκησης σχετικά με τους χειρισμούς του υπέρογκου ισολογισμού και των πράξεων διευκόλυνσης του τραπεζικού τομέα, των γνωστών TLTROs. Αυτές οι αποφάσεις, σύμφωνα με τους αναλυτές, ενδεχομένως να επηρεάσουν περισσότερο την οικονομία της Ευρωζώνης, καθώς θα άρουν ένα σημαντικό δίχτυ στήριξης την ώρα που τα υφεσιακά σημάδια πληθαίνουν.

Ενόψει μάλιστα και της αυριανής αργίας στο ΧΑ, το κλίμα παραμένει υποτονικό, ενώ διεθνώς επηρεάζεται και από τους τριγμούς του κλάδου της τεχνολογίας και των τραπεζών. Άλλωστε, σε αυτά τα επίπεδα το ΧΑ παραμένει σε μια πλάγια και ήπια πτωτική πορεία, χωρίς να χάνει προς ώρας τον εκθετικό κινητό των 200 ημέρων, ο οποίος και συντηρεί μια θετική μεσοπρόθεσμη πορεία.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, το αρνητικό πρόσημο κυριαρχεί. Υπό πίεση είναι οι Aegean, Βιοχάλκο, Alpha Bank, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΛΧΑ, Ελλάκτωρ, Εθνική, ΟΤΕ, Motor Oil, Eurobank, ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Jumbo, Coca Cola και ΔΕΗ, ενώ σε θετικά εδάφη είναι οι Πειραιώς, Ελληνικά Πετρέλαια, Λάμδα, ΑΔΜΗΕ και ο ΟΛΠ με +3,10%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών