Ούτε σήμερα κατάφερε να απορροφήσει τις πιέσεις των πωλητών το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο έκλεισε με απώλειες για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, χωρίς όμως να χάσει τα εβδομαδιαία κέρδη, χάρη στη συνεδρίαση της Δευτέρας. Έτσι, ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,23% στις 860,76 μονάδες, με τον τζίρο να διαμορφώνεται μόλις στα 41,3 εκατ. ευρώ. Σε επίπεδο τετραημέρου, τα κέρδη διαμορφώθηκαν στο 0,67%.

Το ΧΑ παρέμεινε και σήμερα στην πλαγιοκαθοδική κίνηση που ακολουθεί σχεδόν σε όλο τον Οκτώβριο μετά από τα ανοδικά ξεσπάσματα. Ενόψει ωστόσο της αυριανής αργίας στο ΧΑ, το κλίμα παρέμεινε υποτονικό, ενώ διεθνώς επηρεάστηκε και από τους τριγμούς του κλάδου της τεχνολογίας και των τραπεζών. Άλλωστε, το διακύβευμα στο κλείσιμο της εβδομάδας ήταν να μη χάσει τον εκθετικό κινητό των 200 ημέρων, ο οποίος και συντηρεί μια θετική μεσοπρόθεσμη πορεία.

Άντεξαν οι 860 μονάδες

Παρόλα αυτά, για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση κατάφερε να κρατήσει τα επίπεδα των 860 μονάδων, με τους αγοραστές και πάλι να ενεργοποιούνται μόλις απειλήθηκαν. Αυτή όμως η εικόνα εξηγείται από αρκετούς αναλυτές ως προσπάθεια να βελτιωθεί η ρευστότητα ενόψει της δοκιμασίας της επόμενης αντίστασης των 870 μονάδων.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Trader24, παρά το γεγονός ότι η αγορά έκανε αρνητικά κλεισίματα τις τελευταίες ημέρες, δεν υπάρχει κάποια σημαντική μεταβολή στην υφιστάμενη ανάλυση. Μια ανάλυση που θέλει τον ΓΔ να κινείται προς τη ζώνη των 890 μονάδων, με τις 855 να αφορούν στην κοντινή στήριξη. Υπενθυμίζουμε ότι η ανοδική αντίδραση από τη ζώνη των 785-800 έδωσαν και το κρίσιμο στίγμα της διατήρησης της μεσοπρόθεσμης ανοδικότητας, καθότι πλέον η ζώνη συνιστά και την έξοδο από τις αγοραστικές θέσεις.

Σε επίπεδο τίτλων, ο ΟΛΠ ξεχώρισε με το +3,62% και η ΔΕΗ με το +1,33%. Ανοδικά έκλεισαν οι Eurobank, Λάμδα, Aegean, Quest, Alpha Bank, OTE, Σαράντης, Ελληνικά Πετρέλαια, Πειραιώς, Εθνική, ΑΔΜΗΕ και Μυτιληναίος, ενώ πτωτικά οι ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Βιοχάλκο και Jumbo. Σημαντικές, άνω του 2% ήταν οι απώλειες σε Ελλάκτωρ, Motor Oil και Coca Cola.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών