
Κέρδη 9,45 δισ. δολάρια ανακοίνωσε η Shell για το γ΄ τρίμηνο, ελαφρώς υψηλότερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, αλλά μειωμένα σε σχέση με το β΄ τρίμηνο, που είχαν καταγράψει ρεκόρ με 11,5 δισ. δολ.
Υπενθυμίζεται ότι στο β’ τρίμηνο το πετρέλαιο κυμαινόταν στα 100 δολάρια το βαρέλι. Η μείωση στο γ’ τρίμηνο προήλθε από την πτώση κατά 38% των εσόδων από το φυσικό αέριο και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Διαβάστε επίσης – Πετρέλαιο θέρμανσης: Προσφορές και εκπτώσεις από τις εταιρείες
Η Shell επέκτεινε επίσης το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών της, ανακοινώνοντας σχέδια για αγορά μετοχών 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων τους επόμενους τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση της επαναγοράς μετοχών αξίας 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων το προηγούμενο τρίμηνο.
Επιπλέον, σκοπεύει να αυξήσει το μέρισμά της κατά 15% το δ’ τρίμηνο, όταν ο CEO Ben van Beurden αναμένεται να παραιτηθεί μετά από εννέα χρόνια στο τιμόνι του πετρελαϊκού γίγαντα. Τον Van Beurden θα διαδεχθεί ο Wael Sawan, ο σημερινός επικεφαλής του τμήματος φυσικού αερίου και χαμηλών εκπομπών άνθρακα της Shell.
Προς υπέρβαση του ρεκόρ κερδών του 2008
Με κέρδη 30,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι στιγμής φέτος, η Shell βρίσκεται σε καλό δρόμο για να υπερβεί το ρεκόρ ετήσιων κερδών της το 2008 των 31 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Τα ισχυρά κέρδη εκτιμάται ότι μπορέι να εντείνουν τις εκκλήσεις στη Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση για επιβολή πρόσθετων έκτακτων φόρων στις ενεργειακές εταιρείες καθώς οι κυβερνήσεις δίνουν μάχη για να περιορίσουν τους αυξανόμενους λογαριασμούς φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας.
Η μετοχή της Shell έχει καταγράψει άνοδο πάνω από 40% μέχρι στιγμής φέτος, γεγονός που αποδίδεται στην άνοδο των τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στον απόηχο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο και εν μέσω σύσφιξης των παγκόσμιων προμηθειών πετρελαίου και φυσικού αερίου.


Latest News

Τι συμβαίνει όταν σταματά η επιστήμη
Ο Τραμπ κόβει τις επιχορηγήσεις για την έρευνα - Στον αέρα 300.000 επιστήμονες σε 2.500 Πανεπιστήμια, ιατρικές σχολές και ερευνητικά ιδρύματα.

Διπλάσια χρήματα απο τον CEO της Deutsche Bank έβγαλε πέρυσι, στέλεχος της τράπεζας
Οι αμοιβές του υπάλληλου της Deutsche Bank το 2024 , έφτασαν τα 18 εκατ. ευρώ - Συνολικά 647 άτομα απο το προσωπικό είχαν κέρδη πάνω απο ένα εκατ. ευρώ

Σε ρυθμούς τεχνητής νοημοσύνης «τρέχει» η Κίνα - Υπάρχει όμως κίνδυνος «φούσκας»;
Η Κίνα περνά μια περίοδο αντίστοιχη με την ευφορία της Wall Street για την τεχνητή νοημοσύνη - Τα ισχυρά χαρτιά και οι αδυναμίες

Το «αθόρυβο» στοίχημα πίσω από την επιστροφή της Ρωσίας στις αγορές
Traders και διαχειριστές κεφαλαίων αναζητούν ρωσικά assets στοιχηματίζοντας στην επιστροφή της Ρωσίας στις αγορές

Εκτός του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου οι λομπίστες της Huawei
Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ακολουθεί ένα κύμα αναζητήσεων και συλλήψεων στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά, απο τις βελγικές δικαστικές αρχές

Deutsche Bank: Πρώην κορυφαίο στέλεχος ζητά αποζημίωση 152 εκατ. ευρώ για την υπόθεση της Monte Paschi
Η υπόθεση αφορά την Banca Monte dei Paschi di Siena, μια από τις παλιότερες τράπεζες του κόσμου

Με νέες κυρώσεις απειλεί τη Μόσχα η G7 αν δεν συμφωνήσει στην κατάπαυση του πυρός
Ο Ρούμπιο ενώνει τη φωνή του με άλλους υπουργούς Εξωτερικών στην προσπάθειά τους να αυξήσουν την πίεση στον Πούτιν

Η ιταλική Terna θα επενδύσει 23 δισ. ευρώ για τη αναβάθμιση δικτύων
Η Terna ανέφερε ότι η δυναμικότητα ανταλλαγής ενέργειας μεταξύ των αγορών θα φτάσει τα 39 GW από τα σημερινά 16 GW

Σε υψηλό 32 ετών οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ
Τα χειρότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία έρχονται λίγες μέρες πριν από την επόμενη συνεδρίαση της Federal Reserve για τα επιτόκια

Εξαίρεση του καφέ απο τους δασμούς ζητά η βιομηχανία απο τον Τραμπ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας και καταναλωτής καφέ στον κόσμο