
Το ΝΒΑ θα ήθελε να εφαρμόσει το «μέγιστο σύνολο αποδοχών της ομάδας» στην επόμενη συλλογική σύμβαση διαπραγμάτευσης, αλλά η εθνική ένωση παικτών μπάσκετ δε συμφωνεί, όπως αναφέρει το ESPN.
Το ΝΒΑ ανησυχεί ότι η τεράστια μισθοδοσία ομάδων όπως οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, οι Λος Άντζελες Κλίπερς και οι Μπρούκλιν Νετς (σύλλογοι που είναι πρόθυμοι να πληρώσουν τεράστιους φόρους πολυτελείας) δυσκολεύει τους μικρότερους συλλόγους στον ανταγωνισμό.
Διαβάστε επίσης: Τα crypto «χρηματοδοτούν» το ΝΒΑ
Ενώ το νέο σχέδιο ακούγεται ουσιαστικά ως ένα σκληρό ανώτατο όριο μισθών (salary cap), το ΝΒΑ φέρεται να προτιμά να αναφέρεται στο σχέδιό του ως «ανώτατο όριο δαπανών».
Οι εμπλεκόμενες πλευρές έχουν προθεσμία έως τις 15 Δεκεμβρίου για να ανακοινώσουν τα σχέδιά τους. Η τρέχουσα συλλογική σύμβαση διαπραγμάτευσης διαρκεί μέχρι τη σεζόν 2023-24.
Σύμφωνα με το ESPN, μόνο 10 από τις 30 ομάδες του NBA έχουν μισθούς πέραν της επιβολής του φόρου πολυτελείας των 150,3 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά αυτοί οι 10 σύλλογοι πρόκειται να πληρώσουν φόρο πολυτελείας 697 εκατομμύρια δολάρια.
Στην κορυφή αυτής της λίστας βρίσκονται οι Ουόριορς (176,5 εκατομμύρια δολάρια σε φόρο πολυτελείας), οι Κλίπερς (145 εκατομμύρια δολάρια) και οι Νετς (108,9 εκατομμύρια δολάρια).
Σύμφωνα με το ESPN, στις προτεραιότητες των ιδιοκτητών στις διαπραγματεύσεις είναι μεταξύ άλλων η απαίτηση από τους παίκτες να έχουν τελειώσει ένα έτος λυκείου για να μπορέσουν να γίνουν ντραφτ.
Πηγή: in.gr


Latest News

Ο Μούσα και ένα «χρυσό» deal: «Υπογράφει συμβόλαιο για τρία χρόνια με 10.000.000»
Δημοσίευμα από το εξωτερικό κάνει λόγο για αποχώρηση του Μούσα από τη Ρεάλ Μαδρίτης και υπογραφή πλουσιοπάροχου συμβολαίου με τη Dubai BC

Γιατί δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τα δικαιώματα της Formula 1
Η Formula 1 της Liberty Media αναζητά 150 έως 180 εκατομμύρια δολάρια ετησίως για το ταχέως αναπτυσσόμενο άθλημα

Ούτε τον βασικό μισθό ο Κάρολ!
Από τα χρυσά συμβόλαια της Premier League στον βασικό μισθό της Γαλλίας: Η απίθανη πορεία του Άντι Κάρολ

Η «χρυσή» Euroleague - Από τον Ναν και τον Βεζένκοφ στα 2.600.000 του Σλούκα
Πόσοι Έλληνες βρίσκονται στη λιστα με τους δέκα πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες στη Euroleague

Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νέα Υόρκη – «Παίρνουμε ευρωπαϊκά και πρωταγωνιστούμε σε όλη την Ευρώπη» (pics+vid)
Ο σύνδεσμος φιλάθλων του Ολυμπιακού στη Νέα Υόρκη, βράβευσε τον ηγέτη της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Τίμησε τον Βαγγέλη Μαρινάκη ο Σύνδεσμος φιλάθλων Ολυμπιακού Νέας Υόρκης
Κεντρικό πρόσωπο στις εορταστικές εκδηλώσεις στη Νέα Υόρκη ο ηγέτης του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης

Τα σχέδια του ΝΒΑ για επέκταση στην Ευρώπη
Το NBA σχεδιάζει την δημιουργία νέου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στην Ευρώπη εκ του μηδενός

Μπαίνει ο… ήλιος στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο – Η συμφωνία της UEFA με την SolarPower
Πώς θα «πρασινίσουν» τα γήπεδα - Στα θρανία οι ομάδες για σεμινάρια από τη SolarPower

Από το Old στο New... Trafford - Πού θα βρει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τα 2 δισ.
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ λέει ότι τα φιλόδοξα σχέδιά της για το γήπεδο που θα αντικαταστήσει το Old Trafford θα προκαλέσουν αναγέννηση της περιοχής

Πού θα κατασκευατεί το νέο γήπεδο της Παρί Σεν Ζερμέν - Πόσο θα κοστίσει
Η Παρί Σεν Ζερμέν μετά τη ρήξη της με τον δήμαρχο του Παρισιού προχωρά σε κατασκευή νέου γηπέδου σε προάστιο της πόλης