Το ΝΒΑ θα ήθελε να εφαρμόσει το «μέγιστο σύνολο αποδοχών της ομάδας» στην επόμενη συλλογική σύμβαση διαπραγμάτευσης, αλλά η εθνική ένωση παικτών μπάσκετ δε συμφωνεί, όπως αναφέρει το ESPN.

Το ΝΒΑ ανησυχεί ότι η τεράστια μισθοδοσία ομάδων όπως οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, οι Λος Άντζελες Κλίπερς και οι Μπρούκλιν Νετς (σύλλογοι που είναι πρόθυμοι να πληρώσουν τεράστιους φόρους πολυτελείας) δυσκολεύει τους μικρότερους συλλόγους στον ανταγωνισμό.

Διαβάστε επίσης: Τα crypto «χρηματοδοτούν» το ΝΒΑ

Ενώ το νέο σχέδιο ακούγεται ουσιαστικά ως ένα σκληρό ανώτατο όριο μισθών (salary cap), το ΝΒΑ φέρεται να προτιμά να αναφέρεται στο σχέδιό του ως «ανώτατο όριο δαπανών».

Οι εμπλεκόμενες πλευρές έχουν προθεσμία έως τις 15 Δεκεμβρίου για να ανακοινώσουν τα σχέδιά τους. Η τρέχουσα συλλογική σύμβαση διαπραγμάτευσης διαρκεί μέχρι τη σεζόν 2023-24.

Σύμφωνα με το ESPN, μόνο 10 από τις 30 ομάδες του NBA έχουν μισθούς πέραν της επιβολής του φόρου πολυτελείας των 150,3 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά αυτοί οι 10 σύλλογοι πρόκειται να πληρώσουν φόρο πολυτελείας 697 εκατομμύρια δολάρια.

Στην κορυφή αυτής της λίστας βρίσκονται οι Ουόριορς (176,5 εκατομμύρια δολάρια σε φόρο πολυτελείας), οι Κλίπερς (145 εκατομμύρια δολάρια) και οι Νετς (108,9 εκατομμύρια δολάρια).

Σύμφωνα με το ESPN, στις προτεραιότητες των ιδιοκτητών στις διαπραγματεύσεις είναι μεταξύ άλλων η απαίτηση από τους παίκτες να έχουν τελειώσει ένα έτος λυκείου για να μπορέσουν να γίνουν ντραφτ.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πόσα χρήματα παίρνουν οι αθλητές που κερδίζουν μετάλλιο
Business of Sport |

Πόσα χρήματα παίρνουν οι αθλητές που κερδίζουν μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού [πίνακας]

Παρά το γεγονός ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή δεν δίνει χρηματικά έπαθλα για την κατάκτηση μεταλλίων, αρκετές χώρες ανταμείβουν τους αθλητές τους με διάφορα μπόνους