Στο Βέλγιο κατέπλευσε στις 27 Οκτωβρίου το πρώτο ρυμουλκό παγκοσμίως που κινείται με υδρογόνο, μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του στην Ισπανία.

Όπως ανακοινώθηκε, η εγκατάσταση του συστήματος υδρογόνου θα ολοκληρωθεί στο λιμάνι της Οστάνδης και αμέσως μετά θα ξεκινήσουν οι δοκιμές ενόψει της παράδοσή του μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Ο στόχος είναι το Hydrotug 1 να είναι πλήρως λειτουργικό στο λιμάνι της Αμβέρσας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Διαβάστε επίσης: Sparky: Το πρώτο μεγάλο ηλεκτρικό ρυμουλκό στον κόσμο

Το ρυμουλκό κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία Armón της Ισπανίας όπου και έπεσε στο νερό στις 16 Μαΐου.

BeHydro V12

Το Hydrotug 1 είναι εξοπλισμένο με δύο κινητήρες μεσαίας ταχύτητας διπλού καυσίμου BeHydro V12 που μπορούν να λειτουργήσουν τόσο με υδρογόνο όσο και με παραδοσιακό καύσιμο. Το ρυμουλκό είναι το μοναδικό στο είδος του και το πρώτο στον κόσμο που κινείται με κινητήρες εσωτερικής καύσης που καίνε υδρογόνο σε συνδυασμό με ντίζελ, ενώ έχει ισχύ 5.500 ίππων.

Αξιωματούχοι του λιμανιού αναφέρουν ότι το Hydrotug 1 μπορεί να αποθηκεύσει 415 κιλά συμπιεσμένου υδρογόνου, ενώ «εξαλείφονται» οι εκπομπές ρύπων που ισοδυναμούν με 350 αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Μιχάλης Γραμματικόπουλος (Moody’s): Ποιους κλάδους της οικονομίας απειλεί η κλιματική αλλαγή
Green |

Μιχάλης Γραμματικόπουλος (Moody’s): Ποιους κλάδους της οικονομίας απειλεί η κλιματική αλλαγή

Ο οικονομικός αναλυτής και assistant director στη Moody’s αναλύει στην έντυπη έκδοση του Οικονομικού Ταχυδρόμου στο Βήμα. τα σενάρια βάσει των οποίων διάφορες κλιματικές πολιτικές, εκπομπές αερίων, άνοδοι των θερμοκρασιών και φυσικοί κίνδυνοι μπορούν να πλήξουν τη χώρα μας

Συνολάκης: Η χώρα μας μπορεί να αντιμετωπίσει πυρκαγιές τύπου Λος Άντζελες
Green |

Μπορεί η Ελλάδα να αντιμετωπίσει πυρκαγιές τύπου Λος Άντζελες - Τι απαντά ο Συνολάκης

«Οι άνεμοι είχαν ταχύτητες που φτάνανε τα 160 χιλιόμετρα την ώρα και με τέτοιες ταχύτητες δεν μπορεί κανείς να σταματήσεις τις πυρκαγιές γιατί δεν μπορούν να πετάξουν αεροπλάνα»