Έντονη νευρικότητα και αρκετές εναλλαγές προσήμου εμφανίζουν σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, αναμένοντας τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις μεγάλες οικονομίες της Ευρωζώνης, αλλά και τη συνεδρίαση της Federal Reserve αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,1%, με τον κλάδο του πετρελαίου να χάνει 1,1%. Ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,10% στις 7.040 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,08% στις 13.254 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,39% στις 6.248 μονάδες.

Διαβάστε επίσης – Το αγκάθι του πληθωρισμού και η νάρκη του δημοσίου χρέους

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, η Credit Suisse σημειώνει κέρδη 3,6%, καθώς αποκάλυψε σήμερα ότι “ειδικοί επενδυτές” έχουν δεσμευτεί να αγοράσουν πάνω από 462 εκατομμύρια νέες μετοχές στην τιμή 3,82 ελβετικών φράγκων, καθώς η τράπεζα επιδιώκει να αντλήσει κεφάλαια ύψους 4 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων. Η αύξηση κεφαλαίου θα χρηματοδοτήσει μια μαζική επιχειρηματική αναδιοργάνωση στο δεύτερο μεγαλύτερο πιστωτικό ίδρυμα της Ελβετίας μετά από μια σειρά σκανδάλων και μεγάλων ζημιών.

Την ώρα που οι επενδυτές αφομοιώνουν την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αυξήσει το επιτόκιό της κατά 75 μονάδες βάσης, αναμένονται τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό από την ευρωζώνη για τον Οκτώβριο, καθώς και τα στοιχεία για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) του τρίτου τριμήνου.

Στα μάκρο της ημέρας, οι γερμανικές λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,9% σε μηνιαία βάση τον Σεπτέμβριο, σημειώνοντας όμως πτώση 0,9% σε ετήσια βάση, όπως έδειξαν τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα, γεγονός που προκάλεσε θετική έκπληξη για τους επενδυτές, καθώς αποτελεί καλό οιωνό για τα στοιχεία του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος του τρίτου τριμήνου για το σύνολο της Ευρωζώνης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές