Με απώλειες έκλεισε σήμερα η Wall Street, αφήνοντας μια «πικρή γεύση» σε έναν μήνα που ήταν από τους καλύτερους των τελευταίων δεκαετιών, ενόψει μάλιστα της συνεδρίασης της Federal Reserve, η οποία αναμένεται να δώσει το στίγμα της πολιτικής κατά του πληθωρισμού.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε απώλειες 0,39% στις 32.732 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,75% στις 3.871 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 1,03% στις 10.988 μονάδες.

Ο Dow έκλεισε τον καλύτερο μήνα του από το 1976, καθώς σημείωσε άνοδο 11% τον Οκτώβριο. Ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite έκλεισαν επίσης ανοδικά το μήνα, κατά 5,3% και 1,6% αντίστοιχα, σπάζοντας ένα σερί απωλειών δύο μηνών.

Διαβάστε επίσης: Federal Reserve: Αλλαγή πλεύσης στη νομισματική πολιτική

Κέρδη με το βλέμμα σε εταιρικά αποτελέσματα…

Τα κέρδη ήρθαν μάλιστα παρά τη θολή εικόνα που δίνουν τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου από τις μεγάλες εταιρείες, καθώς διαφάνηκε επιβράδυνση της ανάπτυξης και μερικές μεγάλες απογοητεύσεις από μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας.

Βέβαια, σήμερα, «οι μετοχές πήραν μια ανάσα μετά τη μεγάλη κούρσα της περασμένης εβδομάδας», σύμφωνα με τον Ryan Detrick, επικεφαλής στρατηγικό αναλυτή στην Carson Group. «Στη συνέχεια, λαμβάνοντας υπόψη την πάντα σημαντική συνεδρίαση της Fed και την απόφαση για τα επιτόκια την Τετάρτη, η παύση έχει ακόμη περισσότερο νόημα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Έτσι, οι traders προετοιμάζονται για την επόμενη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ που αρχίζει την Τρίτη. Η κεντρική τράπεζα αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης και πάλι την Τετάρτη, αλλά πολλοί στη Wall Street αναζητούν ένα μήνυμα από τον πρόεδρο Jerome Powell ότι η Fed θα μπορούσε να διακόψει τις αυξήσεις της στο εγγύς μέλλον.

…και Fed

«Αποδίδουμε πρωτίστως την απότομη ανάκαμψη του S&P 500′s κατά +9% τις τελευταίες 10 ημέρες στις φαινομενικά ισχυρές ελπίδες για μια “στροφή της Fed”, την οποία η αγορά προφανώς ορίζει ως μια αύξηση +75 μ.β. αυτή την εβδομάδα ακολουθούμενη από μια κίνηση +50 μ.β. τον Δεκέμβριο», δήλωσε ο Chris Senyek της Wolfe Research. «Η αίσθησή μας είναι ότι οι επενδυτές είναι πολύ πιθανό να απογοητευτούν το απόγευμα της Τετάρτης», ωστόσο ανέφερε ο αναλυτής.

Οι αναλυτές της Goldman Sachs πάντως αναμένουν ότι το επιτόκιο κεφαλαίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ θα κορυφωθεί στο 5%, αφού αύξησαν την πρόβλεψή τους ότι η κεντρική τράπεζα θα προχωρήσει σε αύξηση κατά 75 μονάδες βάσης στην επικείμενη συνεδρίαση αυτής της εβδομάδας. «Ο πληθωρισμός είναι πιθανό να παραμείνει δυσάρεστα υψηλός για κάποιο διάστημα, γεγονός που θα μπορούσε να καταστήσει τη συνέχιση της αύξησης των επιτοκίων βασικό σενάριο», αναφέρει η Goldman Sachs.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street