Σταθερά ανοδικά κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο οδεύει στο να κλείσει τον μήνα με σημαντικά κέρδη, ξεχωρίζοντας σε επιδόσεις μεταξύ αρκετών αγορών της Δύσης. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,92% στις 868,67 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 27 εκατ. ευρώ.

Ο γενικός δείκτης

Το ΧΑ μπορεί να ταλαιπωρήθηκε αρκετά τους τελευταίους μήνες, όμως τον Οκτώβριο κατάφερε να επιδείξει σημαντικές στηρίξεις και ισχυρή ανθεκτικότητα, κόντρα στις μεγάλες αναταράξεις των διεθνών αγορών. Βέβαια, το αγκάθι του τζίρου παρέμεινε, αφήνοντας πολλά ερωτηματικά για τη θετική απόδοση της αγοράς, ωστόσο, ο γενικός δείκτης βρίσκεται κοντά στο άνω όριο της υφιστάμενης πτωτικής κίνησης, ήτοι στις 890 μονάδες.

Όπως σχολιάζει και η Trader24, η σαφέστατη ανθεκτικότητα που έχει επιδείξει όλο αυτό το δύσκολο για τη Wall Street διάστημα το ΧΑ, μόνο θετικά μπορεί να μεταφρασθεί, καθώς εν αντιθέσει με πολλά περασμένα έτη υπερβολής και στρέβλωσης, φέτος συνεχίζει να είναι ο αμυντικότερος όλων των υπολοίπων παγκοσμίως, καθώς χάνει μόλις 3,65% από 1/1 αντί του -επί παραδείγματι- S&P 500 που χάνει 18,15%, του Nasdaq100 που χάνει 29% ή του DAX40 που χάνει 16,63% στο εξεταζόμενο διάστημα.

Οι τίτλοι

Σήμερα η εικόνα είναι θετική και σε επίπεδο τίτλων, καθώς ΓΕΚ Τέρνα, Πειραιώς, Coca Cola, Jumbo, ΕΥΔΑΠ και Ελλακτωρ σημειώνουν ισχυρά κέρδη, με τις Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil, Aegean, Eurobank, Alpha Bank, ΑΔΜΗΕ, ΟΛΠ, ΟΤΕ και Μυτιληναίο να ακολουθούν σε θετικά εδάφη. Αρνητικό όμως είναι το πρόσημο σε ΕΛΧΑ, ΔΕΗ, Quest, Βιοχάλκο, Τιτάν, Λάμδα και Εθνική, με τον ΟΠΑΠ και τον Σαράντη να δέχονται μεγαλύτερες πιέσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών