Σε θετικά εδάφη κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο κλείνει τον Οκτώβριο προσφέροντας τη θετική έκπληξη που αναζητούσαν επί μήνες οι long της αγοράς. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,64% στις 866,78 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 5 εκατ. ευρώ.

Αν και η αγορά έχει ήδη καταγράψει μια σημαντική ανοδική τροχιά από τις αρχές του Οκτωβρίου, το ενδιαφέρον δείχνει να παραμένει χαμηλό, ένδειξη περισσότερο αναμονής και λιγότερο κόπωσης αφού η αγορά εκτός από τα αποτελέσματα αναμένει και νέα από το μέτωπο των επιχειρηματικών συμφωνιών. Βέβαια, ακόμα και με αυτές τις χαμηλές μέσες ημερήσιες συναλλακτικές συνθήκες ο γενικός δείκτης διεκδικεί με αξιώσεις την επαναπροσέγγιση των 900 μονάδων, επίπεδο από το οποίο ξεκίνησε και η πτωτική κίνηση στα μέσα Αυγούστου. Δεν θα είναι εύκολο καθώς ο σκληρός πυρήνας της καθοδικής κίνησης είναι η ζώνη μεταξύ 860 – 880 μονάδων, στην οποία οι μέσες ημερήσιες συναλλαγές ήταν μεταξύ 60 και 90 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Νευρικότητα και αναμονή

Η συνεδρίαση της Fed

Κεντρικό γεγονός την εβδομάδα που αρχίζει σήμερα είναι η συνεδρίαση της FED και η απόφαση για τα επιτόκια την προσεχή Τετάρτη (20:30). Οι αγορές έχουν προεξοφλήσει αύξηση 75 μονάδων βάσης ωστόσο το ζητούμενο παραμένει η στάση που θα κρατήσει η Κεντρική Τράπεζα της Αμερικής στο προσεχές μέλλον. Μέχρι στιγμής τα δεδομένα δεν δείχνουν κάποια αποκλιμάκωση στο μέτωπο του πληθωρισμού ή είσοδο σε βαθιά ύφεση για την Αμερικανική οικονομία αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για μια ακόμα αύξηση 75 μονάδων βάσης στην τελευταία συνεδρίαση της χρονιάς (14 Δεκεμβρίου) και διατήρηση των συνθηκών πιστωτικής σύσφιξης.

Σε επίπεδο τίτλων, ΓΕΚ Τέρνα, Coca Cola, Τέρνα Ενεργειακή, Πειραιώς, Ελλάκτωρ, Ελληνικά Πετρέλαια και Aegean βρίσκονται στο επίκεντρο των αγοραστών, ενώ σε θετικά εδάφη κινούνται οι ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, Σαράντης, Μυτιληναίος, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ, ΟΤΕ, Βιοχάλκο, Quest, Motor Oil, Alpha Bank και Jumbo. Αντίθετα, οι πιέσεις εντοπίζονται σε ΟΠΑΠ και Εθνική, ενώ σε αρνητικά εδάφη κινούνται οι ΕΛΧΑ, Eurobank, Titan και Λάμδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών