
Πριν από έναν χρόνο, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ έβαλε ένα τεράστιο στοίχημα στο metaverse, ανακοινώνοντας την αλλαγή του ονόματος της εταιρείας του από Facebook σε Meta.
Η κίνηση αυτή οδήγησε σε ζημίες δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εταιρεία του, ωστόσο οι «επιχειρηματίες» που έσπευσαν να συρρεύσουν στον εικονικό κόσμο της εταιρείας για να βγάλουν χρήματα για την πραγματική ζωή δεν απογοητεύτηκαν.
Διαβάστε επίσης – Metaverse: Μειωμένο το ενδιαφέρον για τον εικονικό κόσμο
«Ήταν μια απίστευτα θετική εμπειρία και μια από τις καλύτερες στη ζωή μου», λέει ο Aaron Sorrels, ένας 47χρονος επαγγελματίας κωμικός που άνοιξε ένα εικονικό κλαμπ κωμωδίας στη ναυαρχίδα της Meta, το Horizon Worlds, πέρυσι.
Η τελευταία τριμηνιαία έκθεση κερδών της Meta αποκάλυψε ότι το τμήμα metaverse της εταιρείας έχει χάσει 9,4 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος ήδη. Μάλιστα, ο Ζάκερμπεργκ εκτίμησε ότι αυτές οι απώλειες θα συνεχίσουν να συσσωρεύονται καθώς συνεχίζει το έργο της οικοδόμησης του μετασύμπαντος
Η Horizon Worlds φέρεται να έχει δυσκολευτεί να προσελκύσει και να διατηρήσει χρήστες: Αυτή τη στιγμή έχει λιγότερους από 200.000 μηνιαίους ενεργούς χρήστες, λιγότερο από το ήμισυ του στόχου της για 500.000, σύμφωνα με την The Wall Street Journal .
Την περασμένη Πέμπτη, το CNBC έγραψε για την «εκπληκτική κατάρρευση» της Meta, περιγράφοντας τη βουτιά στη μετοχή με αποτέλεσμα η εταιρεία να μην περιλαμβάνεται πλέον στις 20 μεγαλύτερες εταιρείες των ΗΠΑ, από πλευράς κεφαλαιοποίησης.
Διαβάστε επίσης – Facebook – Εισαγωγή στο metaverse με τον εικονικό κόσμο του Horizon Worlds
«Καλή δέσμευση» και πίστη στον Ζάκερμπεργκ
Το Horizon Worlds μπορεί να μην έχει εκατομμύρια χρήστες, αλλά ο Sorrels λέει ότι μια σχετικά σταθερή ροή ανθρώπων επισκέπτεται το Soapstone Comedy Club του, όπου ερασιτέχνες και επαγγελματίες παίζουν καθημερινά.
Την τελευταία εβδομάδα του κλαμπ, ο Sorrels λέει ότι καλωσόρισε συνολικά 15.000 χρήστες, οι οποίοι έμειναν για 20 λεπτά κατά μέσο όρο.
Τα μέλη του κοινού χρησιμοποιούν τα εργαλεία δημιουργίας εσόδων που προστέθηκαν πρόσφατα από τη Meta για να πραγματοποιήσουν αγορές εντός εφαρμογής, συμπεριλαμβανομένου αυτού που ο Sorrels αποκαλεί «πιστώσεις χειροκροτήματος» – ένα είδος «χειροκροτήματος» για τους καλλιτέχνες.
Το Soapstone δεν είναι η κύρια πηγή εισοδήματος του Sorrels: Ο κωμικός με έδρα το Grand Rapids του Μίσιγκαν εξακολουθεί να παίζει κωμικές εκπομπές στην πραγματική ζωή με το όνομα ” The Unemployed Alcoholic ”.
Κερδίζει όμως κάποια χρήματα από το metaverse. Ο Sorrels αρνήθηκε να αποκαλύψει ακριβή στοιχεία, αλλά σημειώνει ότι τα ελάχιστα έξοδά του περιλάμβαναν κυρίως την πληρωμή ενός προγραμματιστή για να βοηθήσει στη δημιουργία της εικονικής εμπειρίας.
Πλήρης απασχόληση
Μερικοί άνθρωποι ζουν ήδη με πλήρη απασχόληση στο μετασύμπαν.
Όπως γράφει το CNBC, o Αλέξης Δήμας, ένας 37χρονος δημιουργός metaverse με έδρα τη Σάντα Άνα της Καλιφόρνια, λέει ότι έγινε μέλος του Horizon Worlds σε beta σχεδόν πριν από δύο χρόνια. Ο ίδιος δίδαξε πώς να χτίζει «κόσμους» στο εικονικό παιχνίδι χρησιμοποιώντας την εργαλειοθήκη προγραμματιστών της πλατφόρμας, λέει.
Ο Δήμας, ο οποίος δεν είναι προγραμματιστής λογισμικού υπολογιστών στο επάγγελμα, λέει ότι έχει δημοσιεύσει περισσότερους από 25 διαφορετικούς κόσμους στην πλατφόρμα του Meta, από έναν χώρο διαγωνισμού τραγουδιού σε στυλ καραόκε μέχρι έναν που ονομάζεται “Skybridge”, όπου το εικονικό σας avatar περπατά σε μια γέφυρα ψηλά την οροσειρά των Ιμαλαΐων.
Ο Δήμας διαφημίζεται επίσης ως αμειβόμενος σύμβουλος για άλλους δημιουργούς του Horizon World.
Αυτά τα χρήματα είναι αρκετά για να είναι η «κύρια πηγή εισοδήματός του», λέει ο Δήμας, αρνούμενος να μοιραστεί ακριβή στοιχεία, αλλά σημειώνει ότι καλύπτουν το ενοίκιο και τους τυπικούς μηνιαίους λογαριασμούς του.
«Όσον αφορά τους χαμένους χρήστες του Horizon Worlds, δεν το έχω δει. Θέλω να πω, μετά βίας μπορώ να μπω στο λόμπι χωρίς ένα σωρό κόσμο να έρθει κοντά μου και να μου κάνει ερωτήσεις», λέει. «Είναι πάντα γεμάτο όπου κι αν πάω».
Ο Δήμας λέει ότι κατανοεί ορισμένες από τις άλλες επικρίσεις του Horizon Worlds , ειδικά εκείνες που επικεντρώνονται στα καρτουνίστικα γραφικά που θεωρούνται κατώτερα από εκείνα σε άλλες εικονικές πλατφόρμες.
«Το γεγονός ότι [τα άβαταρ] δεν έχουν πόδια , ή οτιδήποτε άλλο, καταστρέφει κάπως την εμπειρία», λέει.


Latest News

Πώς ο Τραμπ έριξε σε χαμηλό 27 ετών μετοχή αμερικανικής εταιρείας ημιαγωγών
Η Wolfspeed είναι σε αναμονή για κονδύλια ύψους περίπου 750 εκατομμυρίων δολαρίων από ομοσπονδιακή χρηματοδότηση

H EE «ρίχνει» 1,3 δισ. ευρώ σε ΑΙ, κυβερνοασφάλεια και ψηφιακές δεξιότητες
Οι επτά βασικές προτεραιότητες της Κομισιόν στο πλαίσιο του προγράμματος DIGITAL - Τι περιλαμβάνει

To τηλεσκόπιο James Webb κατέγραψε για πρώτη φορά το σέλας του Ποσειδώνα
Οι πρώτες ενδείξεις για σέλας στον Ποσειδώνα χρονολογούνται την εποχή της αποστολής Voyager και επιβεβαιώνονται μόλις τώρα.

Kaspersky: 3,6 φορές πάνω το κακόβουλο λογισμικό στο mobile banking
Νέα έκθεση της Kaspersky για τις οικονομικές κυβερνοαπειλές

Πώς το TikTok ενισχύει τις επιχειρήσεις και την ανάπτυξη τους
Η δύναμη του TikTok δεν περιορίζεται πλέον στη διασκέδαση - Από τα likes στις πωλήσεις

Ο υπερυπολογιστής... Δαίδαλος καταλύτης για brain regain και startups
Ο υπερυπολογιστής Δαίδαλος, με ισχύ 89 PetaFlops θα είναι το ισχυρότερο υπολογιστικό σύστημα στην Ελλάδα και ένα από τα κορυφαία στην Ευρώπη

Γιατί απειλούνται οι πωλήσεις της Nvidia στην Κίνα
Η Κίνα είναι η τέταρτη μεγαλύτερη αγορά της Nvidia με έσοδα 17,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αποτελώντας το 13% των συνολικών πωλήσεών της

Στις 4 με 6 Απριλίου, η Έκθεση Ψηφιακής Τεχνολογίας και Καινοτομίας BEYOND
Ο στόχος είναι όχι απλά να καταναλώνουμε τεχνητή νοημοσύνη αλλά να παράγουμε τεχνητή νοημοσύνη, είπε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου

Ξεκινά η υλοποίηση του νέου Εθνικού Υπερυπολογιστή «Δαίδαλος» στο Λαύριο
Την έναρξη υλοποίησης του νέου Εθνικού Υπερυπολογιστή «Δαίδαλος» και του Κέντρου Δεδομένων Λαυρίου, ανακοίνωσε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, από το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου (ΤΠΠΛ)

Νέα τακτική εκβιασμού ransomware - Προσωπικά δεδομένα στο dark web
Η Kaspersky ανακάλυψε ότι η ομάδα Fog Ransomware, έχει ξεκινήσει να δημοσιεύει κλεμμένα προσωπικά δεδομένα στο Dark Web