
Ο Ίλον Μασκ είναι πλέον ο μοναδικός διευθυντής στην Twitter Inc αφού με συνοπτικές διαδικασίες διέλυσε το 9μελές διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.
Η εξαγορά της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης ολοκληρώθηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης και εξαρχής ο νέος ιδιοκτήτης οριοθέτησε τα σχέδιά του για τη νέα εποχή του Twitter. Για να υλοποιηθούν όμως τα σχέδιά του θα πρέπει η εταιρεία να καταστεί ιδιωτική.
Έτσι, με την εξαγορά της περασμένης Πέμπτης προχώρησε η διαδικασία διάλυσης του διοικητικού συμβουλίου. «Στις 27 Οκτωβρίου 2022, και ως αποτέλεσμα της συγχώνευσης, ο κ. Μασκ έγινε ο μοναδικός διευθυντής του Twitter», αναφέρει η εταιρεία σε κατάθεσή της προς την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) που δημοσιεύθηκε σήμερα, Δευτέρα.
Διαβάστε επίσης: Crash test στο Twitter: Τα τρολαρίσματα και οι εκκλήσεις από ηγέτες
Η πόρτα της εξόδου
Όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου βρέθηκαν αυτομάτως εκτός εταιρείας, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του Δ.Σ. Μπρετ Τέιλορ και φυσικά ο διευθύνων σύμβουλος Παράγκ Αγκραβάλ.
Το ίδιο βράδυ την πόρτα της εξόδου είδαν και άλλα υψηλά ιστάμενα στελέχη του Twitter, εκτός του διοικητικού συμβουλίου, όπως αποκαλύπτει ο Bussiness Insider. Πρόκειται για τον οικονομικό διευθυντή Νεντ Σίγκαλ, την επικεφαλής νομικό σύμβουλο Βιτζάγια Γκάντε και τον γενικό σύμβουλο Σον Έντζετ.
Σημειώνεται ότι στις αρχικές προθέσεις του Μασκ ήταν να συμμετάσχει και ο ίδιος στο διοικητικό συμβούλιο ωστόσο ακολούθησε η δημόσια κόντρα με τον Αγκραβάλ μέσω μηνυμάτων που όπως φαίνεται τον έκανε να αλλάξει γνώμη.
Σύμφωνα με την εκτίμηση των New York Times δεν αποκλείεται ο Μασκ να προχωρήσει σε σύσταση νέου Δ.Σ. εντός των επόμενων εβδομάδων.
Διαβάστε επίσης: Το Twitter στην εποχή Μασκ: Οι αλλαγές, o Ρέι Τσαρλς και ο παράγοντας Χ
Το σίριαλ
Για την ιστορία, το σίριαλ της εξαγοράς του Twitter από τον Μασκ ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο όταν προσέφερε 54,20 δολάρια για κάθε μετοχή της εταιρείας, αφού προηγουμένως έγινε ο μεγαλύτερος μέτοχός της. Ωστόσο, τον Ιούλιο απέσυρε την πρότασή του προφασιζόμενος ότι ο αριθμός των bots (δηλαδή των λογαριασμών που είναι εικονικοί) είναι πολύ μεγαλύτερος από τον εμφανιζόμενο.
Ακολούθησε μήνυση από την πλευρά της εταιρείας σε μια προσπάθεια να πιεστεί ο Μασκ και να ολοκληρώσει την εξαγορά, κάτι που τελικά έγινε με τον δισεκατομμυριούχο να ανανεώνει την πρότασή του στις αρχές Οκτωβρίου.
Και επειδή ο Ίλον Μασκ είναι άνθρωπος με ιδιαίτερο ταπεραμέντο, μέσα στις αλλαγές που έκανε είναι και της σύντομης περιγραφής στο λογαριασμό του στο Twitter όπου πλέον αναγράφει απλά «Chief Twit».


Latest News

Η Κίνα αντικαθιστά τον κορυφαίο διεθνή εμπορικό διαπραγματευτή της
Ποιος είναι ο νέος επικεφαλής για την Κίνα στις εμπορικές διαπραγματεύσεις - Τι σηματοδοτεί η αλλαγή

Η Nvidia θα «χάσει» 5,5 δισ. καθώς οι ΗΠΑ περιορίζουν τις πωλήσεις chip στην Κίνα
Η Nvidia ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν ξεκαθαρίσει ότι οι νέοι περιορισμοί είναι απαραίτητοι για την αντιμετώπιση του κινδύνου χρήσης τσιπ H20 σε «έναν υπερυπολογιστή στην Κίνα»

Οι ταχύτερα αναπτυσσόμενες κατηγορίες FMCG στην Ευρώπη - Έρευνα Circana
Η Circana δημοσιεύει σε συνεργασία με το περιοδικό ESM τις κατηγορίες προϊόντων που κατέγραψαν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη τον τελευταίο χρόνο

Το Εμπορικό Επιμελητήριο της ΕΕ στην Κίνα ζητάει από το Πεκίνο να αλλάξει εμπορική πολιτική
Τι ζητούν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Κίνα, στον απόηχο του εμπορικού πολέμου που κήρυξε ο Τραμπ

Οι ΗΠΑ αντιδρούν, αλλά συνεχίζουν τις συζητήσεις για τον παγκόσμιο φόρο - Τι λέει ο ΟΟΣΑ
Περισσότερες από 135 χώρες υπέγραψαν τη μεγαλύτερη εταιρική φορολογική μεταρρύθμιση εδώ και περισσότερα από τέσσερα χρόνια πριν

Η PwC αποχωρεί από την Αφρική για να αποφύγει τα σκάνδαλα
Ο παγκόσμιος πρόεδρος της PwC, Mohamed Kande, αντιμετωπίζει τις συνέπειες των σκανδάλων σε πολλές ηπείρους από τότε που ανέλαβε τον ρόλο τον Ιούλιο

Και τα κρίσιμα ορυκτά στο έλεος των δασμών Τραμπ
Η έρευνα που ξεκινούν οι Ηνωμένες Πολιτείες απειλεί να πυροδοτήσει έναν νέο κρίσιμο εμπορικό πόλεμο ορυκτών

Με ρυθμό 5,4% έτρεξε η κινεζική οικονομία το α' τρίμηνο
Η UBS εκτίμησε ότι λίγο λιγότερο από το 60% των εισαγωγών των ΗΠΑ από την Κίνα υπόκεινται σε μέγιστο δασμό 145%

Κίνα για δασμούς: «Δεν θα πέσει δα και ο ουρανός να μας πλακώσει»
Η Κίνα δεν τρομάζει από τον εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ και βασίζεται στην «τεράστια εσωτερική αγορά» των 1,4 δισ. καταναλωτών

Τράπεζες: Τα γραφεία συναλλαγών βγάζουν τρελό χρήμα από το χάος των δασμών του Τραμπ
Οι τράπεζες Goldman Sachs, JPMorgan και Morgan Stanley σημείωσαν τεράστια άλματα στα έσοδα από συναλλαγές