Ισχυρή ανοδική αντίδραση καταγράφουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές όμως να εστιάζουν στη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, η οποία αρχίζει σήμερα, ενώ λαμβάνουν ώθηση από τα εταιρικά αποτελέσματα.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 1,2%, με τον κλάδο των μεταλλευμάτων να κερδίζει 2,9%. Ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 1,54% στις 7.204 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 1,20% στις 13.413 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 1,66% στις 6.370 μονάδες.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η μετοχή της BP σημειώνει άνοδο 0,8%, αν και ο γίγαντας πετρελαίου και φυσικού αερίου ανακοίνωσε κέρδη μεγαλύτερα από τα αναμενόμενα για το τρίτο τρίμηνο. Ο βρετανικός ενεργειακός κολοσσός ανακοίνωσε καθαρά κέρδη, ύψους 8,2 δισ. δολαρίων.

Στο επίκεντρο παραμένει και η μετοχή της Credit Suisse, η οποία κερδίζει 3%, καθώς επιβεβαίωσε ότι στις 23 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση για να εγκρίνουν οι μέτοχοι την προτεινόμενη αύξηση κεφαλαίου, με στόχο να αντλήσει 4 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα νέων κεφαλαίων.

ΕΚΤ

Την ίδια ώρα, η αγορά προσπαθεί να αφομοιώσει τα τελευταία στοιχεία της προέδρου της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία δήλωσε ότι η κορύφωση του τρέχοντος κύκλου αυξήσεων των επιτοκίων πρέπει να διασφαλίσει την επιστροφή του πληθωρισμού στο στόχο του 2% μεσοπρόθεσμα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές