Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, ανακτώντας τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης, με την άνοδο να τροφοδοτείται από την αισιοδοξία ότι η Κίνα, που είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος καταναλωτής πετρελαίου στον κόσμο, θα μπορούσε να άρει ξανά τους αυστηρούς περιορισμούς που έχει επιβάλει η κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας.

Το αργό Brent παράδοσης Ιανουαρίου σημείωσε άνοδο 1,90 δολάρια ή 2,1%, στα 94,71 δολάρια το βαρέλι. Το συμβόλαιο Δεκεμβρίου έληξε τη Δευτέρα στα 94,83 δολάρια το βαρέλι, με πτώση 1%.

To αργό West Texas Intermediate (WTI) αυξήθηκε κατά 1,90 δολάρια ή 2,2% στα 88,43 δολάρια το βαρέλι, μετά από πτώση 1,6% στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Οι δείκτες  Brent και WTI έκλεισαν με κέρδη τον Οκτώβριο, για πρώτη φορά με τον Μάιο, μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ+, να μειώσει παγκόσμια παραγωγή  κατά 2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.

«Οι περικοπές του ΟΠΕΚ+ και τα στοιχεία ρεκόρ για τις εξαγωγές πετρελαίου των ΗΠΑ στηρίζουν επίσης τα θεμελιώδη μεγέθη της τιμής του πετρελαίου», δήλωσε στο Reuters η αναλύτρια της CMC Markets, Τίνα Τένγκ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές