Με κέρδη κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς οι προσδοκίες για αλλαγή του τόνου της καθοδήγησης της Federal Reserve παραμένουν υψηλές, εν αναμονή και των σχετικών αποφάσεων νομισματικής πολιτικής, οι οποίες θα ανακοινωθούν αύριο.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,69% στις 32.957 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,89% στις 3.906 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 1,18% στις 11.117 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Γιατί τα «περιστέρια» της Fed μπορεί να φέρουν τους «ταύρους» στη Wall

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, τα καλύτερα του αναμενομένου έσοδα της Uber δίνουν ώθηση σε ορισμένους από τους ανταγωνιστές της στη gig-economy. Οι μετοχές της Lyft σημειώνουν άνοδο άνω του 8%, ενώ η DoorDash κερδίζει 6,8%. Αυτή η ομάδα μετοχών έχει υποαποδώσει φέτος, καθώς η Wall Street έχει απομακρυνθεί από τις εταιρείες με αναπτυξιακό προσανατολισμό που αγωνίζονται να βγάλουν κέρδη και παλεύουν με τη στενότητα της αγοράς εργασίας.

Διαβάστε επίσης: Τον καλύτερο μήνα από το 1976 έκλεισε ο Dow Jones

Το σενάριο της χαλάρωσης

Η άνοδος της αμερικανικής αγοράς έρχεται καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων αποκλιμακώνονται ελαφρώς ενόψει της απόφασης της κεντρικής τράπεζας για το επιτόκιο, με τους επενδυτές να ελπίζουν σε ένα σημάδι ότι η Fed θα χαλαρώσει την πολιτική σύσφιξης τους επόμενους μήνες. Άλλωστε, όπως επισημαίνουν αρκετοί αναλυτές, η ανάκαμψη των δεικτών από τα χαμηλά της 12ης Οκτωβρίου 2022, έχει ενισχύσει τα σενάρια ότι η Wall Street έχει δει τον πυθμένα της bear market.

Το ενδεχόμενο της επιθετική στάσης

Βέβαια, δεν λείπουν και οι αναλυτές, όπως αυτοί που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg, που αναμένουν η Federal Reserve να διατηρήσει την αποφασιστικά επιθετική στάση της, θέτοντας τις βάσεις για επιτόκια που φτάσουν στο 5% έως τον Μάρτιο του 2023, κινήσεις οι οποίες ενδέχεται να οδηγήσουν σε ύφεση τόσο τις ΗΠΑ όσο και την παγκόσμια οικονομία.

Πάντως, «ο Νοέμβριος είναι ιστορικά ένας από τους ισχυρότερους μήνες του έτους για τις αμερικανικές μετοχές», έγραψε ο Art Hogan της B. Riley Financial. «Ο S&P 500 έχει σημειώσει μέση άνοδο 0,82% τον Νοέμβριο με θετικές αποδόσεις στο 69% των ετών από το 1983». Κατά την τελευταία δεκαετία, ο S&P σημείωσε μέση άνοδο 1,26% τον Νοέμβριο και θετικό μήνα εννέα φορές, δήλωσε ο Hogan.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street