Πτωτικά έκλεισε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, διορθώνοντας μετά το χθεσινό άλμα, καθώς οι πιέσεις στους περισσότερους τίτλους δεν άφησαν πολλά περιθώρια στους αγοραστές να απορροφήσουν την προσφορά.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,69% στις 868,25 μονάδες, με τον τζίρο όμως να μένει στα 53 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης – Με κέρδη και το βλέμμα στη Fed η Wall Street

Ο γενικός δείκτης επανήλθε κάτω από τις 870 μονάδες, επιβεβαιώνοντας ότι η διάσπαση της αντίστασης θα απαιτήσει και χρόνο και κεφάλαια για να είναι αποφασιστική. Μάλιστα και η ίδια η αγορά χρειαζόταν μία στάση προκειμένου να επιτρέψει σε αρκετά χαρτοφυλάκια να πάρουν μέρος των κερδών τους, ώστε να ενισχυθεί η ρευστότητα και να αποσυμφορηθούν οι ταλαντωτές. Δεν πρέπει να παραβλέπεται άλλωστε ότι η αγορά προέρχεται από ένα μήνα που έκλεισε με τα μεγαλύτερα κέρδη για το 2022, με τις προσδοκίες να βελτιώνονται για τον Νοέμβριο, παρά το γεγονός ότι αργά ή γρήγορα ο γενικός δείκτης θα έρθει αντιμέτωπος με το μεγάλο επίπεδο των 882-903 μονάδων.

Διαβάστε επίσης: Γιατί τα «περιστέρια» της Fed μπορεί να φέρουν τους «ταύρους» στη Wall

Η αισιοδοξία δεν έχει παρέλθει

Αυτό δεν σημαίνει ότι η αισιοδοξία έχει παρέλθει, με τους long να έχουν βάλει πλέον ακόμη υψηλότερα τον πήχη, στα επίπεδα των 890 μονάδων.Τεχνικά, ο ΓΔ φαίνεται να έχει κοντινές στηρίξεις στις 855 μονάδες, σε περίπτωση πισωγυρίσματος, αλλά αναμένεται ευρέως, όπως επισημαίνει και η Trader24, ο ρυθμός που θα δώσει η Wall Street στα πλαίσια της μεταστρεφόμενης νομισματικής πολιτικής της Fed στον πόλεμο με τον πληθωρισμό των ΗΠΑ.

Πάντως, οι ελπίδες για μια λιγότερο επιθετική Federal Reserve έχουν ήδη βοηθήσει τις αμερικανικές μετοχές να ξεπεράσουν την αναταραχή των απογοητευτικών κερδών της περασμένης εβδομάδας από τους τεχνολογικούς γίγαντες, με τους αναλυτές της JPMorgan Chase να βλέπουν τώρα περιθώρια για ένα μαζικό ράλι, εάν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής… απογοητεύσουν τις αγορές όταν ανακοινώσουν την απόφασή τους την Τετάρτη.

Σε επίπεδο τίτλων, τα Ελληνικά Πετρέλαια σημείωσαν πτώση 5,64%, ενώ ισχυρές ήταν οι πιέσεις σε Ελλάκτωρ, Λάμδα και Μυτιληναίο. Σημαντικές ήταν οι απώλειες σε Alpha Bank, ΔΕΗ, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΛΧΑ, Quest, Εθνική, Titan Aegean και Βιοχάλκο, ενώ πτωτικά έκλεισαν και οι Jumbo, Σαράντης, Πειραιώς, Coca Cola και ΑΔΜΗΕ. Στο “πράσινο” έκλεισαν οι ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΛΠ, Motor Oil και ΕΥΔΑΠ, με τη Eurobank να κλείνει στο +1%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών