Εν μέσω αντίρροπων δυνάμεων βρίσκεται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο από τη μία βρίσκει σημαντικά στηρίγματα σε δεικτοβαρείς, όπως η Coca Cola, αλλά από την άλλη έχει να αντιμετωπίσει τη διόρθωση ουκ ολίγων τίτλων. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη μόλις 0,01% στις 874,36 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 6 εκατ. ευρώ.

Αρκετά βαρίδια έχει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο προσπαθεί να κρατήσει τα κεκτημένα της τελευταίας ημέρας του Οκτωβρίου, ήτοι τις 870 μονάδες. Βέβαια, έρχεται από ένα μήνα που έκλεισε με τα μεγαλύτερα κέρδη για το 2022, με τις προσδοκίες να βελτιώνονται για τον Νοέμβριο, παρά το γεγονός ότι αργά ή γρήγορα ο γενικός δείκτης θα έρθει αντιμέτωπος με το μεγάλο επίπεδο των 882-903 μονάδων.

Διορθωτικές κινήσεις

Οι διορθωτικές κινήσεις ωστόσο δεν λείπουν, καθώς δεν είναι λίγοι οι τίτλοι που έχουν υπεραποδώσει. Ενδεικτικό άλλωστε είναι ότι η μετοχή της Εθνικής πλησιάζει τα υψηλά 7ετίας, ενώ ο κλάδος της έχει προσθέσει σχεδόν 20% κέρδη από τα πρόσφατα χαμηλά των 500 μονάδων. Βέβαια, σήμερα, η αγορά έχει να αντιμετωπίσει και την αποκοπή μερίσματος των Ελληνικών Πετρελαίων, με τον τίτλο να χάνει πάνω από 5%, ασκώντας πιέσεις στον γενικό δείκτη.

Στους υπόλοιπους τίτλους όμως, Coca Cola και ΟΠΑΠ προσφέρουν σημαντικά στηρίγματα, όπως και οι ΑΔΜΗΕ, ΟΠΑΠ, Λάμδα, Motor Oil, Alpha Bank, Σαράντης, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΛΧΑ, ΟΛΠ, ΟΤΕ και Βιοχάλκο. Στον αντίποδα, στο «κόκκινο» είναι οι Aegean, Τιτάν, Μυτιληναίος, Ελλάκτωρ, Jumbo, Eurobank, Εθνική, Quest, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και ΓΕΚ Τέρνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών