«Στάση» στην ανοδική πορεία, προκειμένου να αφομοιώσει τα επίπεδα, κάνει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο βρίσκεται στη μέση αντίρροπων δυνάμεων και αρκετών διορθώσεων.

Ο γενικός δείκτης βρίσκεται στις 874,67 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,05%, ενώ ο τζίρος είναι στα 24 εκατ. ευρώ.

Η αγορά

Η αγορά χρειάζεται μία στάση προκειμένου να επιτρέψει σε αρκετά χαρτοφυλάκια να πάρουν μέρος των κερδών τους, ώστε να ενισχυθεί η ρευστότητα και να αποσυμφορηθούν οι ταλαντωτές.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η αισιοδοξία έχει παρέλθει, με τους long να έχουν βάλει πλέον ακόμη υψηλότερα τον πήχη, στα επίπεδα των 890 μονάδων.

Τεχνικά, ο ΓΔ φαίνεται να έχει κοντινές στηρίξεις στις 855 μονάδες, σε περίπτωση πισωγυρίσματος, αλλά αναμένεται ευρέως, όπως επισημαίνει και η Trader24, ο ρυθμός που θα δώσει η Wall Street στα πλαίσια της μεταστρεφόμενης νομισματικής πολιτικής της Fed στον πόλεμο με τον πληθωρισμό των ΗΠΑ.

Άλλωστε, οι ελπίδες για μια λιγότερο επιθετική Federal Reserve έχουν ήδη βοηθήσει τις αμερικανικές μετοχές να ξεπεράσουν την αναταραχή των απογοητευτικών κερδών της περασμένης εβδομάδας από τους τεχνολογικούς γίγαντες, με τους αναλυτές της JPMorgan Chase να βλέπουν τώρα περιθώρια για ένα μαζικό ράλι, εάν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής… απογοητεύσουν τις αγορές όταν ανακοινώσουν την απόφασή τους την Τετάρτη.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Ελληνικά Πετρέλαια δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις καθώς σημειώνουν απώλειες 4,78%, με τις Λάμδα, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ,ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος, Quest, Titan, ΟΤΕ, Σαράντης και Εθνική να βρίσκονται επίσης σε αρνητικά εδάφη.

Στον αντίποδα, στηρίγματα δίνουν οι Coca Cola, ΟΛΠ και ΕΛΧΑ, όπως ανοδικά κινούνται και οι ΟΠΑΠ, Βιοχάλκο, Πειραιώς, Jumbo, Eurobank, Alpha Bank, Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή και ΕΥΔΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών