
Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συνιστά τον εμβολιασμό βρεφών και νηπίων 6 μηνών έως 4 ετών, ειδικά αν έχουν υποκείμενα νοσήματα, δήλωσε την Τρίτη η πρόεδρος της επιτροπής Μαρία Θεοδωρίδου, μιλώντας σε έκτακτη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την Covid-19.
«Τα κρούσματα Covid στα παιδιά αυξήθηκαν το 2022 με την επικράτηση της παραλλαγής Όμικρον» τόνισε η κ. Θεοδωρίδου, και πρόσθεσε ότι υπήρξε αύξηση της προσέλευσης παιδιών στα νοσοκομεία.
Διαβάστε όλοι: Παγώνη στο MEGA: Πρέπει όλοι να κάνουμε το επικαιροποιημένο εμβόλιο κορωνοϊού και γρίπης
Tα νέα εμβόλια καλύπτουν και μελλοντικές μεταλλάξεις
Ακόμα, η πρόεδρος της επιτροπής διαβεβαίωσε ότι οι επικαιροποιημένες αναμνηστικές δόσεις των εμβολίων Covid-19, σχεδιασμένες ειδικά για την παραλλαγή Όμικρον, θα καλύπτουν και νέα στελέχη που μπορεί να εμφανιστούν στο μέλλον.
Μελέτες έχουν δείξει εξάλλου ότι η ακόμα και η αρχική βερσιόν του εμβολίου παραμένει άκρως αποτελεσματική στην πρόληψη της νοσηλείας και θανάτου λόγω λοίμωξης από Όμικρον.
Τα νέα στελέχη που έχουν εμφανιστεί και στην Ελλάδα, BQ.1, BQ.1.1, αποτελούν νέες υποπαραλλαγές της Όμικρον σύμφωνα με τον ΠΟΥ, επισήμανε η κ. Θεοδωρίδου.
«Επιβάλλεται στενή επιτήρηση της εξέλιξης, δεν είναι όμως αιτία να αναβαθμιστεί η σημασία τους από παραλλαγές ενδιαφέροντος σε παραλλαγές ιδιαίτερης μέριμνας» είπε.
Η κ. Θεοδωρίδου είπε ότι η επιτροπή έχει γνωμοδοτήσει υπέρ της αναμνηστικής δόσης στα παιδιά 5-11 ετών, που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου, 3 μήνες μετά τον εμβολιασμό τους.
Σχετικά με τον εμβολιασμό βρεφών και νηπίων, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, δήλωσε πως τα εμβόλια έχουν παραληφθεί οι γονείς θα ειδοποιηθούν ώστε να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.
Η ημερομηνία έναρξης των εμβολιασμών θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα, είπε.
Πηγή: in.gr


Latest News

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα

Τραμπ: Νομίζω έχουμε συμφωνία με τη Ρωσία – Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία με τον Ζελένσκι
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το βράδυ χθες Τετάρτη (τοπική ώρα) στον Λευκό Οίκο πως θεωρεί ότι έχει κλείσει «συμφωνία με τη Ρωσία»

Απλώνοντας μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη
Η μεγάλη υπόθεση ωστόσο για τη χώρα, το σημαντικό εάν πηγαίνουμε στη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση είναι ξανά το παλιό αυτό που παρακολουθούσαμε στα «μαύρα» χρόνια

Τραμπ: Η ειρηνευτική συμφωνία είναι κοντά αλλά την εμποδίζει ο Ζελένσκι
«Είμαστε πολύ κοντά σε μια Συμφωνία, αλλά ο άνθρωπος που «δεν έχει χαρτιά να παίξει» θα πρέπει τώρα, επιτέλους, να ΤΟ ΚΑΝΕΙ»

Στοιχήματα εκατομμυρίων δολαρίων για τον διάδοχο του πάπα Φραγκίσκου
Το όνομα, η καταγωγή και η ηλικία του επόμενου πάπα γίνονται αφορμή για έντονο διαδικτυακό παιχνίδι στοιχημάτων