Το πρώτο της σχέδιο δράσης αφιερωμένο στην εικονική πραγματικότητα παρουσίασε την Τρίτη η Κίνα, με το οποίο διατυπώνει τον στόχο της η βιομηχανία της χώρας να αποστείλει περισσότερες από 25 εκατομμύρια συσκευές συνολικής αξίας άνω των 350 δισεκατομμυρίων γιουάν (48,20 δισεκατομμύρια δολάρια) έως το 2026.

Το εν λόγω σχέδιο δράσης δημοσιεύτηκε από πέντε υπουργεία στο Πεκίνο, υπό την ηγεσία του Υπουργείου Βιομηχανίας και Πληροφορικής, και κατηγοριοποίησε την εικονική πραγματικότητα ως βασικό κλάδο για την ψηφιακή οικονομία στο πλαίσιο του 14ου πενταετούς σχεδίου της χώρας.

Διαβάστε επίσης – Η Facebook στοιχηματίζει στην εικονική πραγματικότητα του metaverse

Στο κείμενο του σχεδίου δράσης περιλαμβάνονται η επαυξημένη πραγματικότητα και η μεικτή πραγματικότητα όσον αφορά στον ορισμό της εικονικής πραγματικότητας.

Διαβάστε επίσης – Magos: To μοναδικό ελληνικό γάντι με αίσθηση αφής για εικονική πραγματικότητα

Η φιλοδοξία του Πεκίνου

Αυτό το πρώτο σχέδιο δράσης αντανακλά τη φιλοδοξία του Πεκίνου να ηγηθεί παγκοσμίως στον κλάδο της εικονικής τεχνολογίας, και παράλληλα θέτει λεπτομερείς στόχους.

Δεν διευκρινίζεται εάν ο στόχος των 25 εκατομμυρίων συσκευών αναφέρεται σε ετήσιες ή σωρευτικές αποστολές από τώρα έως το 2026.

Το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, η Κίνα απέστειλε πάνω από μισό εκατομμύριο συσκευές εικονικής πραγματικότητας και επαυξημένης πραγματικότητας, σύμφωνα με την ερευνητική εταιρεία IDC.

Το σχέδιο περιλαμβάνει επίσης στόχο και για τη βιομηχανία του κλάδου όσον αφορά στη συνολική αξία της εκτιμώντας ότι θα ανέλθει σε περισσότερα από 350 δισεκατομμύρια γιουάν, στόχος που θα επιτευχθεί μέσα από πωλήσεις hardware υλικού και λογισμικού.

Σύμφωνα με το σχέδιο δράσης, η Κίνα θα πρέπει να αναπτύξει 100 βασικές εταιρείες και να δημιουργήσει 10 πλατφόρμες δημόσιων υπηρεσιών για τον κλάδο μέχρι το 2026.

Σημαντική βιομηχανία

Η Ακαδημία Πληροφοριών και Επικοινωνιών της Κίνας, μια δεξαμενή σκέψης που υποστηρίζεται από το κράτος, δημοσίευσε μια έκθεση την Τρίτη όπου σημειώνει πως τα κίνητρα της Κίνας για το σχέδιο δράσης πρέπει να εξεταστούν στο πλαίσιο του ότι οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας έχουν αναγνωρίσει την εικονική πραγματικότητα ως σημαντική βιομηχανία.

Αναφέρεται επίσης σε παγκόσμιους τεχνολογικούς γίγαντες, συμπεριλαμβανομένων των Meta, Microsoft, Apple, Google και Tencent, αναφέροντάς τες ως εταιρείες που επιδιώκουν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που προσφέρει ο κλάδος της εικονικής πραγματικότητας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη