
Μικρά κέρδη, αλλά ακόμη χαμηλότερος είναι ο τζίρος στο ελληνικό χρηματιστήριο σήμερα, καθώς και αυτό με τη σειρά του αναμένει τον τόνο που θα δώσει σήμερα η Federal Reserve για την πολιτική της.
Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,29% στις 870,76 μονάδες, με τον τζίρο να είναι μόλις στα 2,5 εκατ. ευρώ.
Οι επενδυτές
Η Fed σήμερα αναμένεται να αυξήσει το κόστος δανεισμού σε δολάρια κατά 75 μονάδες βάσης, με τους επενδυτές να αναμένουν να δουν τις προβλέψεις της για τη συνέχεια, ώστε να υπάρξει μια ένδειξη για το πώς μπορεί να κινηθούν οι οικονομίες, αλλά και οι συναλλαγματικές ισοτιμίες. Ειδικά στο τελευταίο, ο συναλλαγματικός κίνδυνος έχει επηρεάσει πολλές επενδυτικές αποφάσεις επί ευρωπαϊκού εδάφους, και κατ’ επέκταση επί ελληνικού, αποτρέποντας πολλά αμερικανικά χαρτοφυλάκια να τοποθετηθούν σε τίτλους εκφρασμένους στο υποτιμημένο πλέον ευρώ.
Παρόλα αυτά, αυτό που προέχει στην ελληνική αγορά είναι οι συναλλαγές να βελτιωθούν και να δώσουν το μήνυμα ότι το ενδιαφέρον παραμένει σε μια αγορά που λειτουργεί σε μια οικονομία που έχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Είναι και το μεγάλο, άλλωστε, αγκάθι στην κατά τα άλλα μια αγορά που έχει επιδείξει αξιοσημείωτες αντοχές σε μια χρονιά αναταράξεων.
Η εικόνα στο ταμπλό
Σε επίπεδο τίτλων, ο Ελλάκτωρ ξεχωρίζει με +2,63%, με τις Τέρνα Ενεργειακή, ΟΛΠ και Σαράντη να ακολουθούν με σημαντικά κέρδη. Ανοδικά κινούνται οι Alpha Bank, Aegean, ΟΠΑΠ, Βιοχάλκο, ΓΕΚ Τέρνα, Λάμδα, Quest, Titan, Coca Cola, Μυτιληναίος, ΑΔΜΗΕ και Εθνική, ενώ πτωτικά κινούνται οι Eurobank, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ και Πειραιώς. Η Jumbo υποχωρεί κατά 1,61%.


Latest News

«Έσπασε» στο τέλος καθοδικά το ΧΑ - Βουτιά για τράπεζες, Cenergy
Στο δεύτερο «μισό» της συνεδρίασης, το ΧΑ υπέκυψε στις λιγοστές, μεν, αλλά περισσότερες εντολές πώλησης

Μικρές απώλειες με μικρό τζίρο στο ΧΑ
Η αγορά θα πρέπει να επιβεβαιώσει την παραμονή της πάνω από τις 1.650 μονάδες

Αδύναμες οι συναλλαγές στο ΧΑ - Ελαφρύ το προβάδισμα των πωλητών
O Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,33% στις 1.649,77 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,6 εκατ. τεμάχια

Χαμηλού... κόστους η διόρθωση στο ΧΑ με αντίσταση στις 1.650 μονάδες
Ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε με απώλειες 0,08%, στις 1.655,23 μονάδες

Βρίσκει στηρίξεις για να κρατήσει τις 1.650 μονάδες το Χρηματιστήριο
Πολλά χαρτοφυλάκια είτε «απέχουν» λόγω εορτών είτε αναμένουν την απόφαση της ΕΚΤ για τα επιτόκια

Υποκύπτει στην τραπεζική διόρθωση το Χρηματιστήριο Αθηνών
Μέσα σε δύσκολο περιβάλλον σαφώς η ελληνική αγορά δεν μπορεί να αυτονομηθεί πλήρως, αν και τις ημέρες των αναταράξεων υπάρχουν κάποιες άμυνες που βοηθούν τις στηρίξεις της

Με 4x4 έτρεξε το ΧΑ - Διαπέρασε και τις 1.650 μονάδες ο Γενικός Δείκτης
Το Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε την τέταρτη συνεχόμενη ανοδική του συνεδρίαση

Συντηρεί τα κέρδη το Χρηματιστήριο Αθηνών - Χαμηλά ακόμη οι συναλλαγές
To Xρηματιστήριο Αθηνών δίνει το μήνυμα ότι χρειάζεται τις ήπιες συνεδριάσεις

Άνοδος με χαμηλό τζίρο στο Χρηματιστήριο - Προσεκτικοί οι αγοραστές
Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,83% στις 1.639,34 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 16,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,9 εκατ. τεμάχια

«Πράσινο» σε VIGOR και IOLCUS από Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Το δ.σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την επέκταση της άδειας λειτουργίας των VIGOR και IOLCUS