Σταθερά σε πλάγια κίνηση παραμένει το ελληνικό χρηματιστήριο σήμερα, με τα μοιρασμένα πρόσημα των εισηγμένων να μην επιτρέπουν μεγάλες διακυμάνσεις. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,15% στις 869,55 μονάδες, με τον τζίρο να είναι μόλις στα 16 εκατ. ευρώ.

Θολά τα μηνύματα

Με τις αντίρροπες δυνάμεις να παραμένουν σε όλο σχεδόν το μήκος του ταμπλό, το ΧΑ κινείται σήμερα μεταξύ 866 και 871 μονάδων, επιβεβαιώνοντας ότι και αυτό αναμένει τις ισορροπίες που θα δημιουργηθούν διεθνώς μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Fed για την πολιτική της. Έτσι, η τάση επί της ουσίας είναι απούσα, με τα μηνύματα που εκπέμπει η αγορά να είναι θολά προς ώρας.

Μάλιστα, όπως επαναλαμβάνει και η Trader24, η έλλειψη τζίρου δεν οδηγεί σε κάποιο ασφαλές συμπέρασμα, και η ανάλυση που θέλει τον Δείκτη να κινείται προς τις 890-900 μονάδες αφενός στέκει ακόμα, αφετέρου έχει δικαιολογητική βάση στην καλή συμπεριφορά των περισσοτέρων δεικτοβαρών. Άλλωστε, το ΧΑ έχει διατρέξει ήδη 4 ανοδικές συνεχόμενες εβδομάδες, κάτι που βοηθά στη διατήρηση του momentum, και αναμένουμε την οικονομική ειδησεογραφία για να βρούμε καύσιμα για τη συνέχεια.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, Ελλάκτωρ, Quest και ΟΛΠ οδηγούν το θετικό πρόσημο, ενώ ανοδικά κινούνται και οι Alpha Bank, Coca Cola, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος, Τιτάν, Τέρνα Ενεργειακή, Εθνική, ΑΔΜΗΕ, Πειραιώς, ΕΛΧΑ και Βιοχάλκο. Αντίθετα, πτωτικά κινούνται οι Eurobank, Λάμδα, Σαράντης, ΟΤΕ, Motor Oil και ΔΕΗ, ενώ ΕΥΔΑΠ και Jumbo δέχονται μεγαλύτερες πιέσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών