![Βρετανία: Κυρώσεις σε τέσσερις Ρώσους μεγιστάνες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/09/big-ben.jpg)
Η Βρετανία επέβαλε κυρώσεις σε τέσσερις Ρώσους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων χάλυβα και πετροχημικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένου του πρώην επικεφαλής της εταιρείας παραγωγής χάλυβα Evraz, ανακοίνωσε το Λονδίνο. Πρόκειται για τα τελευταία μέτρα που λαμβάνει κατά της Μόσχας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.
Σε αυτούς που επιβλήθηκαν κυρώσεις περιλαμβάνονται ο Αλεξάντερ Αμπράμοφ και ο Αλεξάντερ Φρολόφ, τους οποίους η Βρετανία περιγράφει ως γνωστούς συνεργάτες του Ρώσου ολιγάρχη Ρομάν Αμπράμοβιτς, στον οποίο είχαν επιβληθεί κυρώσεις νωρίτερα φέτος.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, επισημαίνεται ότι η καθαρή αξία των περιουσιακών στοιχείων του Αμπράμοφ εκτιμάται στα 4,1 δισεκατομμύρια λίρες (4,76 δισ. ευρώ ) και του Φρολόφ στα 1,7 δισεκατομμύρια λίρες (1,9 δισ.ευρώ). Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι στοχοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους στους τομείς των εξορύξεων, των μεταφορών και των κατασκευών.
Διαβάστε επίσης: Πού βρίσκει «καταφύγιο» το mega-yacht του πλουσιότερου Ρώσου
Ο Φρολόφ είναι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Evraz, στην οποία επίσης επιβλήθηκαν κυρώσεις από τη Βρετανία επειδή δραστηριοποιείται σε τομείς «στρατηγικής σημασίας για την κυβέρνηση της Ρωσίας».
«Αυξάνουμε την πίεση στον Πούτιν»
«Σήμερα επιβάλλουμε κυρώσεις σε ακόμη τέσσερις ολιγάρχες που βασίζονται στον Πούτιν για τις θέσεις εξουσίας που έχουν και με τη σειρά τους χρηματοδοτούν τη στρατιωτική του μηχανή», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλίβερλι.
«Στοχοποιώντας αυτά τα άτομα, αυξάνουμε την οικονομική πίεση στον (Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ) Πούτιν και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε μέχρι να επικρατήσει η Ουκρανία».
Οι κυρώσεις που εφαρμόζονται περιλαμβάνουν απαγορεύσεις ταξιδιών, δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και κυρώσεις στις μεταφορές, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωση του.
Η βρετανική κυβέρνηση, της οποίας ηγήθηκαν φέτος τρεις πρωθυπουργοί, είναι συνεπής στη στάση της στο ζήτημα του πολέμου, έχοντας επιβάλει κυρώσεις σε εκατοντάδες ρωσικά φυσικά και νομικά πρόσωπα από τότε που η Μόσχα έστειλε στρατεύματα στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.
Η στήριξη Σούνακ σε Ζελένσκι
Ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μετά την ανάληψη των καθηκόντων του την περασμένη εβδομάδα, του υποσχέθηκε ότι η υποστήριξη της χώρας προς την Ουκρανία θα είναι σταθερή και «τόσο ισχυρή όσο ποτέ υπό την πρωθυπουργία του».
Η κυβέρνηση δήλωσε ότι επέβαλε επίσης κυρώσεις στον Αϊράτ Σαϊμίγιεφ, η καθαρή αξία των περιουσιακών του στοιχείων εκτιμάται στα 902 εκατομμύρια λίρες(1.04 δισ.ευρώ) και στον Αλμπέρτ Σιγκαμπουτνίνοφ, η καθαρή αξία των περιουσιακών του στοιχείων εκτιμάται στα 977 εκατομμύρια λίρες (1,13 δισεκ. ευρώ).
Ο Σιγκαμπουτνίνοφ ήλεγχε περίπου το 96% της χημικής και πετροχημικής επεξεργασίας στην περιοχή Ταταρστάν της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής αργού πετρελαίου, αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Βρετανία: Στο 3% ο πληθωρισμός – Πάνω από τις εκτιμήσεις](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/lond-600x413.jpg)
Περισσότερο από το αναμενόμενο αυξήθηκε ο πληθωρισμός
Προβληματίζει το άλμα του πληθωρισμού στη Βρετανία - Τι λένε οι αναλυτές
![ΕΕ: «Έκλεισε» το 16ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/02/eu-russia-sanctions-600x400.jpg)
«Έκλεισε» το 16ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας από την ΕΕ - Πού στοχεύει
Το τελευταίο πακέτο στοχεύει στη ρωσική βιομηχανία αλουμινίου και ενισχύει τους περιορισμούς στις εξαγωγές πετρελαίου
![Philips: Κάτω από τις προσδοκίες οι πωλήσεις το 2025, πρόβλεψη για αύξηση 1% έως 3%](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/PHILIPS-600x426.jpg)
Philips: Κάτω από τις προσδοκίες οι πωλήσεις το 2025, πρόβλεψη για αύξηση 1% έως 3%
Η ολλανδική εταιρεία τεχνολογίας προϊόντων υγείας και ιατρικών μηχανημάτων, Philips, ανακοίνωσε προβλέψεις κατώτερες των προσδοκιών
![Ρωσία: Επιστρέφουν οι αμερικανικές επιχειρήσεις; Οι εκτιμήσεις του RDIF](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Dmitriev-600x400.jpg)
Επιστρέφουν στη Ρωσία οι αμερικανικές επιχειρήσεις; Οι εκτιμήσεις του RDIF
Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) ανέφερε, ότι οι αμερικανικές επιχειρήσεις έχουν χάσει πάνω από 300 δισ. δολ. από την αποχώρηση από τη Ρωσία
![HSBC: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα κέρδη του 2024 – Επαναγορά μετοχών 2 δισ. δολ.](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/05/2021-05-24T092421Z_1913212030_RC29MN94104E_RTRMADP_5_HSBC-HDLG-BITCOIN_med-600x401.jpg)
HSBC: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα κέρδη του 2024 – Επαναγορά μετοχών 2 δισ. δολ.
Η HSBC συνεχίζει τις προσπάθειες αναδιάρθρωσής της, με σημαντικές περικοπές
![Ντόναλντ Τραμπ: Δασμοί 25% σε αυτοκίνητα, τσιπς και φάρμακα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/trump-4-600x400.jpg)
Κλιμακώνει τον εμπορικό πόλεμο ο Τραμπ - Δασμοί σε αυτοκίνητα, τσιπς και φάρμακα
Οι ανακοινώσεις του Ντόναλντ Τραμπ συμπίπτουν με την επίσκεψη ευρωπαϊκής αντιπροσωπείας στην Ουάσιγκτον
![Ρωσία – Ουκρανία: Αλλάζουν πίστα οι ΗΠΑ – Τα νέα δεδομένα μετά τη συνάντηση στο Ριάντ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/russia-600x338.jpg)
Αλλάζουν πίστα οι ΗΠΑ για την Ουκρανία - Τα νέα δεδομένα μετά τη συνάντηση στο Ριάντ
Αμερικανοί και Ρώσοι αξιωματούχοι συναντήθηκαν στο Ριάντ και συμφώνησαν για την Ουκρανία, χωρίς την... Ουκρανία
![Huda Beauty: Από το Ντουμπάι και στην ελληνική αγορά – Το mega deal με τα αρώματα Kayali](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/kattan-huda-beauty-600x429.jpg)
Το επόμενο trend έρχεται από το Ντουμπάι - Η Huda Beauty και το mega deal με τα αρώματα Kayali
Με καταγωγή από το Ντουμπάι, το νέο next big thing στην ομορφιά ακούει στο όνομα «Huda Beauty» - Ποιες είναι οι αδερφές Kattan
![Τζακ Μα: Νεκρανάσταση με φιλί ζωής από τον Σι](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/12/JackMa2-600x400.jpg)
Η νεκρανάσταση του Τζακ Μα με φιλί ζωής από τον Σι
Η συνάντηση του Κινέζου ηγέτη με τον Τζακ Μα και εξέχοντα μέλη της επιχιερηματικότητας τεχνολογίας σηματοδοτεί το τέλος του πολέμου του Πεκίνου εναντίον τους
![Βαρκελώνη: Ο δήμος αγόρασε το κτήριο- ορόσημο της στεγαστικής κρίσης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/casa-600x477.png)
«Σφήνα» στους κερδοσκόπους της στεγαστικής κρίσης από τη Βαρκελώνη - Η κίνηση του δήμου
Η Βαρκελώνη μαστίζεται από τη στεγαστική κρίση - Το παραθυράκι που επιτρέπει τις τεράστιες αυξήσεις των ενοικίων