Πτωτικά κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο υπό τη διεθνή πίεση, χάνει για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα τη ζώνη των 870 μονάδων. Ο γενικός δείκτης καταγράφει απώλειες 0,89% στις 866,56 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 3 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Η αναμενόμενη απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης, επισκιάστηκε από τις δηλώσεις του Τζερόμ Πάουελ ότι η μάχη με τον πληθωρισμό έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά της, η οποία και προκάλεσε ισχυρούς κλυδωνισμούς στις αγορές παγκοσμίως, καθώς το σενάριο της ύφεσης λαμβάνει πλέον τις μεγαλύτερες πιθανότητες. Και το ΧΑ δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτό το κλίμα, αν και οι χαμηλές συναλλαγές του μέχρι στιγμής έχουν προστατεύσει την αγορά από ένα ισχυρό sell off.

Βέβαια, αυτό που επισημαίνεται από τους περισσότερους εγχώριους αναλυτές είναι ότι σε περίπτωση που το ΧΑ καταφέρει να υπερασπιστεί τις τεχνικές του στηρίξεις, θα έχει περιορίσει σημαντικά τη «ζημία» που προκαλείται και μπορεί να προκληθεί από τις διεθνείς αναταράξεις. Οι αντοχές βέβαια δεν είναι μεγάλες, ωστόσο, όσο παραμένει πάνω από τα επίπεδα των 855 – 860 μονάδων, το θετικό σενάριο έχει προβάδισμα.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η Aegean δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις, καταγράφοντας απώλειες 2,71%, με τις Coca Cola, Jumbo, Alpha Bank, Eurobank, Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Μυτιληναίος, ΑΔΜΗΕ, ΟΤΕ, Πειραιώς και Εθνική να σημειώνουν σημαντική πτώση. Πτωτικά κινούνται οι Ελλάκτωρ, Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΛΧΑ, ΟΠΑΠ, Quest, Τιτάν και ΟΛΠ, με τον Σαράντης όμως να κερδίζει 1,92%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών