Στην περιοχή των 870 μονάδων κινείται αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο λαμβάνει ισχυρή ώθηση από αρκετούς δεικτοβαρείς τίτλους του, αν και η μεταβλητότητα παραμένει στο μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό.

Ο γενικός δείκτης κερδίζει 0,99% στις 870,32 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 28 εκατ. ευρώ.

Η αγορά

Η αγορά προσπαθεί να ακροβατήσει στα επίπεδα των 870 μονάδων, χωρίς όμως να αναλαμβάνει περισσότερες πρωτοβουλίες που να δίνουν το μήνυμα ότι η αντίσταση διασπάται με αποφασιστικότητα. Ωστόσο, το ΧΑ οδεύει προς την πέμπτη ανοδική του εβδομάδα, επιβεβαιώνοντας ότι η ανοδική τροχιά συντηρείται, ακόμη και με χαμηλό τζίρο.

Όπως σχολιάζει η Trader24, ο γενικός δείκτης παραμένει ο πιο ανθεκτικός στην πτώση έναντι όλων των υπολοίπων στον κόσμο, και μάλιστα με μεγάλη διαφορά, σε κάθε χρονισμό. Σε κάθε περίπτωση, το σενάριο επαναφοράς του Δείκτη στην περιοχή των 890-900 μονάδων είναι ακόμα ζωντανό, κάτι που προφανώς θα εξαρτηθεί από τις διαθέσεις στις ξένες αγορές και την οικονομική ειδησεογραφία.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, Πειραιώς, Jumbo, Εθνική και Alpha Bank οδηγούν την αγορά με τα ισχυρά τους κέρδη, ενώ σε θετικά εδάφη είναι και οι Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια, Quest, ΑΔΜΗΕ, Eurobank, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΛΧΑ, ΓΕΚ Τέρνα, Aegean, ΟΛΠ, Μυτιληναίος, Motor Oil, Titan, Coca Cola και Λάμδα.

Σε αρνητικά εδάφη είναι οι ΟΤΕ, Ελλάκτωρ και ΔΕΗ, με τον Σαράντη να χάνει 1,73%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών