Ήπια ανοδικά κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, σε μια προσπάθεια να ανακτήσει μέρος από το χθεσινό χαμένο έδαφος, αλλά και να μείνει σε επαφή με την αντίσταση των 870 μονάδες. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,47% στις 865,80 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 4 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Έντονες αναταράξεις επιφύλαξαν οι πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου για το ΧΑ, εικόνα λίγο έως πολύ αναμενόμενη, δεδομένου ότι όλος ο κόσμος επηρεάστηκε από τις δηλώσεις του επικεφαλής της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ. Βέβαια, το ΧΑ προσπαθεί να κρατήσει το θετικό του πρόσημο σε επίπεδο εβδομάδας, προκειμένου να διευρύνει κι άλλο το θετικό του σερί από τις αρχές του Οκτωβρίου, εκμεταλλευόμενο τις διορθώσεις για την ενίσχυση της ρευστότητας των χαρτοφυλακίων.

Η νευρικότητα, όμως, αναμένεται να συντηρηθεί για τουλάχιστον μία εβδομάδα ακόμη, δεδομένου ότι τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα γ’ 3μηνου από “ηχηρά” ονόματα του ταμπλό, δίνοντας μια καλύτερη εικόνα για το πως θα κλείσει το έτος για τις εισηγμένες. Επίσης, η φημολογία για τις ετυμηγορίες των αναδιαρθρώσεων των δεικτών σε FTSE και MSCI, παραμένει, αν και μάλλον δεν θα έχουν ελληνικό ενδιαφέρον. Σε κάθε περίπτωση όμως θα διαμορφώσουν ένα νέο κύμα ροών κεφαλαίων, που ίσως επηρεάσει το ΧΑ.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Aegean, Alpha Bank, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ και Τέρνα Ενεργειακή ξεχωρίζουν με τα κέρδη τους, ενώ ανοδικά κινούνται και οι Motor Oil, Titan, ΓΕΚ Τέρνα, Εθνική, ΑΔΜΗΕ, ΟΠΑΠ και Μυτιληναίος.

Από την άλλη, οι πιέσεις εστιάζουν σε Ελλάκτωρ, ΔΕΗ και Σαράντη, αλλά Quest, Λάμδα και Eurobank βρίσκονται σε πτωτικά εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών