
Μια νέα σελίδα ανάπτυξης ανοίγει για τον Πειραιά, καθώς ένα έργο ζωτικής σημασίας για την πόλη, η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Ακτής Θεμιστοκλέους στην Πειραϊκή, πρόκειται να υλοποιηθεί, αφού εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με συνολικό προϋπολογισμό 25 εκατομμύρια ευρώ.
Το έργο το οποίο σχεδιάστηκε από τη σημερινή δημοτική αρχή, αφορά σε μια από τις πιο όμορφες περιοχές της πόλης του Πειραιά και προβλέπεται μεταξύ άλλων, η δημιουργία ενός αναβαθμισμένου, ελεύθερου, δημόσιου χώρου για τους πεζούς και τους ποδηλάτες με ποδηλατική διαδρομή κατά μήκος της ακτής, ενώ θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές οι οποίες θα εξυπηρετήσουν τη λειτουργία των καταστημάτων.
Διαβάστε επίσης – Καραμανλής: Με το Μετρό ο Πειραιάς γίνεται μία πιο ανθρώπινη πόλη
Τι προβλέπει
Προβλέπονται επίσης, διάδρομος στην ακτή για θέαση του Κονώνειου Τείχους από τη θάλασσα και ειδικός φωτισμός ανάδειξής του, επιπλέον ανοιχτοί χώροι για την ενθάρρυνση της πρόσβασης του κοινού, αναδιάταξη των χώρων στάθμευσης και δημιουργία νέων, δημιουργία ραμπών για τη σύνδεση των διαδρομών και την εξασφάλιση πρόσβασης ΑμεΑ σε σημεία του Τείχους και λοιπές εργασίες αναβάθμισης της ακτής.
Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης στα εγκαίνια στο Μετρό: «Ο Πειραιάς αλλάζει και το πρώτο λιμάνι της χώρας αποκτά τη θέση που του αξίζει»
Διαβούλευση
Είναι λογικό πως η ανάπλαση, πέρα από την βελτίωση της αστικής εικόνας της πόλης, θα δημιουργήσει μια πολιτιστική, τουριστική και επιχειρηματική αξία στην περιοχή της Πειραϊκής. Για την σωστή όμως αναβάθμιση, η τοπική αρχή, έχει αποφασίσει πως θα ανοίξει διάλογο με τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες της περιοχής. Στόχος αυτής της διαβούλευσης, σύμφωνα με τον δήμο Πειραιά, είναι η σωστή κατάρτιση της μελέτης, που θα είναι προς το συμφέρον όλων ώστε η Πειραϊκή να γίνει πιο σύγχρονη, φιλόξενη και λειτουργική περιοχή με σεβασμό στο τοπίο, στην ιστορία και στον αρχαιολογικό της χώρο. Φορέας υλοποίησης του έργου, είναι ο Αναπτυξιακός Οργανισμός του δήμου «Πειραιάς Συν», ο οποίος θα αναλάβει να υλοποιήσει όλα τα παραπάνω.
«Σημαντικό γεγονός»
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης επεσήμανε πως η ένταξη του έργου της ανάπλασης της Ακτής Θεμιστοκλέους με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για τον Πειραιά. «Πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση στην Πειραϊκή, που θα συνδυάσει τη δημιουργία δημόσιων χώρων και υποδομών βιώσιμης αστικής κινητικότητας με την βελτίωση της πρόσβασης των επισκεπτών και την ανάδειξη του Κονώνειου Τείχους, αναβαθμίζοντας την περιοχή και δημιουργώντας πολιτιστική, τουριστική, αστική και επιχειρηματική αξία. Προχωράμε το επόμενο διάστημα με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στην υλοποίηση ενός ακόμα μεγάλου έργου, που ενισχύει την εικόνα της πόλης μας, αναδεικνύει τα πλεονεκτήματά της και δημιουργεί πολλαπλά οφέλη για τους κατοίκους, τις επιχειρήσεις και τους επισκέπτες. Ο Πειραιάς αλλάζει προς το καλύτερο και είμαι βέβαιος ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι πολύ καλύτερα για την πόλη και για όλους μας».
«Τίποτα δεν έγινε στην τύχη»
Για τον κ. Μώραλη, τίποτε δεν έρχεται από μόνο του, ούτε η δημοτική αρχή άφησε στην τύχη τα πράγματα να εξελιχθούν. «Δεν έγινε τυχαία η ανάπλαση του Μικρολίμανου μετά από δεκαετίες. Δεν ανακατασκευάζεται και θα εγκαινιαστεί το 2023 ο κοιμώμενος για περίπου 50 χρόνια Πύργος του Πειραιά από τύχη. Δεν εντάχθηκε η για δεκαετίες θρυλούμενη και επιθυμητή από όλους ανάπλαση της Πειραϊκής στο Ταμείο Ανάκαμψης με το ποσό των 25 εκατομμυρίων ευρώ από σύμπτωση. Δεν εξασφαλίστηκε το μεγαλύτερο επενδυτικό πρόγραμμα του Δήμου Πειραιά επειδή μας χαρίστηκε. Δεν δόθηκαν 7 εκατομμύρια ευρώ στις επιχειρήσεις του Δήμου μας γιατί κάπου τα βρήκαμε. Δεν φιλοξενούμε πρόσφυγες, οι οποίοι εντάσσονται σιγά – σιγά στην κοινωνία του Πειραιά με την απαιτούμενη ηρεμία από τύχη. Δεν έγιναν πολλές δεκάδες παρεμβάσεις σε πολλούς τομείς από τύχη. Δεν είναι η πόλη μας κάθε χρόνο πιο καθαρή και φωτεινή από τύχη. Δεν μειώθηκαν ταυτόχρονα με όλα τα παραπάνω τα δημοτικά τέλη, για πρώτη φορά τα τελευταία 40 και πλέον χρόνια κατά 25% από τύχη», σχολίασε πρόσφατα ο δήμαρχος Πειραιά, τονίζοντας πως έχουν ακόμη πολλά να γίνουν ώστε να διευκολυνθεί η καθημερινότητα τόσο των κατοίκων και των εργαζομένων της πόλης, όσο και των επισκεπτών, είτε αυτοί είναι κάτοικοι της χώρας, είτε τουρίστες που έρχονται ως επισκέπτες για λίγες ημέρες.


Latest News

Σε… ράγες οι υποδομές και μεταφορές – Το στοίχημα με Δήμα και Κυρανάκη
Το στοίχημα των μεταρρυθμίσεων στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με τον νέο υπουργό Χρίστο Δήμα και αναπληρωτή Κωνσταντίνο Κυρανάκη

ΑΒΑΞ: Στην τελική ευθεία το α’ τμήμα της Πατρών – Πύργου
Το α’ τμήμα της Πύργου - Πατρών της Ολυμπίας Οδού υλοποιείται από τον Όμιλο ΑΒΑΞ, τηρώντας τα αυστηρότερα πρότυπα ασφάλειας και λειτουργικότητας,

Δρομολογούνται 25 έργα κατά της λειψυδρίας - Οι 19 δήμοι που επιλέχθηκαν [λίστα]
Ο πρώτος κύκλος της πρωτοβουλίας για τη λειψυδρία αφορά σε τουλάχιστον 25 έργα που θα πραγματοποιηθούν σε 19 δήμους

Edison για AVAX: Ανεβάζει στα 4 ευρώ την τιμή στόχο με περιθώριο ανόδου 88%
Η αναβάθμιση της AVAX έρχεται σε συνέχεια αναπροσαρμογής προς τα πάνω της πρόβλεψης για επίτευξη τα επόμενα χρόνια αυξημένου περιθωρίου EBITDA από την κατασκευή που εξασφαλίζει το υφιστάμενο ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων της εταιρίας

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ οριστικός ανάδοχος στο τμήμα Χανιά - Ηράκλειο του ΒΟΑΚ
Το κατασκευαστικό κόστος του αυτοκινητοδρόμου 157 χλμ. υπολογίζεται σε 1,8 δισ. ευρώ

«Πράσινο» σε τρεις επενδύσεις ύψους 1,2 δισ. - Πού θα πραγματοποιηθούν
Οι τρεις στρατηγικές επενδύσεις θα υλοποιηθούν με γρήγορες διαδικασίες - Αφορούν την τουριστική ανάπτυξη

Χατζηδάκης: ΟΣΕ όπως ΔΕΗ και ΕΦΚΑ - Τι αναφέρουν πηγές του ΥΠΟΙΚ στον ΟΤ
Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι: «...ο κρατικός ΟΣΕ χρειάζεται να αναβαθμιστεί, να εκσυγχρονιστεί, να γίνει ένας ευρωπαϊκός οργανισμός» - Η εικόνα για το σχέδιο δράσης και την 717

Τελική ευθεία για τον ΒΟΑΚ – Κατακυρώνεται στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η παραχώρηση Χανιά - Ηράκλειο
Για το μεγάλο τμήμα του οδικού άξονα ΒΟΑΚ, «Χανιά – Ηράκλειο» αναμένεται η απόφαση οριστικού αναδόχου

Το «χάος» στον ελληνικό σιδηρόδρομο - Πού ρίχνει ευθύνες το πόρισμα για τα Τέμπη
Στο πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για τα Τέμπη υπογραμμίζονται οι παραλείψεις ΟΣΕ, Hellenic Train, ΡΑΣ και κυβερνήσεων - Ανεκπαίδευτο προσωπικό, απουσία τηλεδιοίκησης και ανεξέλεγκτες ταχύτητες από τα τρένα

Οι 17 συστάσεις για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων - Το πόρισμα για τα Τέμπη
«Έγιναν όλα λάθος» - Οι συστάσεις της Επιτροπής για ΟΣΕ, Hellenic Train, ΡΑΕ και ERA