
Επιστρέφει σταδιακά σε υψηλότερα επίπεδα, διεθνώς, ο βαθμός ικανοποίησης των ναυτικών από τις συνθήκες διαβίωσης στα πλοία καθώς υποχωρούν οι συνέπειες της πανδημίας Covid-19.
Η οργάνωση Mission to Seafarers δημοσίευσε την Τρίτη τριμηνιαία έρευνά της «Seafarers Happiness Index report», η οποία πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Standard Club και της Idwal. Τα επίπεδα ικανοποίησης των ναυτικών έφθασαν στο 7,3/10, από 7,21 το περασμένο τρίμηνο, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους είχε βρεθεί στο χαμηλό ρεκόρ των 5,85/10 μονάδων.
Διαβάστε επίσης: Ναυτιλία: 18.935 οι ενεργοί Ελληνες ναυτικοί
Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι οι ναυτικοί είναι πολύ πιο ευχαριστημένοι με το καθεστώς αδειοδότησής τους καθώς τώρα έχουν πιο εύκολη πρόσβαση στην ακτή και δηλώνουν πιο σίγουροι για τις αλλαγές πληρώματος, δύο παράγοντες που συμβάλλουν στη συνολική αύξηση της ικανοποίησης.
Διαβάστε επίσης: Ναυτιλία: Η ψυχική υγεία των ναυτικών στο προσκήνιο
Ωστόσο, αν και αυτό συνιστά μία επιστροφή στην κανονικότητα ύστερα από δύο χρόνια περιορισμών λόγω πανδημίας, ζητήματα όπως οι προμήθειες τροφίμων, οι μισθοί, ο φόρτος εργασίας, το άγχος και η πραγματικότητα της ζωής στη θάλασσα εξακολουθούν να υφίστανται, δείχνοντας ότι δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού και απαιτείται ακόμη να γίνει πολύ δουλειά από όλους σύμφωνα με την έρευνα.
Παράλληλα από τους ναυτικούς τονίζεται ότι η συνδεσιμότητα είναι ένα βασικό ζήτημα για τα πληρώματα καθώς τους εξασφαλίζει επαφή με την οικογένειά τους ενώ είναι στη θάλασσα. Η καλή, οικονομικά αποδοτική πρόσβαση Wi-Fi είναι ζωτικής σημασίας για τους ναυτικούς και έχει τεράστιο θετικό αντίκτυπο στην ψυχική τους υγεία. Οι ερωτηθέντες κατέστησαν επίσης σαφές ότι η συνδεσιμότητα βοηθά αντί να εμποδίζει την κοινωνική συνοχή στο πλοίο, καθώς οι ναυτικοί είναι πιο ευτυχισμένοι εάν είναι σε θέση να επικοινωνήσουν με αγαπημένα πρόσωπα. Η έρευνα καταγράφει σημαντική βελτίωση του βαθμού ικανοποίησης από την ισχύουσα κατάσταση συνδεσιμότητας, όμως υπάρχουν ακόμη ναυτικοί που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν αργές, ακριβές και κακής ποιότητας συνδέσεις.
Ενώ η ικανοποίηση έχει αυξηθεί, ο κλάδος δεν πρέπει να μείνει πίσω στην κάλυψη των βασικών αναγκών των ναυτικών. Η έρευνα έδειξε ότι ένας βασικός προβληματικός τομέας είναι η σωματική υγεία και ευεξία. Το φαγητό ήταν ένα ζήτημα για πολλούς ναυτικούς που παραπονέθηκαν για την παροχή φρέσκων, ποιοτικών τροφίμων στο πλοίο. Υπήρξαν επίσης παράπονα για τα πρότυπα εκπαίδευσης ορισμένων πληρωμάτων τροφοδοσίας, θέμα που είναι πιθανό να έρθει στο προσκήνιο μετά τον τραγικό θάνατο δώδεκα ναυτικών από ύποπτη τροφική δηλητηρίαση πρόσφατα.
Τέλος, μια άλλη δυσκολία που καταγράφουν οι ναυτικοί είναι η διατήρηση της φυσικής κατάστασης. Ανέφεραν ότι αισθάνονται κουρασμένοι και αγχωμένοι λόγω του υψηλού φόρτου εργασίας, που επηρέασε την ικανότητά τους να ασκούνται ακόμη και εάν το σκάφος τους έχει γυμναστήριο. Είναι σαφές ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για να ξεπεραστούν αυτά τα βασικά, αλλά ουσιαστικά ζητήματα που είναι ζωτικής σημασίας για την ευημερία των ναυτικών και τα ανθρώπινα δικαιώματα, τονίζει η έρευνα στα συμπεράσματά της.
Έντυπη έκδοση «ΤΑ ΝΕΑ»


Latest News

Κικίλιας: Μειώσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων από την 1η Μαΐου
Η αγορά είναι ελεύθερη, υπάρχει ανταγωνισμός και αναλόγως οι ακτοπλοϊκές εταιρείες τη ρυθμίζουν, είπε ο υπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Κικίλιας

Χωρίς πλοία την Πρωτομαγιά - Τι αποφάσισε η ΠΝΟ
Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αποφάσισε την συμμετοχή της στην πανελλαδική – πανεργατική 24ωρη απεργία την Πρωτομαγιά

Συνεργασία ΕΤΕπ-Υπερταμείου για τα ελληνικά λιμάνια και την Κλιματική Αλλαγή
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Συμβουλευτική Υπηρεσία της ΕΤΕπ θα υποστηρίξει τις αντίστοιχες λιμενικές αρχές στον εντοπισμό και την αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Την κινεζική ναυτιλιακή κυριαρχία «σημαδεύουν» τα τέλη Τραμπ
Τα τέλη Τραμπ μπορει να οδηγήσουν σε αλλαγές ή σε νέες μορφές ιδιοκτησίας τις ναυτιλιακές εταιρείες προκειμένου να προσαρμοστούν

Ποιοι θα πληγούν περισσότερο από τους δασμούς - Οι χρεώσεις στη ναυτιλία
Χαμένες οι ναυτιλιακές εταιρείες τακτικών γραμμών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και τα πλοία μεταφοράς αυτοκινήτων

Αναπτυξιακό σχέδιο για το λιμάνι του Βόλου - Τι μελετά η κυβέρνηση
Εκσυγχρονισμός με «μοντέλο Αλεξανδρούπολης» μετά την απόφαση να ακυρωθεί ο διαγωνισμός πώλησης του 67% των μετοχών

«Ολική επαναφορά» για τον ΣΕΠ - Αύξηση στη διακίνηση containers μετά από 4 αρνητικά τρίμηνα
Το πρώτο θετικό τρίμηνο στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων για τον ΣΕΠ μετά από τέσσερα αρνητικά τρίμηνα

Πλήγματα στο παγκόσμιο διά θαλάσσης εμπόριο
Ο πόλεμος δασμών μεταβάλλει και τις θαλάσσιες διαδρομές και τις υποδομές logistics που έχουν στηθεί αλλά και τις στρατηγικές αποφάσεις ανάπτυξης των στόλων από τους πλοιοκτήτες

Εμπορικός Πόλεμος: Οι ακυρώσεις κινεζικών φορτηγών πλοίων μόλις άρχισαν
Ο αριθμός των ακυρωμένων δρομολογίων φορτηγών πλοίων από την Κίνα αυξάνεται, καθώς οι θαλάσσιοι μεταφορείς προσπαθούν να διαχειριστούν την υποχώρηση των παραγγελιών λόγω του εμπορικού πολέμου και των δασμών

Ποιοι τομείς έδωσαν τα νέα ρεκόρ εσόδων σε ΟΛΠ και ΟΛΘ το 2024
Για πρώτη φορά το αντάλλαγμα από τις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του λιμανιού του Πειραιά ήταν μειωμένο