
Τα όσα έγιναν χθες στην Τουρκία σχολίασε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, αναφέροντας ότι είναι «αστειότητες» τα όσα ισχυρίζονται οι Αρχές της γειτονικής χώρας.
«Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτώ ποτέ καμία προσβολή σε βάρος οποιουδήποτε Έλληνα», πρόσθεσε ο κ. Τζιτζικώστας, μιλώντας σε δημοσιογράφους λίγες ώρες μετά την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη.
Διαβάστε επίσης: Τζιτζικώστας: Στην Ελλάδα με κυβερνητικό αεροσκάφος μετά το μπλόκο των Τούρκων
Θυμίζουμε ότι ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας μετέβη το Σάββατο στη Σμύρνη έτσι ώστε να προεδρεύσει στη 13η Ευρωμεσογειακή Σύνοδο της Επιτροπής Περιφερειών της ΕΕ, ωστόσο δεν του επετράπη η είσοδος στη χώρα από τις τουρκικές αρχές. Όπως εξήγησε ο ίδιος, χρειάστηκε να περιμένει αρκετές ώρες σε ένα γραφείο στο τελωνείο της Σμύρνης, ενώ ενημέρωσε αμέσως τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τις διπλωματικές αρχές Ελλάδας και ΕΕ για όσα συνέβαιναν.
Οι δηλώσεις του Απόστολου Τζιτζικώστα
«Βαθαίνει το χάσμα Τουρκίας και ΕΕ»
«Μετά την πίεση που άσκησαν όλες οι πλευρές, μου ανακοίνωσαν ότι έχει αρθεί η απαγόρευση της εισόδου μου. Ωστόσο, είχα ήδη αποφασίσει ότι μετά από αυτήν την προκλητικότατη στάση της Τουρκίας θα επέστρεφα στην Ελλάδα. Όταν είμαστε σε αποστολή στο εξωτερικό δεν εκπροσωπούσε τους εαυτούς μας αλλά όλους τους Έλληνες», είχα χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας.
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας τόνισε ότι αυτές οι ενέργειες βαθαίνουν «το χάσμα που τη χωρίζει με την ΕΕ. Εμείς ως Περιφέρειες είμαστε εδώ για να λειτουργούμε ως γέφυρες μεταξύ των λαών και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας σημείωσε ότι μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό, επικοινώνησαν μαζί του και του εξέφρασαν τη συμπαράσταση τους οι δήμαρχοι Κωνσταντινούπολης και Σμύρνης.
Το περιστατικό καταδίκασε έντονα χθες το υπουργείο Εξωτερικών ζητώντας μάλιστα άμεσα εξηγήσεις από την Τουρκία.
Όπως είπε ο κ. Τζιτζικώστας, το θέμα βρίσκεται πλέον στα χέρια των συλλογικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών να έχει ήδη αποστείλει ερώτημα για τους λόγους για τους οποίους υπήρξε η απαράδεκτη απαγόρευση.
Πηγή: in.gr


Latest News

Ομάδα Αλήθειας: «Mαύρο ταμείο» της ΝΔ και του Μαξίμου η Blue Skies
Τα πρόσωπα και η διαδρομή του χρήματος - Νέες αποκαλύψεις

Τους πότιζαν κρασί και τους παγίδευαν - Ρώσοι χάκερς σε Ευρωπαίους διπλωμάτες
Όπως αποκαλύπτει το Politico το κρασί έγινε ο Δούρειος Ίππος των χάκερ για να αποκτήσουν πρόσβαση σε mail Ευρωπαίων αξιωματούχων

Aντιδράσεις και απειλές πολέμου από το κόμμα Ιμάμογλου για τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό
Όσοι γνωρίζουν το πολιτικό σύστημα στην Τουρκία, ξέρουν καλά ότι πιο φανατικοί εθνικιστές είναι οι λεγόμενοι «Κεμαλιστές» της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP, παρά το AKP του Ερντογάν

Τέλος χρόνου για τους καθαρισμούς των οικοπέδων – Έρχονται πρόστιμα
Οι αρμόδιες αρχές κρούουν των κώδωνα του κινδύνου ώστε οι ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές των συγκεκριμένων χώρων να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες ενέργειες άμεσα καθώς βρισκόμαστε λιγότερο από 15 ημέρες από την εκπνοή της προθεσμίας

Ρούμπιο: Αν δεν τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ θα πρέπει να εγκαταλείψουν την προσπάθεια
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο έκανε σχετικές δηλώσεις στο Παρίσι ύστερα από συνάντηση με Ευρωπαίους και Ουκρανούς αξιωματούχους

Η Ελλάδα ανακήρυξε ΑΟΖ από το Ιόνιο έως το Ταίναρο - Τι αναφέρεται στο Προεδρικό Διάταγμα
Το Προεδρικό Διάταγμα λαμβάνει υπόψη τη συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών Ελλάδας – Ιταλίας του 2020

Ουάσινγκτον και Κίεβο υπέγραψαν μνημόνιο για τα ορυκτά – Τι περιλαμβάνει
Η Γιούλια Σβιρεντένκο, πρώτη αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην Ουκρανία και υπουργός Οικονομίας, επιβεβαίωσε ότι το μνημόνιο προθέσεων υπογράφηκε ανάμεσα σε Κίεβο και Ουάσινγκτον

Αδειάζει η Αθήνα - Αυξημένη κίνηση στα λιμάνια και έκτακτα δρομολόγια στα ΚΤΕΛ
Το αδιαχώρητο επικρατεί από νωρίς στο λιμάνι του Πειραιά, απ’ όπου χιλιάδες εκδρομείς του Πάσχα αναχωρούν για νησιωτικούς προορισμούς

Το TikTok του Μητσοτάκη: «Οδήγηση και αλκοόλ δεν πάνε μαζί, ποτέ»
Το μήνυμα για τους εκδρομείς του Πάσχα και την ασφάλεια στους δρόμους

Η Μελόνι σε ρόλο... γεφυροποιού μεταξύ ΕΕ - Τραμπ
Η Μελόνι έχει περιγράψει τους δασμούς του Τραμπ στα αγαθά της ΕΕ ως «λάθος», αλλά φαίνεται να ακολουθεί μια πιο προσεκτική προσέγγιση