Χωρίς να παίρνει περαιτέρω ρίσκο, το ελληνικό χρηματιστήριο συντηρεί τον ανοδικό του ρυθμό, περιορίζοντας όμως τις κινήσεις στο να επιβεβαιώσει ότι θα κρατήσει τη ζώνη των 880 μονάδων. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,29% στις 881,64 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 22 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Μετά από πέντε θετικές εβδομάδες, το ΧΑ μένει πιστό στην τακτική των «στάσεων» μετά από μεγάλες ανόδους, επιτρέποντας μάλιστα και τις διορθώσεις σε επίπεδο τίτλων, ώστε να ενισχύει τη ρευστότητα στα χαρτοφυλάκια. Μάλιστα, σε αυτό το χρονικό πλαίσιο έχει καταφέρει να προσθέσει σχεδόν 100 μονάδες, με τον τζίρο όμως να βελτιώνεται μόνο εσχάτως, επιβεβαιώνοντας ότι ίσως το ενδιαφέρον έχει αλλάξει μετά από τις επιδόσεις αυτές.

Οι 880 μονάδες όμως είναι ένα επίπεδο που πιθανολογείται ότι θα δυσκολέψει, σύμφωνα με την Trader24, τουλάχιστον μέχρι τη ζώνη των 900, καθότι πλέγμα αντιστάσεων παραμένει εδώ και εβδομάδες. Το εάν και κατά πόσο θα αναχαιτιστεί το θετικό momentum που κρατά από τις 800 μονάδες και όλον τον Οκτώβριο, θα εξαρτηθεί προφανώς από τις διαθέσεις των μεγάλων θεσμικών στη Wall Street, όπου και αναμένονται οι εξελίξεις στο μέτωπο του επιτοκιακού πολέμου υπό τη σκιά των πληθωριστικών πιέσεων.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, τα πρόσημα είναι μοιρασμένα, με τις Τιτάν και Eurobank να ηγούνται στο θετικό στρατόπεδο και τις Σαράντης και Ελλάκτωρ στο αρνητικό. Θετικά κινούνται και οι ΕΛΧΑ, Ελληνικά Πετρέλαια, Coca Cola, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, Alpha Bank, Λάμδα, Πειραιώς, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, Εθνική, Βιοχάλκο και ΓΕΚ Τέρνα, ενώ αρνητικά οι ΟΠΑΠ, ΟΛΠ, Μυτιληναίος, ΕΥΔΑΠ, Quest, Aegean και Jumbo.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών