Να διευρύνει το θετικό του σερί επιχειρεί σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, αν και δεν λείπουν οι διορθωτικές κινήσεις, ειδικά σε επιλεγμένους τίτλους, αλλά και η νευρικότητα ενόψει των αμερικανικών εκλογών. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,40%, στις 882,62 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 5 εκατ. ευρώ.

Νευρικότητα

Μπορεί το θετικό πρόσημο να κυριαρχεί στο ταμπλό της Λ. Αθηνών, ωστόσο η νευρικότητα δεν λείπει, όπως άλλωστε συμβαίνει και επί ευρωπαϊκού εδάφους, με τις αγορές να αναμένουν τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ, και τις ισορροπίες τις οποίες θα διαμορφώσουν την επόμενη ημέρα. Άλλωστε, με τα μέτωπα του ουκρανικού πολέμου και της νομισματικής σύσφιξης να είναι ανοικτά, η επίδραση της αμερικανικής πολιτικής στην παγκόσμια οικονομία είναι πλέον κρίσιμη για τις επενδυτικές αποφάσεις των επόμενων μηνών.

Σε αυτό το πλαίσιο, η χρονική στιγμή των ενδιάμεσων εκλογών, όπως και η επίδοση του ΧΑ, θα κρίνουν και την παρουσία των ξένων στη Λ. Αθηνών, σε έναν μήνα μάλιστα που διαφαίνονται και τα πρώτα σημάδια των στρατηγικών του επόμενου δωδεκαμήνου. Μέχρι στιγμής βέβαια το ΧΑ βρίσκεται σε καλή θέση, σε αντίθεση με τις επιδόσεις των ξένων δεικτών, ωστόσο κανείς δεν ξεχνά ότι απέχει αρκετές δεκάδες μονάδες από τα υψηλά έτους.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ΕΛΧΑ, Τιτάν και Εθνική σημειώνουν σημαντικά κέρδη που ξεπερνούν το 1%, ενώ σε θετικά εδάφη βρίσκονται και οι ΑΔΜΗΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Μυτιληναίος, Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, Coca Cola, Alpha Bank, ΕΥΔΑΠ, Eurobank, ΟΤΕ, Πειραιώς, ΟΛΠ, ΓΕΚ Τέρνα και Λάμδα. Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη είναι οι Jumbo, Quest, Aegean, Motor Oil και ΟΠΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών