Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) επισκέφθηκαν οι εκπρόσωποι 16 κορυφαίων αμερικανικών πανεπιστημίων στο πλαίσιο του προγράμματος International Academic Partnership Program, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη από το Σαββατοκύριακο όπου και έφτασαν στην Ελλάδα οι εκπρόσωποι 30 πανεπιστημίων των ΗΠΑ.

Τα πανεπιστήμια

Στα κτήρια του ΟΠΑ έφτασαν και ξεναγήθηκαν στο ίδρυμα από τους εκπροσώπους του οι ομάδες των: Yale University, Johns Hopkins University, Columbia University, USC, Viterbi School of Engineering, Carnegie Mellon University, University of Illinois at Urbana Champaign, William & Mary, Indiana University, California Polytechnic University, Ohio Northern University, University of Cincinnati, University of Kentucky, Widener University, University of South Alabama, York College of Pennsylvania, Joliet Junior College.

Διαβάστε επίσης: Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Διεθνής διάκριση στο πεδίο των «Οικονομικών και της Διοίκησης Επιχειρήσεων»

Παρουσίαση του έργου του ΟΠΑ

Τους εκπροσώπους των αμερικανικών πανεπιστημίων υποδέχθηκαν στο Ιδρυμα ο πρύτανης, καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης και ο αντιπρύτανης για θέματα Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης, καθηγητής Βασίλης Παπαδάκης, οι οποίοι παρουσίασαν το έργο του πανεπιστημίου εστιάζοντας στον στρατηγικό στόχο της διεθνοποίησης και στις δράσεις για την ανάπτυξη στρατηγικών συμμαχιών και στην ενίσχυση των διεθνών εκπαιδευτικών και ερευνητικών συνεργασιών του Ιδρύματος με ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και ερευνητικούς φορείς του εξωτερικού.

Εκ μέρους της αμερικανικής αντιπροσωπείας, ο κ. Shawn Reynolds, εκπρόσωπος του Indiana University αναφέρθηκε στους στόχους της επίσκεψης των εκπροσώπων των αμερικανικών πανεπιστημίων και στην προοπτική συνεργασιών σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Από την πλευρά του ελληνικού Ιδρύματος, η καθηγήτρια Κατερίνα Πραματάρη, επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του, παρουσίασε το έργο του Κέντρου, που έχει ως βασικό στόχο την υποστήριξη επιχειρηματικών ομάδων κατά τα πρώιμα στάδια ανάπτυξής τους και τη διασύνδεση της επιχειρηματικότητας με την αγορά μέσω των προγραμμάτων ανοικτής καινοτομίας.

Συνεργασίες

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι 16 εκπρόσωποι των αμερικανικών ιδρυμάτων συζήτησαν με μέλη του διδακτικού προσωπικού του ΟΠΑ για πιθανές συνεργασίες με το Ίδρυμα, σε ένα μεγάλο εύρος δυνατοτήτων, όπως κοινά προγράμματα σπουδών, τη δημιουργία θερινών σχολείων, ερευνητικές συνεργασίες, επισκέψεις ξένων φοιτητών στην Αθήνα κ.α.

«Η διοίκηση, οι κοσμήτορες των σχολών και οι πρόεδροι των τμημάτων του ΟΠΑ, μετά από την παρουσίαση του πανεπιστημίου, συζήτησαν πιθανές συνεργασίες σε ένα ευρύ πεδίο ποικίλων δραστηριοτήτων που ενδιαφέρουν και τις δύο πλευρές» δήλωσε σχετικά ο κ. Μπουραντώνης για τα παραπάνω. «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από το υψηλό ενδιαφέρον που έδειξαν οι εκπρόσωποι των πανεπιστημίων. Οι συνεργασίες αυτές διανοίγουν τους ορίζοντες στην έρευνα και την εκπαίδευση προς όφελος των φοιτητριών και φοιτητών μας, των καθηγητών, αλλά και των αποφοίτων μας. Ο στρατηγικός στόχος της διεθνοποίησης του ΟΠΑ που έχουμε θέσει από την αρχή, συνεχίζει να εκπληρώνεται μέσα από τέτοιες ποιοτικές συνεργασίες υψηλού επιπέδου».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Academia
Το ΕΚΠΑ στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο του CIVIS: Μια Διαδρομή Πρωτοπορίας και Εξωστρέφειας
Academia |

Το ΕΚΠΑ στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο του CIVIS: Μια Διαδρομή Πρωτοπορίας και Εξωστρέφειας

Ως ιδρυτικό μέλος της Συμμαχίας CIVIS από το 2019, το ΕΚΠΑ πρωταγωνιστεί στη διαμόρφωση ενός νέου πανεπιστημιακού μοντέλου που προάγει τη συνεργασία, την καινοτομία και τη σύνδεση με την κοινωνία

Γιώργος Αλογοσκούφης: Πριν και Μετά τη Μεταπολίτευση Θεσμοί, Πολιτική και Οικονομία στην Ελλάδα
Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών |

Γιώργος Αλογοσκούφης: Πριν και Μετά τη Μεταπολίτευση Θεσμοί, Πολιτική και Οικονομία στην Ελλάδα

O Γ. Αλογοσκούφης εξετάζει, αναλύει και ερμηνεύει την εξέλιξη του κράτους και της οικονομίας της μεταπολεμικής Ελλάδας, πριν και μετά τη μεταπολίτευση του 1974