Μία ακόμη θετική συνεδρίαση έκλεισε το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αν και έχασε μεγάλο μέρος των ενδοσυνεδριακών του κερδών, κατάφερε στο τέλος να βρει τα στηρίγματα ώστε να μη χαλάσει το θετικό του σερί.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,25% στις 887,54 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 49 εκατ. ευρώ.

Παρά το θετικό πρόσημο, η αγορά δεν κατάφερε να κρατήσει την ανοδική της κίνηση σε όλο της το εύρος, αν και άρχισε τις συναλλαγές με αρκετές αγοραστικές κινήσεις να δίνουν το στίγμα των προθέσεων. Βέβαια, η «θέαση» των 900 μονάδων φαίνεται ότι ενίσχυσε τις διορθώσεις, αλλά και την κάλυψη των ανοιχτών θέσεων, δεδομένου του ότι η αγορά κινείται ήδη στα υψηλότερα επίπεδα από τα τέλη Αυγούστου.

Το διεθνές περιβάλλον δεν βοηθά

Επίσης, το διεθνές περιβάλλον δεν βοηθά ιδιαίτερα την ανάληψη ρίσκου, καθώς τα βλέμματα των απανταχού επενδυτών βρίσκονται στις κάλπες των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ, με τα αποτελέσματα να αναμένεται να καθυστερήσουν, συντηρώντας ένα θολό τοπίο μέχρι τότε. Πάντως, σύμφωνα με τους ξένους αναλυτές, το πιο πιθανό σενάριο είναι η επικράτηση των Ρεπουμπλικανών στο Κογκρέσο, εξέλιξη που θεωρείται ιστορικά ότι δίνει ανοδική ώθηση στις αγορές.

Τα εταιρικά αποτελέσματα, όπως σήμερα της Coca Cola, αναμένεται να δώσουν ρυθμό στην αγορά. Μέσα στην εβδομάδα αναμένονται και τα μεγέθη των τραπεζών, με τον κλάδο να αναμένεται να δώσει το θετικό του στίγμα, αλλά και τα καύσιμα για να κινηθεί ο γενικός δείκτης προς τον στόχο των 900 μονάδων.

Μέχρι τη ζώνη των 900 μονάδων πάντως βρίσκεται ένα πλέγμα αντιστάσεων, που οριοθετεί και την αδυναμία όλου του 2022 να αποκτήσει σαφή ανοδικότητα, σύμφωνα με την Trader24. Προφανώς, όλα εξαρτώνται από τις διαθέσεις στη Wall Street και τη στάση της Fed, ενώ δεν έχει προστεθεί κάποιο στοιχείο στην υφιστάμενη ανάλυση, που θέλει τον Δείκτη πιθανόν να πισωπατήσει, τουλάχιστον μέχρι το επίπεδο των 860 που συνιστά και την κοντινή στήριξη στο θετικό momentum Οκτωβρίου-Νοεμβρίου.

H εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, η Coca Cola ξεχώρισε με το +3,85%, ενώ θετική ήταν και η συμβολή των Τιτάν, Ελληνικά Πετρέλαια, Εθνική και Ελλάκτωρ. Ανοδικά έκλεισαν οι Aegean, Alpha Bank, Quest, Motor Oil, ΕΥΔΑΠ και ΔΕΗ, ενώ πτωτικά οι Πειραιώς, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΕΛΧΑ, Μυτιληναίος, Eurobank, ΟΛΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Βιοχάλκο και Λάμδα. Η Τέρνα Ενεργειακή έκλεισε στο +2,02%, με τις Jumbo, ΑΔΜΗΕ και Σαράντης να σημειώνουν επίσης σημαντικές απώλειες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: «Ante» 1.600 μονάδων – Έκρηξη τζίρου με ράλι στα «βαριά» χαρτιά
Xρηματιστήριο Αθηνών |

«Ante portas» οι 1.600 μονάδες στο ΧΑ – Έκρηξη τζίρου με ράλι στα βαριά χαρτιά

Η αγορά βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2011 (28/3 - 1.611,51 μονάδες), με τη δυναμική πλέον να είναι κάτι παραπάνω από ισχυρή, όπως μαρτυρά και η «έκρηξη» τζίρου πάνω από τα 100 εκατ. ευρώ

Χρηματιστήριο Αθηνών: «Πετάει» προς τις 1.600 μονάδες
Xρηματιστήριο Αθηνών |

«Πετάει» προς τις 1.600 μονάδες ο Γενικός Δείκτης - Συνωστίζονται οι αγοραστές

Το χρηματιστήριο Αθηνών προσεγγίζει πλέον και τη ζώνη των 1.600 μονάδων, θέτοντας τις βάσεις για να βρεθεί για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια σε νέο καθοριστικό «σκαλοπάτι».

Χρηματιστήριο Αθηνών: Με οδηγό την Coca Cola που σημειώνει άλμα άνω του 5%
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Με άλμα άνω του 5% η Coca Cola οδηγεί τον γενικό δείκτη προς τις 1.580 μονάδες

Με τα αποτελέσματα του 2024 να έχουν ικανοποιήσει, και με το παραπάνω, την αγορά, όπως και το μέρισμα του 1,03 ευρώ, η μετοχή της Coca Cola κάνει ένα ισχυρό ράλι ανόδου στο Χρηματιστήριο Αθηνών