Με την δεικτοβαρή Coca Cola να ηγείται της ανόδου, το ελληνικό χρηματιστήριο κάνει σήμερα ένα ακόμη βήμα προς τον μεγάλο στόχο των 900 μονάδων, χωρίς όμως να έχει αποβάλει την επιφυλακτικότητα που τροφοδοτείται από διεθνείς παράγοντες. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,56%, στις 890,25 μονάδες, με τον τζίρο μάλιστα να ξεπερνά τα 5 εκατ. ευρώ.

Τα εταιρικά αποτελέσματα, όπως σήμερα της Coca Cola, αναμένεται να δώσουν κάποια ώθηση στην αγορά, ώστε να συνεχίσει την ανοδική πορεία που άρχισε στις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου. Άλλωστε, μέσα στην εβδομάδα αναμένονται και τα μεγέθη των τραπεζών, με τον κλάδο να αναμένεται να δώσει το θετικό του στίγμα, αλλά και τα καύσιμα για να κινηθεί ο γενικός δείκτης προς τον στόχο των 900 μονάδων.

Διαβάστε επίσης – Coca Cola: Αύξηση 7,4% στα καθαρά έσοδα από πωλήσεις το τρίτο τρίμηνο

Το βλέμμα στις ΗΠΑ

Βέβαια, ο βαθμός της διεθνούς αβεβαιότητας παραμένει υψηλός, καθώς τα βλέμματα των απανταχού επενδυτών βρίσκονται στις κάλπες των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ, ωστόσο τα αποτελέσματα θα καθυστερήσουν, συντηρώντας ένα θολό τοπίο μέχρι τότε. Πάντως, σύμφωνα με τους ξένους αναλυτές, το πιο πιθανό σενάριο είναι η επικράτηση των Ρεπουμπλικανών στο Κογκρέσο, εξέλιξη που θεωρείται ιστορικά ότι δίνει ανοδική ώθηση στις αγορές.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Coca Cola σημειώνει κέρδη 2,49%, με τα Ελληνικά Πετρέλαια, Alpha Bank, Ελλάκτωρ, Motor Oil, Eurobank, Titan< ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ να ακολουθούν με σημαντικά κέρδη. Θετικά κινούνται και οι Aegean, Πειραιώς, ΟΤΕ, Quest, Εθνική, ΟΠΑΠ, Βιοχάλκο, ΓΕΚ Τέρνα, Jumbo, Λάμδα, Μυτιληναίος και Τέρνα Ενεργειακή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών