Με ισχυρά κέρδη έκλεισαν τελικά οι ευρωπαϊκοί δείκτες, αφήνοντας πίσω την αρχική νευρικότητα, καθώς έλαβαν ισχυρή ώθηση από τα στοιχεία για τον αμερικανικό πληθωρισμό, ενώ υποστηρικτικά λειτούργησαν και οι εξελίξεις στο μέτωπο της Ουκρανίας, μετά από την υποχώρηση των Ρώσων από τη Χερσώνα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 2,8%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να κερδίζει 7,6%. Ο βρετανικός FTSE 100 κέρδισε 1,08% στις 7.375 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 3,51% στις 14.146 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε υψηλότερα κατά 1,96% στις 6.556 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Wall Street: Ισχυρό ράλι ανακούφισης φέρνει ο πληθωρισμός

Ο πληθωρισμός στις Ηνωμένες Πολιτείες διαμορφώθηκε στο 7,7% τον Οκτώβριο, με τις προσδοκίες για πιο αργούς ρυθμούς αύξησης των επιτοκίων από τη Federal Reserve να αυξάνονται. Εάν επιβεβαιωθεί ένα τέτοιο σενάριο θα μειωθούν οι πιθανότητες μιας απότομης προσγείωσης, ή ακόμα και ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, η Deutsche Telekom ανέτρεψε τις ενδοσυνεδριακές απώλειες και έκλεισε με κέρδη 0,5%, καθώς αύξησε τις ετήσιες προβλέψεις της μετά τα ισχυρά κέρδη τρίτου τριμήνου, τα οποία ενισχύθηκαν από την προσθήκη πελατών στην επιχείρησή της T-Mobile US.

Επίσης, οι μετοχές της Knorr-Bremse σημείωσαν άλμα άνω του 15%, αφού η γερμανική εταιρεία κατασκευής φρένων ανακοίνωσε αύξηση των εσόδων του τρίτου τριμήνου και υποστήριξε τις προβλέψεις της για το 2022.

Απώλειες 2,5% σημείωσε και η Credit Agricole, αν και αυτή ανακοίνωσε υψηλότερα του αναμενόμενου κέρδη στο τρίτο τρίμηνο, κυρίως λόγω της αύξησης των επιχειρηματικών δανείων και των εσόδων από καταναλωτικές χρηματοδοτήσεις.

Πάνω από 32% ήταν η πτώση της εταιρείας τηλεφωνικών κέντρων Teleperformance, μετά από αναφορές ότι το Υπουργείο Εργασίας της Κολομβίας είχε ξεκινήσει έρευνα για την εταιρεία σχετικά με τη μεταχείριση των συντονιστών περιεχομένου του TikTok. Οι ισχυρισμοί για τραυματικές συνθήκες εργασίας, χαμηλές αμοιβές και συνδικαλιστική καταστολή από τον υπεργολάβο της TikTok αποκαλύφθηκαν για πρώτη φορά από το Time και το The Bureau of Investigative Journalism.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Με αμερικανική ώθηση το ανοδικό 5×5

Μία ώρα ήταν αρκετή για να μπορέσει το ελληνικό χρηματιστήριο να απορροφήσει τις πιέσεις, να γυρίσει θετικά και να δοκιμάσει, αν και χωρίς επιτυχία το τελευταίο, το μεγάλο ορόσημο των 900 μονάδων.

Τελικά ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 898,94 μονάδες με κέρδη 0,80%, με τον τζίρο να φτάνει στα 57 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές