Τη βούληση της ελληνικής πλευράς να χτίσει για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα μια σταθερή γέφυρα επικοινωνίας και συνεργασίας με το Σαν Φρανσίσκο επεσήμανε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας στις σημερινές επαφές που έχει στο πλαίσιο της αποστολής του Elevate Greece στην Καλιφόρνια.

Διαβάστε επίσης: Χρίστος Δήμας: Δημιουργία «sandbox» για τη βιώσιμη ανάπτυξη

Η ανάρτηση

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός αναφέρει:

«Συνέχεια των συναντήσεων στο Σαν Φρανσίσκο! Γνωρίσαμε και μιλήσαμε με τον ιδρυτή της Scale AI, Alexandr Wang τον νεότερο αυτοδημιούργητο δισεκατομμυριούχο 25 ετών, που θεωρείται από τους πιο πετυχημένους επιχειρηματίες του κόσμου. Εκεί ο CEO της Scale AI Michael Kratsios μας μίλησε για τις εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης σε ζητήματα άμυνας, ασφάλειας, πολιτικής προστασίας και πολλά άλλα.

Επισκεφθήκαμε το Swissnex, όπου ξεναγηθήκαμε από τους υπεύθυνους στις εγκαταστάσεις που έχει η Ελβετία στο Σαν Φρανσίσκο με σκοπό να υπάρχει δυναμική παρουσία του Ελβετικού οικοσυστήματος καινοτομίας στη Silicon Valley. Μία βέλτιστη πρακτική που μελετάμε και στην Ελλάδα.

Πιο πριν μας υποδέχτηκε στα γραφείο της Miroculous η Δρ Φαίη Χριστοδούλου η οποία μας παρουσίασε τις εξελίξεις στη συνθετική βιολογία και πως η Miroculous έχει αναπτύξει μία ειδική συσκευή που απλοποιεί την εξέταση του ανθρώπινου γονιδιώματος. Σημειώνεται ότι το περιοδικό Forbes περιέλαβε, το 2021, την κυρία Χριστοδούλου στις 25 κορυφαίες γυναίκες παγκοσμίως στον χώρο της βιοτεχνολογίας.

Επίσης συνομιλήσαμε με 3 scale-up επιχειρήσεις της Silicon Valley σε γεύμα που διοργάνωσε ο επενδυτής Ανδρέας Σταυρόπουλος ώστε να μας αναλύσουν προκλήσεις και προβλήματα των μεγάλων νεοφυών επιχειρήσεων στη Silicon Valley.

Τέλος, με τον Υφυπουργό Εξωτερικών Κωστα Φραγκογιάννη, πραγματοποιήσαμε ομιλίες σε φοιτητές, ακαδημαϊκούς, Έλληνες της Διασποράς και επιχειρηματικούς φορείς της Καλιφόρνια στο University of San Francisco με θέμα: «Greece: From GRexit to GRowth.» Παρουσιάσαμε την νεα σελίδα που έχει γυρίσει η Ελλάδα, περιγράψαμε τις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει στο οικοσύστημα καινοτομίας και τονίσαμε την βούληση μας να χτίσουμε μια σταθερή γέφυρα επικοινωνίας και συνεργασίας με το Σαν Φρανσίσκο».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις