Αποτελέσματα, αμερικανικός πληθωρισμός και η Τέρνα Ενεργειακή στον MSCI χρειάστηκε να «επιστρατευτούν» για να διαπεράσει με μεγάλη ευκολία, όπως δείχνει μέχρι τώρα, το ελληνικό χρηματιστήριο τις 900 μονάδες, το μεγάλο στοίχημα των τελευταίων ημερών. Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,87% στις 906,74 μονάδες, με τον τζίρο μάλιστα να είναι στα 10 εκατ. ευρώ.

Το ΧΑ έχει αρκετούς λόγους σήμερα να ακολουθήσει το διεθνές ράλι ανόδου που πυροδότησαν τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για τον αμερικανικό πληθωρισμό, με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των εισηγμένων να μην έχουν απογοητεύσει τους αισιόδοξους, αντανακλώντας και την ισχυρή επίδοση της ελληνικής οικονομίας. Επίσης, θετικά υποδέχονται και την ένταξη της Τέρνα Ενεργειακής στον δείκτη Standard του MSCI, καθώς μέχρι χτες οι πιθανότητες αυτού του σεναρίου ήταν πολύ μικρές.

Ευκολία

Σε ένα τέτοιο υποστηρικτικό, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, περιβάλλον, το ΧΑ έδειξε ότι μπορεί να διαπεράσει με ευκολία τις 900 μονάδες, καθώς διανύει από τις σπάνιες για το 2022 ημέρες που το κλίμα εντός, συμπίπτει με το εκτός. Το ερώτημα είναι το κατά πόσο αυτή η περίοδος διαρκέσει, δίνοντας όλο και περισσότερες μονάδες στο ΧΑ.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Aegean, Τέρνα Ενεργειακή, Πειραιώς και Ελληνικά Πετρέλαια ξεχωρίζουν με τα ισχυρά τους κέρδη, ενώ σημαντική είναι και η άνοδος σε ΑΔΜΗΕ, Ελλάκτωρ, Alpha Bank, Quest, ΓΕΚ Τέρνα, Τιτάν, ΕΛΧΑ και Λάμδα. Θετικά κινούνται οι Βιοχάλκο, Εθνική, ΟΠΑΠ, Coca Cola, Jumbo, OTE, ΔΕΗ, Σαράντης, Μυτιληναίος και ΟΛΠ, ενώ μικρές απώλειες καταγράφουν οι Motor Oil, Eurobank και ΕΥΔΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών