Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς υποδέχτηκε αντιπροσωπεία δέκα πανεπιστημίων των ΗΠΑ, στο πλαίσιο της Συνόδου «Φάρος 2022: Συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ στον τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης», μια πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, για την προώθηση και περαιτέρω ανάπτυξη των ακαδημαϊκών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών Καθηγητής Μιχάλης Σφακιανάκης υποδέχθηκε την αντιπροσωπεία και στις συνομιλίες παρευρέθηκαν οι Προέδροι των Ακαδημαϊκών Τμημάτων και ο Πρόεδρος της Γ. Συνέλευσης του Ε.Λ.Ι.Δ.Ε.Κ. Καθηγητής Δημήτρης Βέργαδος του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Διαβάστε επίσης: 4+1 ερωταπαντήσεις για τη σύμπραξη ελληνικών και αμερικανικών πανεπιστημίων

Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από τα πανεπιστήμια California Polytechnic State University, Johns Hopkins University, Lehigh University, Michigan State University, Roger Williams University, Rutgers University, University of Cincinnati, University of Delaware, University of Kentucky και το York College of Pennsylvania.

Η συνάντηση ξεκίνησε με σύντομη παρουσίαση του Ακαδημαϊκού κύκλου του Πανεπιστημίου Πειραιώς και της έντονης εξωστρέφειάς του, που έχει ήδη παράγει πολλές εγχώριες και διεθνείς συνεργασίες με φορείς και πανεπιστημιακά ιδρύματα σε όλο το κόσμο, από τον Καθηγητή Μιχάλη Σφακιανάκη.

Η Καθηγήτρια Becky Spritz Senior Associate Dean of the School of Social and Natural Sciences του Πανεπιστημίου Roger Williams, ως επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας αναφέρθηκε στους προσδοκώμενους στόχους της συνάντησης εκ μέρους της αμερικανικής πλευράς.

Ακολούθησε συνεδρία ερωταποκρίσεων με τη συμμετοχή των παρευρισκόμενων και ο διάλογος αποδείχθηκε ιδιαίτερα γόνιμος σε ζητήματα συνεργασίας στο πλαίσιο κοινών ερευνητικών δραστηριοτήτων, αμοιβαίων ανταλλαγών φοιτητών/προσωπικού, συν επίβλεψή διπλωματικών ή/και μεταπτυχιακών εργασιών και διδακτορικών διατριβών, Πρακτικής Άσκησης, Summer Schools, διαλέξεων διακεκριμένων μελών ΔΕΠ των δύο χωρών, κ.ά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Academia
ΟΤ Delphi Economic Forum X-Γεράσιμος Σιάσος: Το ΕΚΠΑ καταθέτει αίτηση για παράρτημα στην Κύπρο
Academia |

ΟΤ Delphi Economic Forum X-Γεράσιμος Σιάσος: Το ΕΚΠΑ καταθέτει αίτηση για παράρτημα στην Κύπρο

Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Γεράσιμος Σιάσος, μιλώντας στο πλαίσιο του ΟΤ Delphi Economic Forum X, δήλωσε ότι «το Χάρβαρντ, το Γέιλ, το Κολούμπια και το Τζονς Χόπκινς είναι ήδη παρόντα στην Ελλάδα μέσω συνεργασιών»

Γεράσιμος Σιάσος: Τα δημόσια πανεπιστήμια διακρίνονται στο διεθνές στερέωμα και θα παραμείνουν στην κορυφή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
Academia |

Γ. Σιάσος: Τα δημόσια πανεπιστήμια διακρίνονται στο διεθνές στερέωμα και θα παραμείνουν στην κορυφή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Πρωταρχικός στόχος της ελληνικής Πολιτείας θα πρέπει να είναι η στήριξη των δημόσιων πανεπιστημίων, που αποτελούν την ατμομηχανή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τονίζει ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Γεράσιμος Σιάσος

ΟΠΑ: Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε η Netcompany με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Academia |

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε η Netcompany με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Το μνημόνιο υπέγραψε από τη Netcompany, o κ. Αλέξανδρος Μάνος, Διευθύνων Σύμβουλος Netcompany-Intrasoft, και από το ΟΠΑ, ο Πρύτανης και Καθηγητής στο Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Βασίλης Βασδέκης

ΕΤΕπ: Δάνειο 95 εκατ. ευρώ για φοιτητικές εστίες στο Πανεπιστήμιο Κρήτης
Academia |

ΕΤΕπ: Δάνειο 95 εκατ. ευρώ για φοιτητικές εστίες στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) συγχρηματοδοτεί με δάνειο ύψους €95 εκατ. την κατασκευή και λειτουργία φοιτητικών εστιών και νέων ακαδημαϊκών εγκαταστάσεων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

PODCAST Economics & Business TALKS- Σέργιος Δημητριάδης | Η στρατηγική Μάρκετινγκ στα χρόνια των Social Media και του AI
Economics & Business Talks |

PODCAST Economics & Business TALKS | Η στρατηγική μάρκετινγκ στα χρόνια των Social Media και του AI

Σε αυτό το επεισόδιο υποδεχόμαστε τον καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου στο Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας κ. Σέργιο Δημητριάδη. Στη συζήτησή μας, συμμετέχει, και ο Γιώργος Γκριτζάλας συνιδρυτής διαφημιστικής εταιρείας και σύμβουλος στρατηγικής μάρκετινγκ. 

O πρύτανης του ΕΚΠΑ Γεράσιμος Σιάσος στο MEGA για την ιστορία και τις επιτυχίες του Πανεπιστημίου Αθηνών
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών |

O πρύτανης του ΕΚΠΑ Γεράσιμος Σιάσος στο MEGA για την ιστορία και τις επιτυχίες του Πανεπιστημίου Αθηνών

O Πρύτανης Γεράσιμος Σιάσος στη συνέντευξή του στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» στο MEGA και την δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη ανέδειξε την πορεία του πρώτου και μεγαλύτερου Πανεπιστημίου στη χώρα τους σχεδόν δύο αιώνες λειτουργίας του