Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς υποδέχτηκε αντιπροσωπεία δέκα πανεπιστημίων των ΗΠΑ, στο πλαίσιο της Συνόδου «Φάρος 2022: Συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ στον τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης», μια πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, για την προώθηση και περαιτέρω ανάπτυξη των ακαδημαϊκών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Ο Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών Καθηγητής Μιχάλης Σφακιανάκης υποδέχθηκε την αντιπροσωπεία και στις συνομιλίες παρευρέθηκαν οι Προέδροι των Ακαδημαϊκών Τμημάτων και ο Πρόεδρος της Γ. Συνέλευσης του Ε.Λ.Ι.Δ.Ε.Κ. Καθηγητής Δημήτρης Βέργαδος του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς.
Διαβάστε επίσης: 4+1 ερωταπαντήσεις για τη σύμπραξη ελληνικών και αμερικανικών πανεπιστημίων
Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από τα πανεπιστήμια California Polytechnic State University, Johns Hopkins University, Lehigh University, Michigan State University, Roger Williams University, Rutgers University, University of Cincinnati, University of Delaware, University of Kentucky και το York College of Pennsylvania.
Η συνάντηση ξεκίνησε με σύντομη παρουσίαση του Ακαδημαϊκού κύκλου του Πανεπιστημίου Πειραιώς και της έντονης εξωστρέφειάς του, που έχει ήδη παράγει πολλές εγχώριες και διεθνείς συνεργασίες με φορείς και πανεπιστημιακά ιδρύματα σε όλο το κόσμο, από τον Καθηγητή Μιχάλη Σφακιανάκη.
Η Καθηγήτρια Becky Spritz Senior Associate Dean of the School of Social and Natural Sciences του Πανεπιστημίου Roger Williams, ως επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας αναφέρθηκε στους προσδοκώμενους στόχους της συνάντησης εκ μέρους της αμερικανικής πλευράς.
Ακολούθησε συνεδρία ερωταποκρίσεων με τη συμμετοχή των παρευρισκόμενων και ο διάλογος αποδείχθηκε ιδιαίτερα γόνιμος σε ζητήματα συνεργασίας στο πλαίσιο κοινών ερευνητικών δραστηριοτήτων, αμοιβαίων ανταλλαγών φοιτητών/προσωπικού, συν επίβλεψή διπλωματικών ή/και μεταπτυχιακών εργασιών και διδακτορικών διατριβών, Πρακτικής Άσκησης, Summer Schools, διαλέξεων διακεκριμένων μελών ΔΕΠ των δύο χωρών, κ.ά.
Latest News
Φορολογικές Μεταρρυθμίσεις και Οικονομική Ανάπτυξη: Η καθιέρωση μια νέας Στρατηγικής
Η Ελλάδα αποτελεί ένα νέο παράδειγμα στο οποίο μελετάται η σχέση μεταξύ οικονομικής ανάπτυξης και φορολογικής πολιτικής
Στην 62η θέση παγκοσμίως στην ερευνητική δραστηριότητα το ΕΚΠΑ
Το ΕΚΠΑ ανέβηκε 30 θέσεις στη διεθνή ερευνητική κατάταξη Πανεπιστημίων AD Scientific Index World Top Universities Ranking 2024-2025
Τα αχνά σημάδια ανάκαμψης του δανεισμού – Οι εκτιμήσεις της Oxford Economics για τα επιτόκια
Αν η ΕΚΤ καθυστερήσει τον κύκλο χαλάρωσης η πιστωτική ανάπτυξη θα περιοριστεί, λέει η Oxford Economics
Με «ΑΡΙΣΤΑ» σε όλα τα Κριτήρια Αξιολόγησης πιστοποιήθηκε το ΕΚΠΑ
Για πρώτη φορά το ΕΚΠΑ πιστοποιήθηκε με «Άριστα» σε όλα τα κριτήρια που συνιστούν το πλαίσιο αξιολόγησης
Πού θα είναι το ΑΕΠ και ο πληθωρισμός το 2025-2026; - 22 οίκοι προβλέπουν την ελληνική οικονομία
Τις εκτιμήσεις οργανισμών, τραπεζών και οίκων αξιολόγησης για την ελληνική οικονομία το 2026 παρουσιάζει για πρώτη φορά η Focus Economics
Με 114 εταιρείες και περισσότερους από 800 φοιτητές οι Ημέρες Καριέρας του ΟΠΑ
Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία τις Ημέρες Καριέρας 2024 - Τι δηλώνει στον ΟΤ ο πρύτανης
Γιώργος Μπάλτας: Πώς το διαδίκτυο και τα social media επηρεάζουν τις τιμές στην αγορά
Ο Γιώργος Μπάλτας είναι καθηγητής του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διδάκτωρ της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου του Warwick της Αγγλίας.
Ορόσημο για το Ιόνιο Πανεπιστήμιο - Έναρξη Διατμηματικών Μαθημάτων Κινεζικής Φιλοσοφίας και Πολιτισμού
Τα μαθήματα διοργανώνονται από το Ελληνικό Κέντρο Σινολογίας, σε σύμπραξη με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Tα δύο σημάδια της οικονομικής στασιμότητας στην Ευρωζώνη
Σύμφωνα με την Oxford Economics ο ρυθμός αύξησης της ιδιωτικής κατανάλωσης παρέμεινε άτονος
Μακροοικονομικές επιπτώσεις των φορολογικών αλλαγών – Η περίπτωση της Ελλάδας
Η εμπειρική ανάλυση υποδεικνύει ότι οι αυξήσεις στους φορολογικούς συντελεστές έχουν αρνητικές επιδράσεις στην οικονομική ανάπτυξη