
Το αυξημένο κόστος των πρώτων υλών και οι καθυστερήσεις στην παράδοση των οχημάτων έχουν οδηγήσει την πλειοψηφία των κατασκευαστών ηλεκτρικών οχημάτων να αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας.
« Καίνε μετρητά»
Οι τελευταίες τριμηνιαίες εκθέσεις τους δείχνουν ότι αγωνίζονται να πετύχουν τους στόχους παράδοσης και ότι ξοδεύουν τα μετρητά που έχουν στην άκρη.
Οι ζημιές της Lucid αυξήθηκαν κατά το τρίτο τρίμηνο καθώς οι πελάτες της ακύρωσαν τις παραγγελίες τους φοβούμενοι τους μεγάλους χρόνους αναμονής.
Η εισηγμένη στην Wall Street βρετανική εταιρεία Arrival ανέφερε την προηγούμενη εβδομάδα ότι μπορεί να μην έχει την απαραίτητη ρευστότητα προς το τέλος του επόμενου έτους και ότι θα πρέπει να προβεί σε απολύσεις.
Διαβάστε επίσης: SpaceX: Διαφημιστικό πακέτο-μαμούθ στο Twitter
«Είναι μία δύσκολη περίοδος, είμαστε εκεί κάθε μέρα, κάθε νύχτα, δουλεύουμε πάνω στις τεχνολογίες, τα οχήματα αλλά και την άντληση κεφαλαίων», δήλωσε την Παρασκευή στο Reuters ο Αβινάς Ρουγκουμπούρ, πρόεδρος της Arrival.
Η Canoo ανέφερε τον Μάιο ότι είχε “ουσιαστικές αμφιβολίες” σχετικά με την συνέχιση της λειτουργίας της. Στο τέλος Σεπτεμβρίου, είχε μόλις 6,8 εκατ. δολάρια σε μετρητά.
Επιπλέον, πολλές νεοσύστατες εταιρείες ηλεκτροκίνησης κατέγραψαν τεράστιες ζημίες κατά το τρίτο τρίμηνο και ανέφεραν ότι το υψηλό κόστος ήρθε για να μείνει λόγω του ραγδαίου πληθωρισμού και της παγκόσμιας κρίσης στην αλυσίδα εφοδιασμού.
Διαβάστε επίσης: Twitter: 15 ημέρες χάους στα χέρια του Ίλον Μασκ
Πώς «επέζησε» η Tesla
Η Tesla αντεπεξήλθε σε αυτό που το αφεντικό της Ίλον Μασκ αποκάλεσε”κόλαση της παραγωγής”, ξεπερνώντας τις δυσκολίες στον εφοδιασμό με σημαντικές συμφωνίες με προμηθευτές μπαταριών και αυξάνοντας την παραγωγή για το Model 3 που σημείωσε τεράστια επιτυχία.
Στο τελευταίο τρίμηνο, η Tesla ανακοίνωσε κέρδη ύψους 3,3 δισ. δολαρίων.
Αύξηση της παραγωγής
Οι αναλυτές της αγοράς εκτιμούν ότι οι εταιρείες πρέπει να βρουν τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων αν θέλουν να επιβιώσουν και να οδηγηθούν προς την κερδοφορία.
Ο πιο ασφαλής τρόπος είναι η αύξηση της παραγωγής η οποία θα μειώσει το κόστος κατασκευής κάθε αυτοκινήτου και θα αποτρέψει τις αυτοκινητοβιομηχανίες από την εξάντληση των αποθεματικών τους.


Latest News

Τι συμβαίνει όταν σταματά η επιστήμη
Ο Τραμπ κόβει τις επιχορηγήσεις για την έρευνα - Στον αέρα 300.000 επιστήμονες σε 2.500 Πανεπιστήμια, ιατρικές σχολές και ερευνητικά ιδρύματα.

Διπλάσια χρήματα απο τον CEO της Deutsche Bank έβγαλε πέρυσι, στέλεχος της τράπεζας
Οι αμοιβές του υπάλληλου της Deutsche Bank το 2024 , έφτασαν τα 18 εκατ. ευρώ - Συνολικά 647 άτομα απο το προσωπικό είχαν κέρδη πάνω απο ένα εκατ. ευρώ

Σε ρυθμούς τεχνητής νοημοσύνης «τρέχει» η Κίνα - Υπάρχει όμως κίνδυνος «φούσκας»;
Η Κίνα περνά μια περίοδο αντίστοιχη με την ευφορία της Wall Street για την τεχνητή νοημοσύνη - Τα ισχυρά χαρτιά και οι αδυναμίες

Το «αθόρυβο» στοίχημα πίσω από την επιστροφή της Ρωσίας στις αγορές
Traders και διαχειριστές κεφαλαίων αναζητούν ρωσικά assets στοιχηματίζοντας στην επιστροφή της Ρωσίας στις αγορές

Εκτός του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου οι λομπίστες της Huawei
Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ακολουθεί ένα κύμα αναζητήσεων και συλλήψεων στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά, απο τις βελγικές δικαστικές αρχές

Deutsche Bank: Πρώην κορυφαίο στέλεχος ζητά αποζημίωση 152 εκατ. ευρώ για την υπόθεση της Monte Paschi
Η υπόθεση αφορά την Banca Monte dei Paschi di Siena, μια από τις παλιότερες τράπεζες του κόσμου

Με νέες κυρώσεις απειλεί τη Μόσχα η G7 αν δεν συμφωνήσει στην κατάπαυση του πυρός
Ο Ρούμπιο ενώνει τη φωνή του με άλλους υπουργούς Εξωτερικών στην προσπάθειά τους να αυξήσουν την πίεση στον Πούτιν

Η ιταλική Terna θα επενδύσει 23 δισ. ευρώ για τη αναβάθμιση δικτύων
Η Terna ανέφερε ότι η δυναμικότητα ανταλλαγής ενέργειας μεταξύ των αγορών θα φτάσει τα 39 GW από τα σημερινά 16 GW

Σε υψηλό 32 ετών οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ
Τα χειρότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία έρχονται λίγες μέρες πριν από την επόμενη συνεδρίαση της Federal Reserve για τα επιτόκια

Εξαίρεση του καφέ απο τους δασμούς ζητά η βιομηχανία απο τον Τραμπ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας και καταναλωτής καφέ στον κόσμο