
Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες σήμερα, με τον βρετανικό FTSE 100 όμως να μην τους ακουλουθεί, καθώς τα στοιχεία από την οικονομία της Ευρωζώνης δεν προσέθεσαν κάτι νέο στις αναλύσεις των επενδυτών, οι οποίοι είχαν και το το βλέμμα στραμμένο στη σύνοδο του G20 στο Μπαλί.
Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,2%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να κερδίζει 1,4%. Ο βρετανικός FTSE 100 έχασε 0,21% στις 7.369 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 0,46% στις 14.378 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε υψηλότερα κατά 0,49% στις 6.641 μονάδες.
Διαβάστε επίσης: Σταθερό στην ήπια ανοδική τροχιά
Σε επίπεδο τίτλων
Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της γαλλικής εταιρείας τηλεφωνικών κέντρων Teleperformance σημείωσαν άνοδο άνω του 27%, μετά την αναβάθμιση της από τη Citigroup σε “αγορά” από “ουδέτερη”. Στον αντίποδα, η δανέζικη εταιρεία εξοπλισμού υγείας Ambu σημείωσε πτώση άνω του 17% μετά την ανακοίνωση τριμηνιαίων ζημιών.
Απώλειες 1% και για την Credit Suisse, η οποία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επιταχύνει την αναδιάρθρωση της επενδυτικής της τράπεζας, πουλώντας σημαντικό μέρος του ομίλου τιτλοποιημένων προϊόντων (SPG) στην Apollo Global Management. Η Credit Suisse δήλωσε ότι η συναλλαγή, μαζί με την πιθανή πώληση άλλων περιουσιακών στοιχείων σε τρίτους επενδυτές, αναμένεται να μειώσει τα περιουσιακά στοιχεία της SPG από περίπου 75 δισ. δολάρια σε 20 δισ. δολάρια.
Διαβάστε επίσης: Ισχυρή άνοδος στη Wall Street
Τα μάκρο της ημέρας
Στα μάκρο της ημέρας, στο 2,1% διαμορφώθηκε η ανάπτυξη στην ζώνη του ευρώ το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση, που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, ενώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση το αντίστοιχο ποσοστό διαμορφώνεται στο 2,4%, από 4,3% που ήταν και στις δύο περιπτώσεις το δεύτερο τρίμηνο. Σε τριμηνιαία βάση η αύξηση του ΑΕΠ διαμορφώθηκε στο 0,2% τόσο στη ζώνη του ευρώ όσο και στην ΕΕ. Το δεύτερο τρίμηνο του 2022, το ΑΕΠ είχε αυξηθεί κατά 0,8% στη ζώνη του ευρώ και κατά 0,7% στην ΕΕ.
Στο μεταξύ, η αγορά ακινήτων του Ηνωμένου Βασιλείου μπορεί να βρίσκεται στα πρόθυρα μιας μεγάλης ύφεσης, με ορισμένους παρατηρητές της αγοράς να προειδοποιούν για κατάρρευση των τιμών έως και 30%, καθώς τα στοιχεία δείχνουν τη μεγαλύτερη πτώση της ζήτησης από την εποχή της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης. Οι νέες αιτήσεις για αγορά κατοικίας έπεσαν τον Οκτώβριο στο χαμηλότερο επίπεδο από το χρηματοπιστωτικό κραχ του 2008, εξαιρουμένης της περιόδου κατά τη διάρκεια του πρώτου λουκέτου του Covid-19, όπως έδειξε η τελευταία έκθεση των επιθεωρητών κατοικιών του RICS.
Εν τω μεταξύ, ο τριμηνιαίος δείκτης MSCI UK Property Index, ο οποίος παρακολουθεί τα ακίνητα λιανικής, γραφείων, βιομηχανίας και κατοικιών, σημείωσε πτώση 4,3% τους τρεις μήνες έως τον Σεπτέμβριο, σημειώνοντας τη χειρότερη επίδοση του τομέα από το 2009. Η επιβράδυνση της αγοράς σηματοδοτεί μια ανάπαυλα από μια διετή, επαγόμενη από την πανδημία, φρενίτιδα αγοράς κατοικιών, με τις συναλλαγές ακινήτων τον Σεπτέμβριο να μειώνονται κατά 32% σε ετήσια βάση από την κορύφωση του 2021.


Latest News

Νέα βουτιά για τη Wall Street, συνεχίστηκαν οι δασμολογικοί τριγμοί
H Wall Street συνεχίζει την έντονα πτωτική πορεία των που μετρά ήδη τρεις εβδομάδες υπό το βάρος των νέων δασμολογικών απειλών

Προβληματισμός στις αγορές της Ευρώπης από τις νέες απειλές Τραμπ
Στο δεύτερο μισό της συνεδρίασης, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια προσπάθησαν να αποτιμήσουν την πιθανότητα οι ΗΠΑ να επιβάλουν δασμούς 200%, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ

Solidus Securities ΑΕΠΕΥ: Τι προτείνει για το νομοσχέδιο της Κεφαλαιαγοράς
Αλλαγές στη φορολογία νομικών προσώπων στις συναλλαγές στην αγορά προτείνει η SOLIDUS

Εθνική και Eurobank οδήγησαν ακόμη υψηλότερα το ΧΑ
Πρωταγωνίστριες στις συναλλαγές του ΧΑ οι μετοχές των "big-4" τραπεζών

Ρεκόρ εξαγωγών καυσίμων από τις χώρες του ΟΠΕΚ+
Οι εξαγωγές καυσίμων διά θαλάσσης από τα μέλη του ΟΠΕΚ+ του Κόλπου έφθασαν στο ιστορικό υψηλό του 2024

«Ζαλίζει» και πάλι τη Wall Street ο Τραμπ
Ταράζει πάλι τα νερά με νέες απειλές ο Τραμπ

Αντέχει το profit taking το ΧΑ - Στηρίζουν οι τράπεζες
Η αγορά καταφέρνει να προσελκύει και πάλι τους αγοραστές, οι οποίοι, μεταξύ άλλων οδηγούν και τον τραπεζικό κλάδο υψηλότερα

Σε υψηλό δεκαετίας οι αποδόσεις των γαλλικών ομολόγων - Το ραντεβού με την Fitch Ratings
Η Fitch Ratings αναμένεται να επανεξετάσει την Παρασκευή την πιστοληπτική αξιολόγηση AA- της Γαλλίας

Οι αρκούδες στο Bitcoin «κλειδώνουν» σκληρές απώλειες για τους καινούριους επενδυτές
Το Bitcoin καταγράφει απώλειες που ξεπερνούν το 25% από το υψηλό Ιανουαρίου

Εξάρχου: Καταλυτικός ο ρόλος του Χρηματιστηρίου στην ανάπτυξη του Ομίλου AKTOR
Ο κ. Εξάρχου επισήμανε τις τεκτονικές αλλαγές που διαδραματίστηκαν στον Όμιλο AKTOR τα τελευταία χρόνια