Να αφομοιώσει τα επίπεδα των 900 μονάδων προσπαθεί και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, με τη μεταβλητότητα να είναι βασική πρωταγωνίστρια τόσο σε επίπεδο δεικτών όσο και τίτλων. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,12% στις 901,40 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 6 εκατ. ευρώ.

Είναι εύλογο οι long να προχωρούν σε μικρές κατοχυρώσεις κερδών καθώς το ΧΑ ήδη έχει καταγράψει έξι ανοδικές εβδομάδες, ενώ δείχνει και κάποιες αντοχές στα τρέχοντα επίπεδα. Και καθώς, το άλλο στρατόπεδο, οι short, γνωρίζουν πολύ καλά ότι εάν το ΧΑ διαπεράσει με αποφασιστικότητα τη ζώνη των 900 – 905 μονάδων τότε θα τροφοδοτηθεί μία ακόμη ανοδική κίνηση, προχωρούν σε κάλυψη των θέσεων τους, ενισχύοντας τη νευρικότητα της αγοράς.

Αντιστάσεις

Τεχνικά, τόσο ο τραπεζικός όσο και ο FTSE 25 έχουν αρκετά περιθώρια μέχρι να βρουν τις αντιστάσεις τους, ενώ ο γενικός προσπαθεί να διαπεράσει την ζώνη που έχει δυσκολέψει αρκετές φορές τους αγοραστές και τους long. Ωστόσο, όσο διατηρεί σε επίπεδο τίτλων τις διορθώσεις του, οι αγοραστές παραμένουν αισιόδοξοι.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, τα πρόσημα είναι μοιρασμένα, με τη Λάμδα και την Πειραιώς να ξεχωρίζουν ανοδικά, και τις Jumbo, Σαράντη, ΔΕΗ, Alpha Bank, Titan, ΕΛΧΑ, Ελλάκτωρ, Quest και Τέρνα Ενεργειακή να βρίσκονται επίσης σε θετικά εδάφη. Στον αντίποδα, με αρνητικό πρόσημο κινούνται οι ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ, Coca Cola, Eurobank, Motor Oil, Aegean, Βιοχάλκο, Εθνική, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΛΠ και Μυτιληναίος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών