![ProntoPegno: Κατάστημα στην Αθήνα για τα ιταλικά ενεχυροδανειστήρια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/11/image00018.jpg)
Το πρώτο της βήμα εκτός ιταλικής αγοράς κάνει στην Ελλάδα η ProntoPegno, εταιρεία με αντικείμενο τον ενεχυροδανεισμό και θυγατρική του Ομίλου Banca Sistema, ιδρύοντας ελληνική εταιρεία και εγκαινιάζοντας τη λειτουργία του νέου της καταστήματος στην Αθήνα, στην οδό Σόλωνος.
«Αξιόπιστες λύσεις ρευστότητας»
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, «στόχος της ProntoPegno είναι να προσφέρει στους Έλληνες καταναλωτές εύκολες, πρακτικές, γρήγορες και κυρίως αξιόπιστες λύσεις ρευστότητας. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες αφορούν σε έναν εναλλακτικό τρόπο μικροπίστωσης, που δίνει στον πελάτη τη δυνατότητα να λάβει άμεσα μετρητά με ένα περιουσιακό στοιχείο ως εγγύηση, ακολουθώντας μια απλή και γρήγορη διαδικασία αιτήματος, χωρίς την ανάγκη διερεύνησης περιουσιακών στοιχείων του πελάτη, με τη δυνατότητα εξαγοράς του παρασχεθέντος περιουσιακού στοιχείου. Ο επαγγελματισμός και η τεχνογνωσία των εκτιμητών της ProntoPegno διασφαλίζουν ακριβείς και έγκαιρες αξιολογήσεις για τα αγαθά που έχουν δοθεί ως ενέχυρο (χρυσός, ασήμι, επώνυμα ρολόγια, κοσμήματα, πολύτιμοι λίθοι).»
«Ικανοποίηση»
«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την έναρξη των εργασιών στην Ελλάδα, καθώς για την ProntoPegno αυτό σηματοδοτεί το πρώτο της βήμα εκτός Ιταλίας και μια σημαντική εξέλιξη στην κατεύθυνση της στρατηγικής της να προσφέρει λύσεις ρευστότητας διεθνώς», δήλωσε σχετικά ο Giuseppe Gentile, VP της ProntoPegno Greece και General Manager του Ομίλου Banca Sistema. «Για την Ελλάδα αυτό σηματοδοτεί την επιστροφή ενός τραπεζικού ομίλου στην αγορά ενεχυροδανειστηρίων, μια αγορά που εγκαταλείφθηκε από τις τράπεζες κατά τη διάρκεια της κρίσης», πρόσθεσε.
«Χώρα προτεραιότητας»
Ο Andrea Rotunno, GM ProntoPegno Greece, International Business Director του Ομίλου Banca Sistema, σημείωσε ότι «η Ελλάδα έχει αναγνωριστεί ως χώρα προτεραιότητας στη στρατηγική διεθνοποίησής μας, καθώς είδαμε μια πολύ κατακερματισμένη αγορά και τη δυνατότητα να προσφέρουμε μια υπηρεσία που αντιπροσωπεύει μια win-win ευκαιρία για τους πελάτες μας, τις ελληνικές οικογένειες και εμάς, υποστηρίζοντας τις ανάγκες ρευστότητας γρήγορα και με ασφάλεια».
«Σημαντικό ορόσημο»
Ο Νικόλαος Κερμελής, Country Manager ProntoPegno Greece, ανέφερε σχετικά: «Είναι τιμή μου να συμμετέχω στο «ντεμπούτο» της ProntoPegno στην ελληνική αγορά, το οποίο σηματοδοτεί ένα εξαιρετικά σημαντικό ορόσημο που θα επιτρέψει στην εταιρεία μας να προσφέρει στην αγορά πολύ ανταγωνιστικές λύσεις ρευστότητας με ευελιξία και ασφάλεια, ως μέλος τραπεζικού ομίλου. Ανυπομονούμε να ανακαλύψει το ελληνικό κοινό όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που καθιστούν την εμπειρία της ProntoPegno διαφορετική από όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για τον συγκεκριμένο κλάδο».
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Βιομηχανικές περιοχές: Σύσκεψη βουλευτών της ΝΔ και εκπροσώπων του ΠΑΣΕΒΙΠΕ](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/1213-600x450.jpg)
Διορθωτικές παρεμβάσεις στο νόμο 4982/22 για τις βιομηχανικές περιοχές ζητούν οι επιχειρήσεις των ΒΙΠΕ
Οι βουλευτές της ΝΔ μαζί με εκπροσώπους του ΠΑΣΕΒΙΠΕ, θα επιδιώξουν συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης «ώστε να διαμορφωθεί ενα βιώσιμο μέλλον» για τις βιομηχανικές περιοχές
![Miele Hellas: Επεκτείνεται σε Σλοβενία, Κροατία και Βοσνία](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Miele-600x400.jpg)
Η Miele Hellas επεκτείνεται σε Σλοβενία, Κροατία και Βοσνία
Η επιτυχημένη πορεία της Miele Hellas οδηγεί σε ανάληψη της νέας αρμοδιότητας του νέου Miele Cluster Adria Aegean
![Jumbo: Αυξήθηκαν κατά 11% οι πωλήσεις τον Ιανουάριο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/12/jumbo55.png)
Jumbo: Αύξηση 11% στις πωλήσεις τον Ιανουάριο
Αυξημένες 15% οι πωλήσεις στην Ελλάδα τον Ιανουάριο - Τι αναφέρει η διοίκηση της Jumbo
![Κλωστοϋφαντουργία: Υψηλό το ενεργειακό κόστος λένε οι κλωστοϋφαντουργοί -Υπόμνημα σε Σκυλακάκη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/klostoyfantoyrgia-768x430-1-600x336.jpg)
Υψηλό το ενεργειακό κόστος λένε οι κλωστοϋφαντουργοί - Υπόμνημα σε Σκυλακάκη
Υπεισέρχεται πλέον στο κόστος του προϊόντος περίπου κατά 50%, και είναι 40% υψηλότερο από Ισπανία και Πορτογαλία αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΒΚ
![ΑΧΙΑ για Πειραιώς: Μια εύστοχη στρατηγική κίνηση εν μέσω πιέσεων των επιτοκιακών εσόδων](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/ot_peiraios_megalou333-600x352.png)
ΑΧΙΑ για Πειραιώς: Μια εύστοχη στρατηγική κίνηση εν μέσω πιέσεων των επιτοκιακών εσόδων
Το σενάριο της απόκτησης της Εθνικής Ασφαλιστικής το 2025 - Βραχυπρόθεσμες προκλήσεις
![Public: Δύο νέα “Public + home” καταστήματα σε Ίλιον και Ηράκλειο Κρήτης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/thumbnail_Publichome_Ηράκλειο-600x400.jpg)
Δύο νέα “Public + home” καταστήματα σε Ίλιον και Ηράκλειο Κρήτης
Τα νέα μεγάλα “Public + home” αποτελούν μέρος του τριετούς επενδυτικού πλάνου των €10 εκατ. ευρώ που υλοποιεί η εταιρία
![Profile Software: Νέο κέντρο ερευνας και ανάπτυξης στην Πάτρα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/profile-software-600x300.webp)
Νέο κέντρο R&D στην Πάτρα για την Profile Software
Το νέο κέντρο R&D της Profile Software θα εστιάζει στη δημιουργία Χρηματοοικονομικών και Επιχειρησιακών λύσεων με χρήση AI και LLM
![Σούπερ μάρκετ: Αύξηση τζίρου 9% στα online – Τι προτιμούν οι καταναλωτές [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/02/online-supermarket-768x402-1-600x314.jpg)
«Άλμα» 9% στις πωλήσεις των online σούπερ μάρκετ - Η δημοφιλής ημέρας [γραφήματα]
Ποιες κατηγορίες προϊόντων πρωταγωνιστούν στα online σούπερ μάρετ
![Goldman Sachs: Ανεβάζει τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών – Αναβαθμίζει την Alpha [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/golman-sachs-600x400.jpg)
Ανεβάζει τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών η Goldman Sachs - Αναβαθμίζει την Alpha [πίνακες]
Η Goldman Sachs, υποβαθμίζει την Eurobank – «Αγορά» συστήνει για ΕΤΕ, Πειραιώς
![Motor Oil: Στην ΝRG το 35% της Κόρινθος Power – Στα 56 εκατ. ευρώ το τίμημα](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/MOTOROIL_Refineries_yerolymbos-29-600x399.jpg)
Motor Oil: Στην ΝRG το 35% της Κόρινθος Power – Στα 56 εκατ. ευρώ το τίμημα
Τι αναφέρει σε ανακοίνωση η Motor Oil